Ne znam gdje bih zapravo postavio ovo pitanje pa ću ovdje. Kakvo je vino koristio Isus na posljednjoj večeri? Alkoholno ili bezalkoholno? Ako znamo da Pasha pada početkom proljeća kada nema grožđa za pravljenje mošta. Drugo, u moštu postoje kvasci/gljivice koje fermentiraju glukozu u alkohol pa je katoličko objašnjenje da je vino moralo provrijeti da bi se pročistilo od kvasca te je kao takvo spremno za svetkovanje pashe jer se za pashu uklanjao sav kvasac iz kuća u izraelu.
Drugo pitanje bi bilo kakvo je vino Isus napravio od vode u Kani Galilejskoj na svadbi? Ako su svatovi bili pijani je li im Isus napravio jos vina da se jos bolje nadrmaju ili je napravio fini mošt pa ove pijance nisu skužile da nema alkohola u vinu??
Ja osobno vjerujem da Isus nije pio alkohol niti ga je drugima posluživao, ali postoje neki majstori unutar adventizma koji sve više zagovaraju ovakve ideje pa me zanima Pavle tvoje mišljenje o ovome da mogu proširiti svoje znanje kada razgovaram sa likovima iz kac-a. Hvala unaprijed na odgovoru!
Drugo pitanje bi bilo kakvo je vino Isus napravio od vode u Kani Galilejskoj na svadbi? Ako su svatovi bili pijani je li im Isus napravio jos vina da se jos bolje nadrmaju ili je napravio fini mošt pa ove pijance nisu skužile da nema alkohola u vinu??
Ja osobno vjerujem da Isus nije pio alkohol niti ga je drugima posluživao, ali postoje neki majstori unutar adventizma koji sve više zagovaraju ovakve ideje pa me zanima Pavle tvoje mišljenje o ovome da mogu proširiti svoje znanje kada razgovaram sa likovima iz kac-a. Hvala unaprijed na odgovoru!
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI