BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

April 2021

SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


  NAPADI NA BIBLIJU

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty IZAZOVI DA VINČIJEVOG KODA

  Komentar  PavleS 19/5/2009, 20:17

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 8/7/2011, 01:11

  http://dnevnik.hr/vijesti/znanost-it/osmislili-software-koji-ce-pokazati-tko-je-zaista-napisao-bibliju.html

  Pored gomile satanista, ateista i kvazi vjernika koji su na sve moguće i nemoguće načine pokušavali omalovažiti, iskompromitovati ili uništiti Bibliju, sada koriste i softver koji će im navodno pomoći u rasvjetljavanju "vjekovnih nedoumica vrsnih naučnika."


  PavleS: komentar modifikovan dana: 31/5/2012, 11:32; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 14/7/2011, 11:15

  Evo i jednog "hardverskog" niskog udarca:

  Novo izdanje Biblije na srpskom

  Sveto pismo po po prvi put na srpskom jeziku donosi devterokanonske, drugokanonske knjige koje su deo Starog Zaveta
  Devterokanonske knjige preveli su mitropolit Amfilohije i umirovljeni episkop Atanasije Foto D. Jevremović

  Mada bi opis „potpuno srpsko Sveto pismo Starog i Novog zaveta – puna Biblija” mogao na prvi pogled da zbuni ponekog čitaoca i navede ga na pogrešne zaključke, rečima koje je upotrebio umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije da opiše najnovije izdanje Svetog pisma Starog i Novog zaveta, cilj je da istaknu da su prvi put na savremenom srpskom jeziku u sastav Biblije ušle i devterokanonske, drugokanonske knjige.

  Radi se o knjigama iz šireg kanona, za koje je objašnjeno, da ne bi bilo zabune i pogrešnih tumačenja, da nisu nikakvi apokrifi, „kako ponekad neki iz neznanja ili zlonamerno, govore i pišu”. Devterokanonske knjige, naime, jesu knjige ili delovi knjiga Starog zaveta koji se nalaze u grčkoj Bibliji, Septuaginti, odakle su preuzete i u crkvenoslovenskom i ruskom prevodu Svetog pisma. Ovih knjiga nema u jevrejskoj Bibliji, kao ni u kasnijim protestantskim izdanjima, a budući da je Đura Daničić prevodio po nalogu protestantskog Biblijskog društva, nema ih ni u njegovom prevodu Starog zaveta. Drugokanonske knjige, inače, preuzele su i Pravoslavna i Rimokatolička crkva.

  Protođakon Radomir Rakić, dugogodišnji sekretar Komisije Svetog arhijerejskog sinoda za prevod Novog zaveta, prema čijoj smo „Biblijskoj enciklopediji” dali definiciju drugokanonskih knjiga, kaže da su pojedini delovi ovih spisa odavno u liturgijskoj upotrebi.

  – Svepravoslavni sabor još nije doneo konačnu odluku kakav je status devterokanonskih knjiga, ali kako se one koriste na bogosluženjima, pogotovu Premudrosti Solomonove, ne možemo da kažemo da su beznačajne. One su poučne, korisne za duhovno uzgajanje. Makedonci su, na primer, devedesetih prošlog veka štampali Stari i Novi zavet i među starozavetnim knjigama imaju i ove – objašnjava otac Radomir Rakić.

  U novom izdanju Svetog arhijerejskog sinoda, devterokanonske knjige preveli su mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački Atanasije. Stari zavet donet je u prevodu Đure Daničića, a Novi zavet u prevodu sinodske komisije, u kojoj je otac Radomir bio sekretar. Ta stručna komisija, osnovana početkom šezdesetih godina, sastavljena od crkvenih velikodostojnika, teologa i profesora, svoj prevod Novog zaveta objavila je prvi put 1984. godine.

  – Vuk Karadžić je prevodeći Novi zavet sa crkvenoslovenskog ostavio mnoge turcizme, ima ih 38, i njih je trebalo zameniti. Ostavljao je, zatim, staroslovenske reči, recimo, kaže apostoli su stajali na bregu, a nije na bregu nego na obali, „bereg” na staroslovenskom znači obala. Vuk je sve višesložne reči zanemario. Celomudrije, sva mudrost, što je filozofski izraz, ili smirenoumlje, monaški izraz, za njega ne postoje. Bez obzira na to, Vuk je najveći misionar u onom vremenu, on je mali apostol. U ono vreme počeli su se pojavljivati unijati koji su išli po pijacama u Vojvodini i delili neke svoje knjižice i Vuk je tačno osetio da bi jezik Svetog pisma trebalo približiti narodu – objašnjava otac Radomir.

  Mada su članovi komisije imali pred sobom prevode na različitim jezicima, ruskom, latinskom, bugarskom, italijanskom, francuskom, engleskom, nemačkom, glavni predložak bilo je izdanje Novog zaveta Carigradske patrijaršije iz 1908. godine.

  – Pitkost jezika, njegova aroma, sačuvana je i za to treba da budemo zahvalni toj komisiji, a naročito blaženopočivšem patrijarhu Pavlu koji nas je sve vreme okupljao. Jedanput nedeljno bismo se sastajali i tu nije bilo pogovora da bi neko odsustvovao. To je bila njegova najveća zasluga i tu je on sebi podigao spomenik. Može neko sada dati svoj prevod, ali ovo je prevod koji je autentičan, od Crkve priznat. Stari zavet nije Crkvom priznat, mi ga koristimo, ali nije doneta odluka Svetog Arhijerejskog Sabora: ovaj prevod koristite, a onaj možete koristiti – naglašava otac Radomir.

  Vladika Atanasije najavio je da bi komisija Svetog sinoda za prevod Svetog pisma trebalo da nastavi svoj rad i dodaje da su, u međuvremenu, neki pojedinci preveli pojedine knjige Starog zaveta, poput Knjige postanja, koju je on preveo sa jevrejskog i grčkog ili Psalama, prevedenih sa grčkog jezika.

  J. Čalija

  Izvor: http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Novo-izdanje-Biblije-na-srpskom.lt.html
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 18/8/2011, 22:46

  Navalili "stručnjaci" da diskredituju vjerodostojnost Biblije:
  http://www.politika.rs/rubrike/Kultura/Sve-greske-u-svetim-knjigama.sr.html
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 25/8/2011, 13:23

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 31/5/2012, 12:01

  Pregledajući različite teme na forumu vidovdan.org pronašao sam interesantno pravoslavno gledište na Bibliju. Obratite pažnju na vještu zamjenu autoriteta korišćenjem koncepta tzv. apostolskog prejemstva - nasleđa od "otaca", gdje se zapravo prioritet daje upravo onim "tumačima vjere" koji su utemeljili zvaničnu ustanovu "hrišćanske crkve". Pošto Boga zapravo ne vidimo a Hristos je otišao, mi smo tu kao zamjena odnosno posrednička agencija koja ima svoj kontinuitet i supremaciju šta god se dešavalo unutar ili izvan nje. Sa takvim stanovištem kao podlogom, dalje se nije teško obrušiti na manje crkve koje su upale u slične zamke vezujući se za pokretače vjerskih reformi, imenujući ih svojim osnivačima i registrujući se pod okriljem otpalog sistema kao jedna od "hrišćanskih" crkava.

  A par rječi o Svetom Pismu:

  Sveto Pismo nije nikakav autoritet! Autoritet je BOG!

  Sveto Pismo je „autoritet“ za mnoge protestante, da ga oni tumače kako im đavo servira, pa onda ih razbije na oko 150 sekti.

  Autoritet je Bog i Crkva Božja. Sveto Pismo je na neki način NUŽDA koju je Bog sprovodio, objavljivao, u svom domostroju spasenja ljudi. Međutim, iako ga treba čitati, običan Hrišćanin, koji se ne bavi Crkvenim poslovima, može da ga i ne čita. Zašto? Pa jer Crkva ŽIVI Svetim Pismom, kako su Oci i Predanje naložili, i ne odstupa od Pisma ni jednu zapetu. Hrišćanin koji živi crkveno, kao ud zajednice, ne samo da prima svete Tajne (u prvom redu Pričešće) već i Sveto Pismo sluša na Svetoj Liturgiji.

  Jadan je taj Bog ako je njegovo pismo preuzelo Njegovu ulogu, pa makar bilo i Božje Pismo!

  Hrišćanstvo nije susret Hrišćanina sa Svetim Pismom (iako je ono neophodno), već je susret sa živim Bogom, u Duhu Svetome.

  Pretvorivši Sveto Pismo u nekoga boga, protestanti su zapali u ćorsokak svog racionalizma, pa ne da nemaju živi susret sa Bogom (a što se naziva mistika, ili blagodatno iskustvo) već nemaju ni živi susret sa bratom svojim - potpuno se otuđivši od bližnjega.

  Daće Bog da se vrate Majci Crkvi. Mada, umjesto da troše energiju na odupiranje papi, i uzdizanju Pisma, možda bi bilo bolje da se vrate Bogu, onim putem koji baš PISMO, a kako i ne bi jer je živa riječ živoga Boga, propovijeda:

  Proroci viču: Pokajte se!
  Jovan Krstitelj viče: Pokajte se!
  Hristos, Sin Božji viče: Pokajte se!

  Čovjek kada se pokloni autoritetu kojega njegov vlastiti um uzdigne, neminovno pada. Zato se treba držati Božje hijerarhije autoriteta:

  Sveta Trojica - Sin Božji, Hristos Ovaploćeni - CRKVA!

  Jer Hristos je GLAVA crkve, kako onda da neki ud preživi ako se odvoji od Crkve?

  No, to su već teža pitanja. Za mnoge je dovoljno naučiti par citata i gotovo. A gdje je PODVIG?

  Ako bi se Raj zadobijao bez podviga, onda Hristos nije ni trebao dolaziti. Mogli smo čitati Sveto Pismo i grickati kokice!

  Malo je ko poznavao Pismo bolje od Origena u njegovo vrijeme, ali šta se desilo sa njim?

  Ima li čovjeka imunog da ga đavo ne prevari? Danas protestanti imaju svaki svoga origena. Origen je izučio Pismo do detalja, a sektaši nabubaju par citata i to im postane apsolutna istina.

  Kao kada bi prvačić nauči: azbuku i da napiše prostoproširenu rečenicu, i smatra da je Dostojevski.

  Taj opasni racio je i išao toliko, da su neki protestanski univerziteti htjeli osnovati katedre za „pisce“! Kao da se pisac, pjesnik, književnik postaje ako ga naučiš. Koja katedra može da podari Dostojevskog? Koje znanje?

  Racio se uzdiže kao bog mali.

  Što rekao Vladika Nikolaj Kantovom „mislim dakle postojim“...misli ti koliko oćeš, kad te smrt zagrize džaba si ga mislio. Čitaj ti Pismo koliko oćeš, ako ti je ono preče od Boga, ako se ne Pričešćuješ Tijelom i Krvlju Sina Božjeg, pobjeditelja smrti, džaba si ga čitao. Možeš samo da se hvališ kako si pametan...ali tako što si u sebe sručio TUĐE znanje.

  Šta je hrišćanska sekta?

  Da bi smo na to odgovorili moramo reći šta je Crkva?

  Crkva je TIJELO Hristovo, gdje je On Glava, a mi udovi.

  Dakle: SVAKI UD ili GRUPA UDOVA koja se odvoji od Crve izumire, baš kao kada bi odrezao prst od tijela on će se raspasti.

  Pošto se sekta ne može hraniti od Tijela, niti od Glave, Crkve i Hrista, ona da bi preživjela vrši „prisajedinjenje“ nekom drugom izvoru „života“. Pošto to nije Hristos, onda je to ĐAVO, a on se, laž i otac laži, uvijek predstavljao kao bog, imitirajući Boga, nemogavši to nikada biti kao SVORENJE (koje se pogordilo i palo).

  Srećan „put“ u traženju Puta sektaši. Mada ako je veliki Origen pao tumačeći Pismo, kako i ga tek vi, jadno, tumačite.

  Naravno da je Pismo bogonadahnuto, ali niste VI! Hljeb je jako koristan, i neophodan za bi se hranilo tijelo, ali ako hljeb postane preči od Bog, i ako se mnogo jede, razvališ, brate, crijeva i deformišeš se od njega.

  „Tijesan put vodi u Carstvo Nebesko“, ali vi:

  1. Olakšavate sebi taj put idući širokim putem ne po putevima Otaca, prokrčenim;

  2. Tumačite Pismo ili čistim raciom, bez blagodatnog iskustva, kao da je to Marksiv „Kapital“; ili iz gordosti „izmišljate toplu vodu“.

  Crva ima KONTINUITET od svoga osnutka, Pedesetnice: gospodo hrišćanski sektaši GDJE ste bili vi 15-16-17-18-19 VIJEKOVA?

  Gdje ste proveli to vrijeme? Je li Hristos u vas vrijeme nakon 16 vijekova osnovao Crkvu, i On, vječni Voditelj, Promislitelj, i Spasitelj, sjedio „skrštenih“ ruku od 33će g. poslije Hrista, dok se eto niste VI pojavili da vas „oblagodati“, i uzme vas kao „svjetlost svijetu“, kao „so zemlji“.

  Jadna li zemlja do VAS 16 vijekova bljutava bila, i eto vi je zasoliste Smile)

  Mučenici ste vi, veliki. Nek vam je Bog u pomoć!

  Molitvama Bogorodice, i Svetih Otaca od Prvomučenika Stefana do Justina Novog i svih Svetih kroz 20 vijekova, neka vas Gospod pomiluje, prosvijetli um, srca i dušu Duhom Svetim. Onim Kojega je poslao na Pedesetnicu prije 20 VIJEKOVA, i Koji je vodi CRKVU ŽIVU i BOGOnadahnjuje LJUDE kroz blagodatna DEJSTVA i Svetotajinstvo - ŽIVI BOG, u susretu sa ŽIVIM ljudima - već 20 vijekova. A ne kao SAMO Božja riječ prenesena preko Proroka. Rijež Božja se OVAPLOTILA, i DALA nam se ŽIVA da je „jedemo“, a ne da je samo sušamo, čitamo i POGREŠNO tumačite.

  No, morate to PROBATI - kako vama, jadnima, da se govori o „UKUSU“ Boga živoga, ako ga nemate za hranu? Zaista NIKAKO!

  „Ako si Luteran, tvoju religiju je osnovao Martin Luter, bivši monah katoličke crkve, 1517. godine.
  - Ako si pripadnik Engleske crkve (Anglikanske), tvoju religiju je osnovao Kralj Henri Vlll 1534. godine jer mu papa nije dozvolio da se razvede i ponovo oženi.
  - Ako si Prezbiterijanac, tvoju religiju osnovao je Džon Noks u Škotskoj 1560. godine.
  - Ako si Kongreacionalista, tvoja religija potiče od Braun Roberta iz Holandije, od 1582. godine
  - Ako si Protestant Episkopilijanac tvoja religija je ogranak Anglikanske crkve, koju je osnovao Samjuel Senburi u Američkim kolonijama u 17.-om veku.
  - Ako si Baptist, duguješ zahvalnost Smit Džonu, koji ju je osnovao u Amsterdamu 1606. godine.
  - Ako si pripadnik Holandske reformatorske crkve, znaš da je Majkl Džons osnivao tvoju religiju u Njujorku 1628. godine.
  - Ako si Metodista, tvoju religiju su osnovali Džon i Čarls Vesli u Engleskoj 1774. godine.
  - Ako si Mormon (Latter Day Saints-crkva svetaca poslednjih dana), Džozef Smit je započeo tvoju religiju u Palmiri, država Njujork, 1829. godine.
  - Ako upražnjavaš religiju uz Armiju spasa, tvoja sekta je osnovana od strane Vilijama Bota u Londonu 1865. godine.
  - Ako si Hrišćanski Sajentist (naučnik) možeš reći da je tvoja religija nastala 1879. i da ju je stvorila Meri Bejker Edi.
  - Ako pripadaš nekoj od religioznih organizacija poznatih kao „Nazarenska crkva, Pentakostalna crkva, Crkva svetosti, Jehovini svedoci“ tvoja religija je jedna od stotine novih sekti osnovanih od strane čoveka u proteklih stotinjak godina.
  - Ako si rimokatolik, tvoja crkva je delila isto bogato apostolsko i doktrinarno nasleđe sa Pravoslavnom Crkvom, za prvih hiljadu godina svoje istorije, jer su tokom prvog milenijuma bili jedna i jedinstvena crkva. Nažalost, 1054. godine, rimski papa je rešio da se odvoji od preostale četiri Apostolske Patrijaršije (Carigradska, Aleksandrijska, Antiohijska i Jerusalimska), menjajući osnovnu doktrinu (dogmu) crkve i smatrajući sebe nepogrešivim. Stoga je tvoja crkva stara hiljadu godina.
  - Ako si Pravoslavni Hrišćanin, tvoju religiju je osnovao Isus Hristos, Sin Božiji 33. godine. Ona se nije menjala od tada. Naša Crkva je sada skoro 2000 godine stara, i stoga se baš Pravoslavlje, Crkva Svetih Apostola i Svetih Otaca, smatra istinitom „jednom Svetom i Apostolskom Crkvom“.

  - Ovo je najveće blago koje mi možemo da prenesemo mladim ljudima novog milenijuma. „

  Napisao
  Sveštenik,. Dr. Miltiades Efthimiou
  Izvor: http://forum.vidovdan.org/viewtopic.php?f=10&t=12466
  avatar
  sd

  Broj komentara : 36
  Registration date : 2011-03-24

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  sd 9/6/2012, 16:21

  Kakve budalaštine pišu ovi krivoslavci to je strašno. Držite se lizanja ikona, to vam ide.

  A par rječi o Svetom Pismu:

  Sveto Pismo nije nikakav autoritet! Autoritet je BOG!

  Ovo je klasična zamjena teza. Bog je dao Sveto Pismo kao autoritet, kao svoju Riječ. To je kao da kažem ustav i zakoni Hrvatske nisu nikakav autoritet, autoritet je zakonodavac. Pa naravno, ali je zakonodavac (hrvatski sabor, vlada, predsjednik, ustavni sud) dao ustav i zakone. Tako je i Bog, kao autoritet i zakonodavac objavio svoj ustav, svoje zakone i svoju volju u Bibliji. Iza svakog napada na Bibliju skriva se neki drugi autoritet koji se želi poturiti umjesto Boga koji je svoju volju objavio u Bibliji. U ovom slučaju to je pravoslavna crkva koja je jedina ovlaštena tumačiti Božju volju. Dakle, s jedne strane imamo Bibliju kao objavu Božje volje, a sa druge pravoslavnu crkvu koja ima neko svoje viđenje Božje volje koje je često puta suprotno onome što je Bog objavio u svojoj riječi - Bibliji.

  Sveto Pismo je „autoritet“ za mnoge protestante, da ga oni tumače kako im đavo servira, pa onda ih razbije na oko 150 sekti.

  Vama i katolicima autoritet nije Biblija pa vas je isto đavo razbio na 150 sekti. Kod protestanata nije razlog podjela to što im je Biblija autoritet nego što je ne poštuju, pa taština, sujeta, ponos i egoizam dovode do podjela. I kod vas krivoslavaca dešava se podjela i raskol svako malo iz istih razloga.

  Autoritet je Bog i Crkva Božja.

  Odakle vama da ste vi crkva Božja? Vi ste nastali od carigradske patrijaršije koja nije bila jedna od pet patrijaršija (Jeruzalem, Aleksandrija, Rim, Efez, Antijohija) nego nastaje kasnije, a i ovih pet se etabliralo tek u 4. stoljeću kada je Konstantin dao ravnopravnost kršćanstvu i kad kršćanska crkva pada u otpad. U međuvremenu su muslimani osvojili i praktički uništili svo istočno kršćanstvo koje se od 7. vijeka širi među Slavenima tako da ste vi danas nasljednici carigradske patrijaršije koju je utemeljio Konstantin koji nije bio kršćanin i koja se muslimani praktički uništili (ona je danas samo folklor) ali su se njezini misionari raširili među Slavenima i Rumunjima i tako je opstala, plus što je Grčka ostatak te patrijaršije. A i ti misionari nisu bili isključivo Biznatski, već i Rimski.

  Dakle, vašu crkvu je osnovao Konstantin koji je štovao boga sunca - sotonu u 4. vijeku. Do tada niste postojali. A onda su vas od 7. vijeka muslimani potjerali na sjever i zapad gdje ste se ujedinili sa Slavenima i Rumunjima, poganima koji su primili katoličanstvo i onim poganima koje ste vi krstili.

  Ne kažem da među vama nema pripadnika Božje crkve, ali vaša organizacija NIJE BOŽJA CRKVA!


  Sveto Pismo je na neki način NUŽDA koju je Bog sprovodio, objavljivao, u svom domostroju spasenja ljudi. Međutim, iako ga treba čitati, običan Hrišćanin, koji se ne bavi Crkvenim poslovima, može da ga i ne čita. Zašto? Pa jer Crkva ŽIVI Svetim Pismom, kako su Oci i Predanje naložili, i ne odstupa od Pisma ni jednu zapetu. Hrišćanin koji živi crkveno, kao ud zajednice, ne samo da prima svete Tajne (u prvom redu Pričešće) već i Sveto Pismo sluša na Svetoj Liturgiji.

  Sveto pismo je bilo nužda. Nije potrebno da ga čovjek čita da bi bio spašen. U prošlosti, a i sadašnjosti je bilo i ima ljudi koji su nepismeni i možda su znali samo jedan stih Ivan 3:16 ili možda čak ni to pa će biti spašeni. Ali u ovim našim, posljednjim danima kada je manipulacija najveća, JEDINA OBRANA JE SVETO PISMO! Zato je danas svakom i dostupno. To da vaša crkva živi Sveto Pismo je nonsens. Vi ližete ikone iako je Bog to zabranio. Vi vjerujete u besmrtnost duše iako Biblija uči da čovjek nakon smrti spava. Vi se molite svecima iako Biblija zabranjuje obraćanje mrtvima. Vi se klanjate Mariji iako Bog zabranjuje obožavanje stvorenja. I vi niste odstupili od Svetog Pisma? A "svete tajne" ste preuzeli iz poganstva, ona nema veze sa Gospodnjom večerom, i ne, nema nikakav magijski učinak. Ne može komad hljeba promjeniti nečije srce.

  Jadan je taj Bog ako je njegovo pismo preuzelo Njegovu ulogu, pa makar bilo i Božje Pismo!

  Opet zamjena teza, Bog je dao ulogu Svetom Pismu jer vjera biva od slušanja Riječi Božje. (Rimljanima 10:17). Mogli bi isto reći da je jadan taj bog čiju ulogu preuzima "sveti sinod".


  Hrišćanstvo nije susret Hrišćanina sa Svetim Pismom (iako je ono neophodno), već je susret sa živim Bogom, u Duhu Svetome.

  Kršćanstvo nije susret sa "svetim sinodom", sa debelim bradatim popinama, nego sa živim Bogom. Crkva nije institucija, nego gdje su dvoje ili troje u Isusovo ime. Sveto Pismo ima svoju ulogu i između ostalog i preko Božji riječi se čovjek susreće sa Bogom.

  Pretvorivši Sveto Pismo u nekoga boga, protestanti su zapali u ćorsokak svog racionalizma, pa ne da nemaju živi susret sa Bogom (a što se naziva mistika, ili blagodatno iskustvo) već nemaju ni živi susret sa bratom svojim - potpuno se otuđivši od bližnjega.

  Kada su protestanti pretvorili Pismo u svog boga? Jeste li vi vaše popine i sinode i patrijarhe pretvorili u vaše bogove? Sveto Pismo ima važnu ulogu u vjerničkom životu, ono je jedno od tri stuba duhovnog života - molitva, Sveto Pismo, zajednica vjernika. Ispravno gledište je prima scriptura, prvo Pismo, nije sva tradicija pogrešna, ali ona koja se protivi Bibliji jeste.

  Daće Bog da se vrate Majci Crkvi. Mada, umjesto da troše energiju na odupiranje papi, i uzdizanju Pisma, možda bi bilo bolje da se vrate Bogu, onim putem koji baš PISMO, a kako i ne bi jer je živa riječ živoga Boga, propovijeda:

  Proroci viču: Pokajte se!
  Jovan Krstitelj viče: Pokajte se!
  Hristos, Sin Božji viče: Pokajte se!

  A ko je Majka Crkva? Pravoslavci ili Rim kome se vraćate? Božja Crkva su svi vjerni na Zemlji u svim zajednicama i izvan njih. Prema tome i mnogi protestanti. A većina protestanata se više ne odupire papi kao ni vi. Pokajanje je potrebno svima nama.

  Čovjek kada se pokloni autoritetu kojega njegov vlastiti um uzdigne, neminovno pada. Zato se treba držati Božje hijerarhije autoriteta:

  Sveta Trojica - Sin Božji, Hristos Ovaploćeni - CRKVA!

  Jer Hristos je GLAVA crkve, kako onda da neki ud preživi ako se odvoji od Crkve?

  No, to su već teža pitanja. Za mnoge je dovoljno naučiti par citata i gotovo. A gdje je PODVIG?

  Ako bi se Raj zadobijao bez podviga, onda Hristos nije ni trebao dolaziti. Mogli smo čitati Sveto Pismo i grickati kokice!

  Raj se zadobija samo vjerom Kristovom nikakvim podvizima to su vaše krivoslavne zablude i laži. A Kristova Crkva je nevidljiva na Zemlji, to sigurno nisu institucije ni "sveti sinodi".

  Malo je ko poznavao Pismo bolje od Origena u njegovo vrijeme, ali šta se desilo sa njim?

  Ima li čovjeka imunog da ga đavo ne prevari? Danas protestanti imaju svaki svoga origena. Origen je izučio Pismo do detalja, a sektaši nabubaju par citata i to im postane apsolutna istina.

  Origen je pogriješio kao i vi, kada je napustio autoritet Svetog pisma i zaludio se paganskom filozofijom.

  Kao kada bi prvačić nauči: azbuku i da napiše prostoproširenu rečenicu, i smatra da je Dostojevski.

  Taj opasni racio je i išao toliko, da su neki protestanski univerziteti htjeli osnovati katedre za „pisce“! Kao da se pisac, pjesnik, književnik postaje ako ga naučiš. Koja katedra može da podari Dostojevskog? Koje znanje?

  Racio se uzdiže kao bog mali.

  Što rekao Vladika Nikolaj Kantovom „mislim dakle postojim“...misli ti koliko oćeš, kad te smrt zagrize džaba si ga mislio. Čitaj ti Pismo koliko oćeš, ako ti je ono preče od Boga, ako se ne Pričešćuješ Tijelom i Krvlju Sina Božjeg, pobjeditelja smrti, džaba si ga čitao. Možeš samo da se hvališ kako si pametan...ali tako što si u sebe sručio TUĐE znanje.

  Nije istina da protestanti znaju par citata. Protestanski doktori teologije pojedu vaše bradate mistike za doručak. A vašem vladiki poručite kad mu se molite da hljeb i vino nemaju nikakvu magijsku vrijednost i da se čovjek može prežderavati sa tim vašim "svetim tajnama" i nikad ga one neće spasiti.

  avatar
  sd

  Broj komentara : 36
  Registration date : 2011-03-24

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  sd 9/6/2012, 19:22

  Šta je hrišćanska sekta?

  Da bi smo na to odgovorili moramo reći šta je Crkva?

  Crkva je TIJELO Hristovo, gdje je On Glava, a mi udovi.

  Dakle: SVAKI UD ili GRUPA UDOVA koja se odvoji od Crve izumire, baš kao kada bi odrezao prst od tijela on će se raspasti.

  Pošto se sekta ne može hraniti od Tijela, niti od Glave, Crkve i Hrista, ona da bi preživjela vrši „prisajedinjenje“ nekom drugom izvoru „života“. Pošto to nije Hristos, onda je to ĐAVO, a on se, laž i otac laži, uvijek predstavljao kao bog, imitirajući Boga, nemogavši to nikada biti kao SVORENJE (koje se pogordilo i palo).

  Jako ste se dobro opisali. Vi ste se odvojili od Božje Crkve u 4. vijeku kad ste se prodali za cezarove pare, ušli u brak sa Rimskom državom i paganstvom.

  Srećan „put“ u traženju Puta sektaši. Mada ako je veliki Origen pao tumačeći Pismo, kako i ga tek vi, jadno, tumačite.

  Nema gorih sektaša od vas krivoslavaca. Origen je pao kao i vi, kada ste napustili učenje Svetog pisma.

  Naravno da je Pismo bogonadahnuto, ali niste VI! Hljeb je jako koristan, i neophodan za bi se hranilo tijelo, ali ako hljeb postane preči od Bog, i ako se mnogo jede, razvališ, brate, crijeva i deformišeš se od njega.

  Ali bogonadahnute su debele popine bradate. Oni su dobri za crijeva i varenje.

  „Tijesan put vodi u Carstvo Nebesko“, ali vi:

  1. Olakšavate sebi taj put idući širokim putem ne po putevima Otaca, prokrčenim;

  Pravi kršćani ne slijede nikakve oce, Isus kaže da nikog ne zovemo ocem jer je jedan Otac i jedan Učitelj. Vi slijedite oce koji su bili pod utjecajem helenizma, poganstva, antisemitizma, a pravi kršćani slijede - Isusa. Ja ću slijediti Isusa, a vama i ocima želim sreću.

  2. Tumačite Pismo ili čistim raciom, bez blagodatnog iskustva, kao da je to Marksiv „Kapital“; ili iz gordosti „izmišljate toplu vodu“.

  Ne bježim da ima i toga. Ali istina je i da mnogi kršćani dozvoljavaju Pismu da tumači samo sebe.

  Crva ima KONTINUITET od svoga osnutka, Pedesetnice: gospodo hrišćanski sektaši GDJE ste bili vi 15-16-17-18-19 VIJEKOVA?

  Gdje ste proveli to vrijeme? Je li Hristos u vas vrijeme nakon 16 vijekova osnovao Crkvu, i On, vječni Voditelj, Promislitelj, i Spasitelj, sjedio „skrštenih“ ruku od 33će g. poslije Hrista, dok se eto niste VI pojavili da vas „oblagodati“, i uzme vas kao „svjetlost svijetu“, kao „so zemlji“.

  Jadna li zemlja do VAS 16 vijekova bljutava bila, i eto vi je zasoliste Smile)

  Mučenici ste vi, veliki. Nek vam je Bog u pomoć!

  Molitvama Bogorodice, i Svetih Otaca od Prvomučenika Stefana do Justina Novog i svih Svetih kroz 20 vijekova, neka vas Gospod pomiluje, prosvijetli um, srca i dušu Duhom Svetim. Onim Kojega je poslao na Pedesetnicu prije 20 VIJEKOVA, i Koji je vodi CRKVU ŽIVU i BOGOnadahnjuje LJUDE kroz blagodatna DEJSTVA i Svetotajinstvo - ŽIVI BOG, u susretu sa ŽIVIM ljudima - već 20 vijekova. A ne kao SAMO Božja riječ prenesena preko Proroka. Rijež Božja se OVAPLOTILA, i DALA nam se ŽIVA da je „jedemo“, a ne da je samo sušamo, čitamo i POGREŠNO tumačite.

  No, morate to PROBATI - kako vama, jadnima, da se govori o „UKUSU“ Boga živoga, ako ga nemate za hranu? Zaista NIKAKO!


  Ovu molitvu mrtvima preskočite. Prava kršćanska crkva je postojala i u mraku 1260 godina papske dominacije. Od 4. vijeka i pada kršćanstva u otpad što je Biblija i prorekla, uvijek je bilo vjernih grupa kršćana, nekad većih, nekad manjih. Krist je uvijek imao svoju crkvu na Zemlji, ima je i danas. ONA IMA KONTINUITET. Ali Isus nije rekao da će kad dođe naći glomaznu instituciju, nego vjerni ostatak. Gdje ste vi bili 4 vijeka? A da, Babilonjana je bilo uvijek.
  avatar
  sd

  Broj komentara : 36
  Registration date : 2011-03-24

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  sd 9/6/2012, 19:32

  „Ako si Luteran, tvoju religiju je osnovao Martin Luter, bivši monah katoličke crkve, 1517. godine.
  - Ako si pripadnik Engleske crkve (Anglikanske), tvoju religiju je osnovao Kralj Henri Vlll 1534. godine jer mu papa nije dozvolio da se razvede i ponovo oženi.
  - Ako si Prezbiterijanac, tvoju religiju osnovao je Džon Noks u Škotskoj 1560. godine.
  - Ako si Kongreacionalista, tvoja religija potiče od Braun Roberta iz Holandije, od 1582. godine
  - Ako si Protestant Episkopilijanac tvoja religija je ogranak Anglikanske crkve, koju je osnovao Samjuel Senburi u Američkim kolonijama u 17.-om veku.
  - Ako si Baptist, duguješ zahvalnost Smit Džonu, koji ju je osnovao u Amsterdamu 1606. godine.
  - Ako si pripadnik Holandske reformatorske crkve, znaš da je Majkl Džons osnivao tvoju religiju u Njujorku 1628. godine.
  - Ako si Metodista, tvoju religiju su osnovali Džon i Čarls Vesli u Engleskoj 1774. godine.
  - Ako si Mormon (Latter Day Saints-crkva svetaca poslednjih dana), Džozef Smit je započeo tvoju religiju u Palmiri, država Njujork, 1829. godine.
  - Ako upražnjavaš religiju uz Armiju spasa, tvoja sekta je osnovana od strane Vilijama Bota u Londonu 1865. godine.
  - Ako si Hrišćanski Sajentist (naučnik) možeš reći da je tvoja religija nastala 1879. i da ju je stvorila Meri Bejker Edi.
  - Ako pripadaš nekoj od religioznih organizacija poznatih kao „Nazarenska crkva, Pentakostalna crkva, Crkva svetosti, Jehovini svedoci“ tvoja religija je jedna od stotine novih sekti osnovanih od strane čoveka u proteklih stotinjak godina.
  - Ako si rimokatolik, tvoja crkva je delila isto bogato apostolsko i doktrinarno nasleđe sa Pravoslavnom Crkvom, za prvih hiljadu godina svoje istorije, jer su tokom prvog milenijuma bili jedna i jedinstvena crkva. Nažalost, 1054. godine, rimski papa je rešio da se odvoji od preostale četiri Apostolske Patrijaršije (Carigradska, Aleksandrijska, Antiohijska i Jerusalimska), menjajući osnovnu doktrinu (dogmu) crkve i smatrajući sebe nepogrešivim. Stoga je tvoja crkva stara hiljadu godina.
  - Ako si Pravoslavni Hrišćanin, tvoju religiju je osnovao Isus Hristos, Sin Božiji 33. godine. Ona se nije menjala od tada. Naša Crkva je sada skoro 2000 godine stara, i stoga se baš Pravoslavlje, Crkva Svetih Apostola i Svetih Otaca, smatra istinitom „jednom Svetom i Apostolskom Crkvom“.

  - Ovo je najveće blago koje mi možemo da prenesemo mladim ljudima novog milenijuma. „

  Napisao
  Sveštenik,. Dr. Miltiades Efthimiou


  Ako si pravoslavac tvoja crkva je nastala tako što je Konstantin u 4. vijeku prebacio središte carstva iz Rima u Carigrad, pa se za njim dovukla i popadija koja je pustila brade, počela lizati ikone, klanjati se Mariji i mrtvim ljudima, itd. sve ono što ni Isus ni apostoli ni pravi kršćani nikad nisu radili. Sa vremenom se ta ekipa koja je došla iz Rima okrenula protiv njega jer je htjela svoj dio kolača vlasti. Kada su ih muslimani protjerali razvukli su se po slavenskim zemljama, Rumunjskoj i Grčkoj. Danas propadaju jer ne evangliziraju, zavukli su se po manastirima, a crkve im služe za pagane koji vjeruju u reinkarnaciju, idu vračarama i astrolozima, a ponekad i u crkvu, za svaki slučaj da zapale svijeću.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 10/6/2012, 23:19

  Ako si pravoslavac tvoja crkva je nastala tako što je Konstantin u 4. vijeku prebacio središte carstva iz Rima u Carigrad, pa se za njim dovukla i popadija koja je pustila brade, počela lizati ikone, klanjati se Mariji i mrtvim ljudima, itd. sve ono što ni Isus ni apostoli ni pravi kršćani nikad nisu radili. Sa vremenom se ta ekipa koja je došla iz Rima okrenula protiv njega jer je htjela svoj dio kolača vlasti. Kada su ih muslimani protjerali razvukli su se po slavenskim zemljama, Rumunjskoj i Grčkoj. Danas propadaju jer ne evangliziraju, zavukli su se po manastirima, a crkve im služe za pagane koji vjeruju u reinkarnaciju, idu vračarama i astrolozima, a ponekad i u crkvu, za svaki slučaj da zapale svijeću.
  Politika ih je razdojila jer su i jedni i drugi pripadali sistemu, i potpuno je nebitno ko je od koga "otpao" ili se odvojio. Uporedo sa porastom moći i uticaja, stvarni Božji narod je više bio van zakona i nepoželjnijii.
  avatar
  sd

  Broj komentara : 36
  Registration date : 2011-03-24

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  sd 11/6/2012, 20:53

  PavleS (citat):
  Ako si pravoslavac tvoja crkva je nastala tako što je Konstantin u 4. vijeku prebacio središte carstva iz Rima u Carigrad, pa se za njim dovukla i popadija koja je pustila brade, počela lizati ikone, klanjati se Mariji i mrtvim ljudima, itd. sve ono što ni Isus ni apostoli ni pravi kršćani nikad nisu radili. Sa vremenom se ta ekipa koja je došla iz Rima okrenula protiv njega jer je htjela svoj dio kolača vlasti. Kada su ih muslimani protjerali razvukli su se po slavenskim zemljama, Rumunjskoj i Grčkoj. Danas propadaju jer ne evangliziraju, zavukli su se po manastirima, a crkve im služe za pagane koji vjeruju u reinkarnaciju, idu vračarama i astrolozima, a ponekad i u crkvu, za svaki slučaj da zapale svijeću.
  Politika ih je razdojila jer su i jedni i drugi pripadali sistemu, i potpuno je nebitno ko je od koga "otpao" ili se odvojio. Uporedo sa porastom moći i uticaja, stvarni Božji narod je više bio van zakona i nepoželjnijii.

  Slažem se, to je jedna crkva i biće uskoro ponovo skupa.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 30/3/2015, 19:46

  Prenosimo neke nedoumice iz privatne poruke, jer mogu biti od koristi drugima. Diskusija se odnosila na to da li ima mjesta u prihvaćenoj Bibliji gdje se citiraju apokrifne knjige.

  Iz knjige Jašerove ne mogu navesti primere iako je taj covek rekao da uzmem naprimer nju: knjigu Jasherovu. A kada je rekao da uzmem naprimer, samo tu knjigu Jaserovu, takodje je rekao i to, da nece da nabraja sad te tzv. primere. Inace, koliko sam ja licno upucen: ta Jašerova knjiga se smatra izgubljenom, a ona koja postoji pod tim imenom, pitanje je koliko je uopste i verodostojna tj. dal je to uopste ta knjiga Jasherova koju Biblija spominje.
  Ne postoji nikakva "Jašerova knjiga". U Jošua Nunov 10:13 se pominje Jašarova knjiga, koje se odnosi na Božju Riječ, jer Jašar znači "pravedni, čestiti ili istiniti".

  A evo nekih drugih primera iz nekih apokrifnih knjiga. Tekst sam kopirao sa stranice „svetosavlje“. Evo sta kazu oni: Koristeći Septuagintu, apostoli su u knjigama Novog Zaveta citirali i defterokanonske knjige. Evo samo nekih primera: knjiga premudrosti Isusa sina Sirahova citirana je u Mt. 6, 14; 6, 7; Jak. 1, 19; knjiga o Toviji u Dap. 8, 2; knjiga premudrosti Solomonove citirana je u Rim. 1, 18,23; 2, 11; 5, 14; 9, 21; Jev. 1, 3; 8, 14; 1. Pet. 1, 6; knjiga o Juditi citirana je u 1. Kor. 2, 10; druga knjiga Makavejska citirana je u Jev. 11, 34.
  Ovako samo okultisti i neprijatelji Biblije mogu da nalaze podudarnosti. Do ove mjere to ne čine ni Raselovi svjedoci. Na sličan način bi mogli dokazivati da je Isus citirao vede ili Budu.

  Citao sam Protojevandjelje Jakovljevo, i tu vidim ima dosta citata iz Novog Zaveta.
  To su sve apokrifi koje su okultisti pripisivali biblijskim ličnostima, jer svoje iskompromitovano ime nijesu mogli staviti, niti bi podvala mogla biti uspješna ako potpišu sebe.

  (Glava 15)

  Tada se Josif pripremi da krenu dalje, jer se pojaviše neredi u Vitlejemu zbog dolaska mudraca sa istoka, koji rekoše: „Gde je Car judejski što se rodio? Jer smo videli Njegovu zvezdu na istoku i došli smo da Mu se poklonimo.”
  Kad to ču car Irod, uplaši se, i posla glasnike mudracima, sveštenicima i književnicima, i reče im: „Gde je pisano o Caru i Hristosu, gde će se On roditi?”
  Tada mu oni odgovoriše: „U Vitlejemu judejskome, jer je pisano: ‘I ti Vitlejeme, zemljo Judina! Ni po čem nisi najmanji u državi Judinoj, jer će iz tebe izići čelovođa koji će pasti narod moj Izrailja.’”
  I odaslavši poglavare svešteničke, dozva mudrace i upita ih: „Koji znak videste u vezi Cara koji se rodio?”
  Oni mu odgovoriše: „Videli smo veliku zvezdu kako sija među ostalim zvezdama nebeskim, koja je obasjala sve druge zvezde, da one postadoše nevidljive, i znadosmo da se veliki Car rodi u Izrailju, i dođosmo da Mu se poklonimo.”
  Tada im Irod reče: „Idite i dobro se raspitajte, i ako pronađete Dete, dojavite mi, tako da i ja mogu da Mu se poklonim.”
  I oni saslušavši cara pođoše, a i zvezda koju su videli na istoku, iđaše pred njima, dok ne dođe i stade iznad pećine u kojoj beše Dete, sa Marijom majkom Njegovom.
  Onda otvoriše dare svoje i darivaše ga zlatom i tamjanom i smirnom.
  I primivši u snu zapovest da se ne vraćaju k Irodu, drugim putem otidoše u svoju zemlju.
  Gluposti sam boldovao. Ostalo je manje više plagijano.

  (Glava 16)

  Tada Irod, kada uvide da su ga mudraci prevarili, razgnevi se vrlo i naredi da se pobiju sva deca u Vitlejemu od dvije godine i niže.
  Ali Marija, čuvši da će deca biti pobijena, uplaši se, uze Dete, umota Ga, metnu Ga u volovska jasla jer ne beše mesta u gostionici.
  Jelisaveta isto, čuvši da će doći da traže i njenog sina Jovana, uze ga i ode sa njim gore u planine, traživši mesto gde bi ga sakrila, i ne bi mesta da se pronađe.
  Tada ona zakuka u sebi, i reče: „O planino Božija, primi majku sa detetom.”
  Jer se Jelisaveta nije mogla popeti gore.
  I istog momenta se planina razdvoji i primi ih.

  I pojavi se anđeo Gospodnji da ih sačuva.
  Ali Irod tragaše za Jovanom, i posla sluge Zariju, dok je ovaj bio kod oltara, i rekoše mu: „Gde si sakrio svoga sina?”
  On im odgovori: „Ja sam sluga Božji, i služim kod oltara, kako da znam gde mi je sin?”
  Sluge se vratiše nazad i ispričaše sve Irodu, na šta se on strašno razgnevi i reče: „Da li je njegov sin taj koji će biti Car Izrilja?”
  I posla opet sluge svoje da odu kod Zarija i pitaju: „Reci nam istinu, gde je tvoj sin? Jer znaš da je tvoj život u šaci mojoj.”
  I sluge odoše i rekoše mu sve to.
  Zarija im odgovori: „Ja sam mučenik Gospodnji, i ako on prolije krv moju, Gospod će primiti dušu moju. Znajte da prolivate krv nevinu.”
  I ubiše Zarija na ulazu hrama i oltara, blizu plota.

  Ali deca Izrailjeva ne znadoše za ubistvo.
  Onda, oko sahata pozdrava, sveštenici uđoše u hram, ali Zarije ih ne dočeka i ne blagoslovi po običaju, i čekaše oni na njega da ih pozdravi.
  A kada on ne dođe za dugo vremena, jedan ode u svetinju gde je oltar, i vide zgrušanu krv na podu.
  Tada glas sa neba reče: „Zarije je ubijen, i krv njegovu ne čistite sve dok ne dođe onaj ko će je osvetiti.”
  I kada ču to, on se uplaši, i vrati se da kaže sveštenicima šta je video i čuo. I oni svi odoše unutra i videše šta se zbilo.

  Tada zaškripa krov hrama i izda od vrha do dna, i ne mogoše pronaći telo, samo krv beše tvrda kao kamen.
  I odoše odatle, i rekoše narodu da je Zarije ubijen, i čuše to sva plemena Izrailjeva, i ražalostiše se za njim, i žališe tri dana.
  Tada se sastaše sveštenici na skupštinu da rasprave ko će ga naslediti.
  I Simeun i drugi sveštenici baciše kocku, i ona pade na Simeuna.
  Jer on beše osiguran od Duha Svetoga da neće umreti dok ne vidi Hristosa da je došao u telu.

  Ja, Jakov, napisah ovu priču u Jerusalimu. A kada nastadoše nemiri, ja se sklonih u pustinju sve do smrti Irodove. I nemiri prestadoše u Jerusalimu. Ono što ostaje je, da veličam Boga Koji mi dade mudrosti da pišem vama koji razumete duhovnost, i koji volite Boga, čija je večna slava i carstvo. Amin.

  Skroz lažna interpretacija, sa ubačenim elementima teškog okultizma, lažnih čuda koja liče na lovačke priče i sl.

  Čitanje ovakve "literature" je u ravni sa čitanjem knjiga o Hariju Poteru ili bajki braće Grim, s tim što je ovo neuporedivo opasnije ako ljudi povjeruju da su to zaista autentični događaji kao biblijski.
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 20/11/2015, 23:14

  Koje je pravo biblijsko ,izvorno ime Stvoriteljevo ? Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju .Stari Hebreji su često obožavali Baala i uvijek su samo nakratko služili Stvoritelju .Stvoritelj je sam rekao da se zove Ja sam koji jesam i drugo Stvoritelj ništa nije rekao o svom imenu .Mislim da je puno preciznije reći Stvoritelj ,nego mistična poganska imena koja nemaju ,prema svim izvorima ,nikakvog temelja u Bibliji ,ali imaju u poganskim religijama .


  Zanimljivo je da masoni u svojim ložama upotrebljavaju ime Allah i da Albert Pyke piše da je JHWH kada se obrne Allah i to je istina .Dakle Allah je za unutarnje -masone ,a JHWH je Baa'l i to je ime za vanjski svijet ,za gojime .

  https://www.youtube.com/watch?v=619IK589WPI Evo što Veith govori o tome ,odakle sam izvukao riječi za drugi dio posta .

  Postoji zanimljiva priča o tome da su masoreti mijenjali Ja Jesam za poganska imena i to je očigledno .JHWH su slova za 4 poganska ''boga'' .

  Hebreji su bili smislili tu priču kako se ne smije izgovarati ime Stvoritelja koje su oni dizajnirali jer su većinom štovali Baala .Svi sotonisti i mistične poganske religije stvaraju misticizam oko imena i to je samo još jedan oblik okultizma .

  Izlazak 9:16 tu se jasno vidi da Stvoritelj želi da glasno proglasimo Njegovo Ime ,a ne da šutimo i pravimo se okultisti i stvaramo misterije .

  Gospodin ,bog su titule i te titule su koristili svi okultisti i pogani svih vremena .Mislim da bi prikladnije bilo koristiti nešto preciznije kada se o svetim temama govori ,barem Stvoritelj ili Ja Jesam da je Njegovo ime .Vrijeme je da ljudi odbace okultne zamke kojekakvih sotonista ,a lako se je uplesti u takve zamke ,jer teško je doći do istine u moru laži .

  Mislim da je ovo jako bitno da saznamo .
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 20/11/2015, 23:32

  Breath (citat):Koje je pravo biblijsko ,izvorno ime Stvoriteljevo ? Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju .Stari Hebreji su često obožavali Baala i uvijek su samo nakratko služili Stvoritelju .Stvoritelj je sam rekao da se zove Ja sam koji jesam i drugo Stvoritelj ništa nije rekao o svom imenu .Mislim da je puno preciznije reći Stvoritelj ,nego mistična poganska imena koja nemaju ,prema svim izvorima ,nikakvog temelja u Bibliji ,ali imaju u poganskim religijama .


  Zanimljivo je da masoni u svojim ložama upotrebljavaju ime Allah i da Albert Pyke piše da je JHWH kada se obrne Allah i to je istina .Dakle Allah je za unutarnje -masone ,a JHWH je Baa'l i to je ime za vanjski svijet ,za gojime .

  https://www.youtube.com/watch?v=619IK589WPI Evo što Veith govori o tome ,odakle sam izvukao riječi za drugi dio posta .

  Postoji zanimljiva priča o tome da su masoreti mijenjali Ja Jesam za poganska imena i to je očigledno .JHWH su slova za 4 poganska ''boga'' .

  Hebreji su bili smislili tu priču kako se ne smije izgovarati ime Stvoritelja koje su oni dizajnirali jer su većinom štovali Baala .Svi sotonisti i mistične poganske religije stvaraju misticizam oko imena i to je samo još jedan oblik okultizma .

  Izlazak 9:16 tu se jasno vidi da Stvoritelj želi da glasno proglasimo Njegovo Ime ,a ne da šutimo i pravimo se okultisti i stvaramo misterije .

  Gospodin ,bog su titule i te titule su koristili svi okultisti i pogani svih vremena .Mislim da bi prikladnije bilo koristiti nešto preciznije kada se o svetim temama govori ,barem Stvoritelj ili Ja Jesam da je Njegovo ime .Vrijeme je da ljudi odbace okultne zamke kojekakvih sotonista ,a lako se je uplesti u takve zamke ,jer teško je doći do istine u moru laži .

  Mislim da je ovo jako bitno da saznamo .
  Bog kad se predstavlja čovjeku to su uvijek Njegovi atributi, titule, karakter, okrug djelovanja, vlast... sve u vezi dva glavna prioriteta za čovjeka: stvaranja i spasenja. Nema to nikakve veze sa imenom u smislu kako se danas gleda na imena. To sa određivanjem jednog imena su prizemne i glupe priče sekti kao Raselovih svjedoka, masona i sličnih.
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 10:00

  PavleS (citat):
  Breath (citat):Koje je pravo biblijsko ,izvorno ime Stvoriteljevo ? Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju .Stari Hebreji su često obožavali Baala i uvijek su samo nakratko služili Stvoritelju .Stvoritelj je sam rekao da se zove Ja sam koji jesam i drugo Stvoritelj ništa nije rekao o svom imenu .Mislim da je puno preciznije reći Stvoritelj ,nego mistična poganska imena koja nemaju ,prema svim izvorima ,nikakvog temelja u Bibliji ,ali imaju u poganskim religijama .


  Zanimljivo je da masoni u svojim ložama upotrebljavaju ime Allah i da Albert Pyke piše da je JHWH kada se obrne Allah i to je istina .Dakle Allah je za unutarnje -masone ,a JHWH je Baa'l i to je ime za vanjski svijet ,za gojime .

  https://www.youtube.com/watch?v=619IK589WPI Evo što Veith govori o tome ,odakle sam izvukao riječi za drugi dio posta .

  Postoji zanimljiva priča o tome da su masoreti mijenjali Ja Jesam za poganska imena i to je očigledno .JHWH su slova za 4 poganska ''boga'' .

  Hebreji su bili smislili tu priču kako se ne smije izgovarati ime Stvoritelja koje su oni dizajnirali jer su većinom štovali Baala .Svi sotonisti i mistične poganske religije stvaraju misticizam oko imena i to je samo još jedan oblik okultizma .

  Izlazak 9:16 tu se jasno vidi da Stvoritelj želi da glasno proglasimo Njegovo Ime ,a ne da šutimo i pravimo se okultisti i stvaramo misterije .

  Gospodin ,bog su titule i te titule su koristili svi okultisti i pogani svih vremena .Mislim da bi prikladnije bilo koristiti nešto preciznije kada se o svetim temama govori ,barem Stvoritelj ili Ja Jesam da je Njegovo ime .Vrijeme je da ljudi odbace okultne zamke kojekakvih sotonista ,a lako se je uplesti u takve zamke ,jer teško je doći do istine u moru laži .

  Mislim da je ovo jako bitno da saznamo .
  Bog kad se predstavlja čovjeku to su uvijek Njegovi atributi, titule, karakter, okrug djelovanja, vlast... sve u vezi dva glavna prioriteta za čovjeka: stvaranja i spasenja. Nema to nikakve veze sa imenom u smislu kako se danas gleda na imena. To sa određivanjem jednog imena su prizemne i glupe priče sekti kao Raselovih svjedoka, masona i sličnih.

  To i govorim ,samo što je Jahve ,Jehova ,jhwh uvezeno dok su obožavali Baala ,pa su im svećenici uveli zamjenu za Baala ,za narod misteriozna slova ,a za elitu Baal direktno .

  Naravno da Ja Jesam nije ime ,ali i jest  ,niti Stvoritelj treba imati neko ime i nadimke .On se nama predstavljao riječima koje mi možemo shvatiti ,dok takvu veličinu ,mudrost ,moć ni najviši anđeli nikada neće biti sposobni shvatiti . Pavle isto znači nešto na hebrejski ili koji jezik već ,tako isto je sa i drugim imenima ,svako ime ima značenje ,samo mnoga imaju izvor u okultizmu .

  Russelovi svjedoci čak neznaju da je Jahve pravilniji izgovor nego Jehova ,dakle neznaju ni o tom misterioznom ubačenom imenu istinu ,oni su povodljivi za svojim vođama kao rijetko koja skupina ,takvo slijepo vjerovanje je teško naći .
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 21/11/2015, 10:46

  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Navedi neke od tih dokaza.

  Mislim da je puno preciznije reći Stvoritelj ,nego mistična poganska imena koja nemaju ,prema svim izvorima ,nikakvog temelja u Bibliji ,ali imaju u poganskim religijama.
  Nema tu nikakve mistike. S jedne strane, problem predstavlja zaborav starog hebrejskog jezika, a s druge, ljudska predanja da je to ime koje se navodno ne smije izgovarati. Onaj čije se ime "ne smije" izgovarati je Sotona, to je jasno iz okultizma.
  Međutim, s Božjim atributom kao Onim koji jeste ne postoji nikakav problem.
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 15:10

  Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 21/11/2015, 15:15

  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 16:31

  PavleS (citat):
  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.

  Jedan od dokaza je da nema u King James Bibliji ,nego se sa Gospodin prevodi svaki jhwh iz jevrejske biblije .
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 21/11/2015, 16:52

  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.

  Jedan od dokaza je da nema u King James Bibliji ,nego se sa Gospodin prevodi svaki jhwh iz jevrejske biblije .
  Eto, baš kad sam pomislio da ćeš da oboriš validnost Starog Saveza kao veliki Vojvoda što je razorio Novi, ti se obruka ovom izjavom...
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 18:35

  PavleS (citat):
  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.

  Jedan od dokaza je da nema u King James Bibliji ,nego se sa Gospodin prevodi svaki jhwh iz jevrejske biblije .
  Eto, baš kad sam pomislio da ćeš da oboriš validnost Starog Saveza kao veliki Vojvoda što je razorio Novi, ti se obruka ovom izjavom...

  jesi li našao igdje u starom zavjetu išta što je krivo prevedeno i ispravio u svojoj bibliji koju si napisao nedavno? ako jesi ,zar nije licemjerno to što stvaraš sukob samnom radi jedne riječi koju mislim da nije dobro prevedena?
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 21/11/2015, 18:48

  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.

  Jedan od dokaza je da nema u King James Bibliji ,nego se sa Gospodin prevodi svaki jhwh iz jevrejske biblije .
  Eto, baš kad sam pomislio da ćeš da oboriš validnost Starog Saveza kao veliki Vojvoda što je razorio Novi, ti se obruka ovom izjavom...

  jesi li našao igdje u starom zavjetu išta što je krivo prevedeno i ispravio u svojoj bibliji koju si napisao nedavno? ako jesi ,zar nije licemjerno to što stvaraš sukob samnom radi jedne riječi koju mislim da nije dobro prevedena?
  Imaš ti ozbiljnih problema i bez mene. Ako ti je dosadno, prihvati se nekog korisnog posla, umjesto spinovanja po forumima.
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 18:59

  PavleS (citat):
  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):
  PavleS (citat):
  Breath (citat):Pa jedino za to ime nema objašnjenja što znači . .sve drugo u Bibliji je lako prevesti što se imena tiče .

  Reče li ti ovo u prethodnoj objavi?
  Previše dokaza upućuje da JHWH ,Yahweh i Jehovah su poganska imena i misteriji ,koje su mazoreti ubacili u Bibliju.
  Poznato je šta znači taj Božji atribut, nije u pitanju nikakvo ime, kao što nije recimo ni u 2. Mojsijevoj 34. glava, niti na ijednom drugom mjestu u Bibliji.

  Jedan od dokaza je da nema u King James Bibliji ,nego se sa Gospodin prevodi svaki jhwh iz jevrejske biblije .
  Eto, baš kad sam pomislio da ćeš da oboriš validnost Starog Saveza kao veliki Vojvoda što je razorio Novi, ti se obruka ovom izjavom...

  jesi li našao igdje u starom zavjetu išta što je krivo prevedeno i ispravio u svojoj bibliji koju si napisao nedavno? ako jesi ,zar nije licemjerno to što stvaraš sukob samnom radi jedne riječi koju mislim da nije dobro prevedena?
  Imaš ti ozbiljnih problema i bez mene. Ako ti je dosadno, prihvati se nekog korisnog posla, umjesto spinovanja po forumima.

  kakav problem Very Happy ,ti imaš veliki problem u svađi ili? pa radio sam zadnja dva sata ,zato i nemam vremena za forum da pišem kobasice od postova kao ti koji po fejsbuku stavljaš slike golih žena i psovke u slikama ,a ovdje se praviš jači od Davida
  avatar
  Breath

  Broj komentara : 29
  Registration date : 2015-08-30

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Breath 21/11/2015, 19:01

  idi radi koristan posao klevetaj Miroljuba Petrovića gore od Sotone što kleveta kršćane .
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  PavleS 21/11/2015, 19:05

  Breath (citat):idi radi koristan posao klevetaj Miroljuba Petrovića gore od Sotone što kleveta kršćane .
  Samo je bilo pitanje vremena kad ćeš da izbaciš to iz sebe.

  Sponsored content

  NAPADI NA BIBLIJU Empty Re: NAPADI NA BIBLIJU

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 11/4/2021, 20:31