Sarita, upravo smo obrisali temu o velikom vitezu sa harizmom i moguće opsjenarskim sposobnostima, nemoj ga opet prizivati.Sarita (citat):Radule (citat):PavleS (citat):To je samo jedan od izgovora za ateizam. Pametni ipostaju vjernici kad vide zla koja pogađaju svijet.Batret (citat):Veoma bolno, zbog ovakvih stvari mnogi postaju ateisti.
http://www.blic.rs/vesti/svet/novi-jak-potres-blizu-rima-zemljotres-jutros-razorio-italijanske-gradove-najmanje-73/zyn4vl5
Tuzno, sta drugo da kazem..
Na pocetku planeta zemlja je data ljudskom rodu da je pazi. Od stupanja u grijeh covjek je postao destruktivno bice.. gori za ovu planetu od bilo kakve zivotinje.
Mi smo postali stetocine. Zamislite kako to izgleda iz bozije perspektive.. to je isto kao da djeca konstantno lome kucu svojih roditelja do totalnog unistenja. Toliko strpljenje i ljubav i sansu za povratak roditelji nebi dali svojoj djeci kao sto bog daje covjeku. Ali covjek bira destrukciju i na kraju smrt. A dalje za sve to krive neduznog boga koji je spreman sve da ucini u koliko ljudi prihvate zakone ovog univerzuma pod kojim je jedino moguc zivot.
To isto mozemo vidjeti na primjeru ishrane. Bog tacno daje sugestije kako treba da se hranimo. Covjek i to u tolikoj mjeri krsi vise od bilo koje zivotinje... zamislite na sta je spao ljudski rod kad moramo da se gledamo na divlje zivotinje koje bolje biraju ishranu od covjeka. Zalosno. Postali smi degenerisana civilizacija kad nam trebaju hemikalije i razne apoteke da 'odrzavamo zivot' to ni jednoj divljoj zivotinji u prirodi ne treba. Zamislite gdje smo nasom voljom. I naravno i tu je kriv za palog covjeka bog. Sve bog. Nidje mi .
Zamislite kako bi izgledalo da lisica pije vino, srna rakiju, leopard da pusi cigaru, kit da se iztetovira i ostale nenormalne stvari... i da palog covjeka srce okine katastrofalno. E tako .. a i jos gore za naseg pravicnog boga izgleda ovaj danasnji ljudski rod.
nisam čitala mnogo ovu temu ali dođe mi da rečem nešto , zadnji komentar kao da Miroljub priča , isti izrazi , čak i cijele rečenice , a toga sam se nagledala ovde samo tako hehe , za neke ljude koje sam čitala ovde mogu reći iskreno nešto -žestoko ste pod njegovim utjecajem , ujka Miško vas je zamađijao sa nekom hipnozom
+24
maurico
Grubo
_Ivan_
Radule
kuzma
Batret
Green
pravoslavac
Nikola Šavija
Ivan__
Noemi
Jovana
Vlatko
Breath
ljuba79
Nathanael
N.K.
Stefan
Zdravko Vučinić
Tako-je
Marko96
Vik
beka26
marijan
28 posters
ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA
PavleS- Admin
- Broj komentara : 3744
Registration date : 2008-11-01
Radule- Broj komentara : 24
Registration date : 2016-01-04
PavleS (citat):Sarita, upravo smo obrisali temu o velikom vitezu sa harizmom i moguće opsjenarskim sposobnostima, nemoj ga opet prizivati.Sarita (citat):Radule (citat):PavleS (citat):To je samo jedan od izgovora za ateizam. Pametni ipostaju vjernici kad vide zla koja pogađaju svijet.Batret (citat):Veoma bolno, zbog ovakvih stvari mnogi postaju ateisti.
http://www.blic.rs/vesti/svet/novi-jak-potres-blizu-rima-zemljotres-jutros-razorio-italijanske-gradove-najmanje-73/zyn4vl5
Tuzno, sta drugo da kazem..
Na pocetku planeta zemlja je data ljudskom rodu da je pazi. Od stupanja u grijeh covjek je postao destruktivno bice.. gori za ovu planetu od bilo kakve zivotinje.
Mi smo postali stetocine. Zamislite kako to izgleda iz bozije perspektive.. to je isto kao da djeca konstantno lome kucu svojih roditelja do totalnog unistenja. Toliko strpljenje i ljubav i sansu za povratak roditelji nebi dali svojoj djeci kao sto bog daje covjeku. Ali covjek bira destrukciju i na kraju smrt. A dalje za sve to krive neduznog boga koji je spreman sve da ucini u koliko ljudi prihvate zakone ovog univerzuma pod kojim je jedino moguc zivot.
To isto mozemo vidjeti na primjeru ishrane. Bog tacno daje sugestije kako treba da se hranimo. Covjek i to u tolikoj mjeri krsi vise od bilo koje zivotinje... zamislite na sta je spao ljudski rod kad moramo da se gledamo na divlje zivotinje koje bolje biraju ishranu od covjeka. Zalosno. Postali smi degenerisana civilizacija kad nam trebaju hemikalije i razne apoteke da 'odrzavamo zivot' to ni jednoj divljoj zivotinji u prirodi ne treba. Zamislite gdje smo nasom voljom. I naravno i tu je kriv za palog covjeka bog. Sve bog. Nidje mi .
Zamislite kako bi izgledalo da lisica pije vino, srna rakiju, leopard da pusi cigaru, kit da se iztetovira i ostale nenormalne stvari... i da palog covjeka srce okine katastrofalno. E tako .. a i jos gore za naseg pravicnog boga izgleda ovaj danasnji ljudski rod.
nisam čitala mnogo ovu temu ali dođe mi da rečem nešto , zadnji komentar kao da Miroljub priča , isti izrazi , čak i cijele rečenice , a toga sam se nagledala ovde samo tako hehe , za neke ljude koje sam čitala ovde mogu reći iskreno nešto -žestoko ste pod njegovim utjecajem , ujka Miško vas je zamađijao sa nekom hipnozom
Zacudih se sarita na komentaru, koji nije ni komentar, nista niste rekli sem etikete.
Prije bih rekao da ste vi hipnotisani gospodinom miskom.. jer ako njega nalazite ovdje nalazite ga svuda.. koliko vidim i sami kazete.. vas komentar je bi frazioloski i klasicno etikiranje. Mozda grijesim,ali ne mirise dobro. sto je znak hipnoze a ne konkretan komentar sa cim seslazete ili ne i zasto.
Izbacite miska iz glave, jer ako ga budete trazili nacicete ga i u frizideru svasta.. mozda grijesim, ali sarita me bas zacudi.
Batret- Broj komentara : 100
Registration date : 2016-04-24
Jovana- Broj komentara : 160
Registration date : 2015-08-30
Ja ne bih imala hrabrosti za ovo ali svaka cast covjeku. Rijetko gledam ovo.Batret (citat):
PavleS- Admin
Velika većina ovakvih su utripovana sablazan za ljude. Ovo takođe može biti jedan od načina za umirivanje nečiste savjesti.Jovana (citat):Ja ne bih imala hrabrosti za ovo ali svaka cast covjeku. Rijetko gledam ovo.Batret (citat):
Ali ovaj momak i ne djeluje tako loše pa da mu ne sudimo, moguće da ima dobre motive.
U pravu si, jesu stvarno, velika vecina. No, ne i ovaj momak. Djeluje mi iskreno. I drzi se Rijeci, makar u ovom videu.PavleS (citat):Velika većina ovakvih su utripovana sablazan za ljude. Ovo takođe može biti jedan od načina za umirivanje nečiste savjesti.Jovana (citat):Ja ne bih imala hrabrosti za ovo ali svaka cast covjeku. Rijetko gledam ovo.Batret (citat):
Ali ovaj momak i ne djeluje tako loše pa da mu ne sudimo, moguće da ima dobre motive.
PavleS- Admin
Primjenom nekoliko strategija, vlast u zemlji kao što je CG sa malim brojem stanovnika je prilično lako kontrolisati.
- srednja dobrostojeća klasa je nestala posle pada socijalizma tako da 5-10% max bogatih kontroliše sve važne resurse i mjesta od odlučivanja;
- poslušnost vlastodžaca svjetskim centrima moći, čak i po cijenu rasprodaje važnih državnih resursa;
- kontrola izbora putem raznih mehanizama (evidencija sigurnih glasača vladajuće partije, državna i lokalna administracija sačinjena od "podobnih", ucjene zapošljavanjem, socijalnim davanjima, pritisci, kupovina glasača, krađa glasova i sl.);
- umreženost države i mafije;
- kontrola putem medija.
Ali nije naše da se opterećujemo ovakivim stvarima.
_Ivan_- Broj komentara : 24
Registration date : 2014-09-21
Noemi- Broj komentara : 128
Registration date : 2015-03-19
Noemi (citat):"Together 2016" je ekumenski događaj koji će se dogoditi 16.07.2016 na glavnom gradskom šetalištu National Mall u Washingtonu .
http://christiannews.net/2016/06/10/together-2016-organizer-meets-with-pope-francis-to-unite-christians-catholics-on-national-mall/
Iako je ova vijest starijeg datuma ne bi bilo loše reći da se papa nije uspio obratiti ljudima na tom velikom ekumenskom događaju zbog
vremenskih neprilika koje su uslijedile na taj dan: The Day After "Together 2016" in Washington DC
Nešto novijeg datuma,
http://www.laudato.hr/Novosti/Vatikan/Papa-primio-u-audijenciju-sudionike-luternaskog-ho.aspx
https://www.youtube.com/watch?v=xuxaByNIAQE
PavleS- Admin
Ovo oko pape i luterana je od ključne važnosti, jer to je praktično anuliranje protestantizma.Noemi (citat):Noemi (citat):"Together 2016" je ekumenski događaj koji će se dogoditi 16.07.2016 na glavnom gradskom šetalištu National Mall u Washingtonu .
http://christiannews.net/2016/06/10/together-2016-organizer-meets-with-pope-francis-to-unite-christians-catholics-on-national-mall/
Iako je ova vijest starijeg datuma ne bi bilo loše reći da se papa nije uspio obratiti ljudima na tom velikom ekumenskom događaju zbog
vremenskih neprilika koje su uslijedile na taj dan: The Day After "Together 2016" in Washington DC
Nešto novijeg datuma,
http://www.laudato.hr/Novosti/Vatikan/Papa-primio-u-audijenciju-sudionike-luternaskog-ho.aspx
https://www.youtube.com/watch?v=xuxaByNIAQE
kuzma- Broj komentara : 38
Registration date : 2014-11-07
- Post n°415
Ivan Pernar
Evo kod nas u Hrvatskoj je vec neko vrijeme aktualan mladi gospodin Pernar,koji se skupa sa svojom strankom "Zivi zid" cini kao jedina prava opozicija I protivnik sustava,banaka,EU I NATO.
Tako da evo ovih dana sam malo pregledavao njegova izlaganja u saboru,te gostovanja u razno raznim emisijama,pa sam naiso na ovo Njegovo gostovanje ko gde.Kljaic,te sam se ugodno iznenadio kako na primjerima iz biblije poistovjecuje neka danasnja dogadjanja,I opcenito kako je vrlo dobro upoznat sa knjigama staroga I novoga zavjeta...uglvnom da ne duljin,ko hoce neka pogleda:
Tako da evo ovih dana sam malo pregledavao njegova izlaganja u saboru,te gostovanja u razno raznim emisijama,pa sam naiso na ovo Njegovo gostovanje ko gde.Kljaic,te sam se ugodno iznenadio kako na primjerima iz biblije poistovjecuje neka danasnja dogadjanja,I opcenito kako je vrlo dobro upoznat sa knjigama staroga I novoga zavjeta...uglvnom da ne duljin,ko hoce neka pogleda:
Radule- Broj komentara : 24
Registration date : 2016-01-04
http://www.kurir.rs/planeta/fukusimu-pogodio-snazan-zemljotrespreti-cunami-potres-snage-73-rihtera-japan-u-panici-clanak-2553089
pocinje sve ucestalije podrhtavanje
pocinje sve ucestalije podrhtavanje
_Ivan_- Broj komentara : 24
Registration date : 2014-09-21
PavleS- Admin
Lako im je kad imaju moći._Ivan_ (citat):Papa odobrio sveštenicima da oproste abortus
PavleS- Admin
Evo sta kaze jedan mladi politicar u hrvatskoj.
http://www.globalcir.com/2017/01/07/ivan-pernar-objasnio-ispisao-sam-se-iz-katolicke-crkve-to-je-organizacija-u-sluzbi-1-elite/
http://www.globalcir.com/2017/01/07/ivan-pernar-objasnio-ispisao-sam-se-iz-katolicke-crkve-to-je-organizacija-u-sluzbi-1-elite/
Za one koji ne znaju, a zanima ih, nisam katolik, ispisao sam se iz katoličke crkve jer se ne slažem s vjerskim naukom njenim, niti političkim porukama. Npr. ne vjerujem u zabranu ženidbe za svećenstvo, čistilište, u ispravnost klanjanja pred kipovima, nepogrešivost pape, da svećenici mogu opraštati grijehe, ima tu štošta, ovo je najosnovnije. Međutim, bez obzira na vjersko neslaganje, otišao bi (kao politički predstavnik) na proslavu Badnjaka i Božića u katoličku crkvu da nisu slizani s HDZ-om i da su me pozvali. (citat):
Njihov ‘bog’ je novac! ‘Dio ljudi me pitao zašto sam napao Katoličku crkvu, jer kao, moji birači me vole jer sam protiv banaka, EU, NATO-a i Novog svjetskog poretka. Teško mi je to objasniti u jednoj rečenici ali ću se izraziti ovako, katolička crkva kao organizacija u službi je globalne elite, zato se Vatikan zalagao za ulazak Hrvatske u EU, zato se Papa zalaže za Novi svjetski poredak. Oni su dio 1% elite, zato su i u doba Franje Tahija bili uz robovlasnike, a ne seljake. Zato su sada uz HDZ, a ne uz osiromašeni narod. Uvijek su na strani tlačitelja, nikada potlačenih jer je njihov Bog novac. Oni su dio one ekipe na vrhu piramide moći koja vlada masama na njihovu štetu.’, zaključio je Pernar. (citat):
PavleS- Admin
Primjer kako popovi "pomažu".
Bokser iz dvorane slavnih Sugar („Slatkiš“) Ray Robinson je htio da odustane od borbe zato što je imao san da će ubiti svog protivnika u ringu. Nakon velikog ubjeđivanja od strane sveštenika Robinson je pristao da se bori. Ušao je u ring i ubio svog protivnika u borbi. Protivnik je bio Jimmy Doyle.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI