Ne avetam. Iskreno ti pisem.
Mislim da bi smo imali vise koristi kada bi smo bili spremni ozbiljnije shvatati ovu temu.
Mislim da bi smo imali vise koristi kada bi smo bili spremni ozbiljnije shvatati ovu temu.
Ne znam šta si htio i protiv kojeg vođstva si se bio okrenuo. Ono što mene zanima je isključivo istina, a ovi likovi koji danas stoje kao vođe predstavljaju sve drugo samo ne to.Ma nisu mi ljudi nikada bili problem. Vec demoni koji su usli u moj zivot. Pecat srama koji sam kao zig na Bozju kaznu primio, opteretivsi moju savest, jer sam se okrenuo i svu svoju snagu upotrebio da popljujem vodstvo Crkve, koju je Bog podigao preko Svojih poniznih slugu.
Ako mene pitaš, jesam.Pitanje je, da li smo mi svesni duhovnog rata, ne sa telom i krvlju, vec sa duhovima pakosti i zla, gospodarima i vlastima ispod neba?
Ne, jer ne dovodim sebe u situaciju da budem demonizovan.Da li si ikada drhtao od straha, nemajuci niotkuda pomoci, iako vapis ka Bogu, a osecas da ces svakog trenutka izgubiti razum, i otici necistim duhovima u ruke?
Nema tu nikakvog "cepanja" niti je moja namjera da radim protiv bilo koga. Jedino sam zainteresovan za službu istini Božjoj. Koje "crkve"? Za tebe su izgleda "crkva" razne uštve koje uživaju u "blagodetima" ovog svijeta i spremaju jednom nedeljno recitale iza propovjedaonice, usput pozivajući ovce (u negativnom smislu te riječi) na veće striženje.Sta ti to znas, a neces da cujes, o cepanju Crkve i radu protiv nje?
Otvori onda novu temu pa pričaj ako cijeniš da to drugima može biti od pomoći.Vidi ja bih imao mnogo oko toga da ti ispricam.
Pa rekoh ti da pričamo.Ne bih ja da sada pokrecem neku temu, ako ona nije dobro dosla i nema spremnosti da se o svemu iskreno i otvoreno govori. Ne vidim svrhu zbog koje bih pokretao neke teme, osim ako neko hoce o tome da pricamo.
U većini, ne svi. Ima tu i iskrenih radnika. Mada kad smo već kod toga, ne vjerujem da je Isus demokrata. A vođe u ASD se biraju kao političari, demokratski, "u ime naroda", što će reći sami sebe biraju po principu "sjaši kurta da uzjaše murta". A ti mi pokaži iz Tanaha gdje to Bog podržava. Ako nađeš da odobrava, priznajem, to je prst u oko Isusu Hristu.Ono sto bih ja na kraju, ako dozvolite kazao jeste: "Cuvaj te se da ne uvredite Boga kada kazete da su vodje Adventnog dela ustve. Mislim da gurate Isusu prst u oko kada se tako izrazavate.
Admin (citat):Pa rekoh ti da pričamo.Ne bih ja da sada pokrecem neku temu, ako ona nije dobro dosla i nema spremnosti da se o svemu iskreno i otvoreno govori. Ne vidim svrhu zbog koje bih pokretao neke teme, osim ako neko hoce o tome da pricamo.
U većini, ne svi. Ima tu i iskrenih radnika. Mada kad smo već kod toga, ne vjerujem da je Isus demokrata. A vođe u ASD se biraju kao političari, demokratski, "u ime naroda", što će reći sami sebe biraju po principu "sjaši kurta da uzjaše murta". A ti mi pokaži iz Tanaha gdje to Bog podržava. Ako nađeš da odobrava, priznajem, to je prst u oko Isusu Hristu.Ono sto bih ja na kraju, ako dozvolite kazao jeste: "Cuvaj te se da ne uvredite Boga kada kazete da su vodje Adventnog dela ustve. Mislim da gurate Isusu prst u oko kada se tako izrazavate.
Doći će uskoro vrijeme kad će i crkva morati da se napusti i to trčećim korakom, baš kao nekad ona u Jerusalimu. A sve ovo što sad vidimo samo su jasne indicije da je taj dan bliži nego mislimo.Samo, na koji nacin to postici? Da li je resenje napustanje Crkve i progasavanje iste da je pala? Da li je to put?
Nijedna crkva nije bliža onome što se može nazvati "sadašnja istina" tj. posebna istina za ovo vrijeme od ASD, ali nijedna nije ni u većoj opasnosti da to zloupotrijebi. Govorim sa aspekta doktrine.A ovo što ASD crkvi silno treba da jedina ima istinu i da su oni zagovornici prave vjere, reci ti meni kako je ta želja drugačija od želje Vatikana, koji tvrdi to isto, kao i ostale crkve....
Nijedna crkva nije bliža onome što se može nazvati "sadašnja istina" tj. posebna istina za ovo vrijeme od ASD, ali nijedna nije ni u većoj opasnosti da to zloupotrijebi. Govorim sa aspekta doktrine.
Problem je što velika većina NEĆE IZAĆI tješeći se lažnim riječima "ovo je crkva Gospodnja", slično onome što se desilo u Jerusalimu pod opsadom Rimljana, koje je slika uspostavljanja "mrzosti pustošenja" na kraju vremena.Desit će se čišćenje crkava, točno, to će biti vrijeme kada će svi pravi vjernici napustiti bludnicu...znači izaći će iz svjetovnih crkava.
Kao što možeš da vidiš iz jevanđelja, kad je govorio o znacima razorenja Jerusalima, koje je takođe slika događaja poslednjeg vremena, Isus je ukazao na proročanstvo iz Danila o gnusobi koja pustoši kao ZNAKU za izlazak tj. bjekstvo.Vlatko (citat):Što se to točno desilo u Jeruzalemu u ovom kontekstu u kojem pričamo, znači znam za povijesne činjenice i pobunu i sve, ali što se desilo s crkvom??
Admin (citat):Doći će uskoro vrijeme kad će i crkva morati da se napusti i to trčećim korakom, baš kao nekad ona u Jerusalimu. A sve ovo što sad vidimo samo su jasne indicije da je taj dan bliži nego mislimo.Samo, na koji nacin to postici? Da li je resenje napustanje Crkve i progasavanje iste da je pala? Da li je to put?
Uzgred, ja Crkvu ne napuštam niti mi to pada na pamet. Ali pri tom mislim na Božju crkvu, ne ljudske organizacije.
Tvoji apeli me podsjećuju na muža alkoholičara koji se žali prijatelju da ga je žena "unenaviđela". I muž kaže žena je kriva, hoće da ode. Ali u stvarnosti, muž je sam navukao probleme, a žena samo želi da zaštiti porodicu.
Sestro moja, pomalo čudnog imena za žensko čeljade, ovo što sam rekao važi za one koji i dalje budu pod krovom čuvene crkve poslednjeg vremena, koja već duže vrijeme luta po pustinji i uživa u egipatskom stilu života.Cekaj, sta si sada u stvari rekao sa ovim? Nije ti cilj da napustas crkvu, ali ipak govoris kako ce doci vreme da je napustis i to da te citiram "trcecim korakom"?! Doci ce dan da se napusti koja crkva? Da li ta u koju ti ides, brate admine?
Od velike adventističke "svjetlosti" možeš da se drogiraš slično kao u diskoteci kad uključe light-show, ako ne paziš šta uzimaš.Pazi ti kao adventista imas veliku svetlost po ovom pitanju. Ne bi trebao da govoris njoj nasuprot.
Vidim ja ali tebi smetaju tamne naočari koje ti je stavila crkva da ne vidiš dalje od onoga što oni žele da se vidi.Moram da kazem da sam stvarno iznanadjena tvojim stavovima i nacinom na koji ih branis ili zastupas. Da li citas sebe sta pises? Evo vidi sta si napisao.
Jedno je crkva u vrijeme EGW a nešto sasvim drugo ovo što vidimo danas. A i tada je organizovana kako je organizovana, gdje se nijesu mnogo ili uopšte obazirali što kaže EGW. Ovo danas je "crkva" kao i većina drugih "hrišćanskih" crkava.I kako da te onda ne pitam da li mislis da je Elena Vajt govorila da trebamo napustiti crkvu? Ili je govorila protiv toga? Secas li se mozda svedocanstva koje je uputila jednom bratu u svoje vreme koji je zastupao iste ideje kao ti?
Da nijesi možda psiholog po struci ili neko iz uže familije?Tacno znam kako ti vidis mene ili me dozviljavas dok pricamo o ovoj temi.
Sad već izigravaš Elen Vajt, nazdravlje njoj.Upozoravam te da tlo na kome stojis nije sigurno, pa cak i opasno po tebe.
Ma što reče? Nevjerovanje? Sad si sve pogodila kao da u pasulj gledaš. Ne plaši me s tim, sujevjeran sam.Pod plastem revnosti otkriva se neverovanje. Neverovanje u Bozje obecanje i nespremnost da sacekamo da Bog uradi ono sto je obecao. To je ono sto sam uvidela i to kod SEBE. A mislila sam da su problem drugi. Eto to je GOLA istina, ako hoces da slusas za tvoje dobro. Zato je dobro je da ispitujemo svoje puteve i misli pred Bogom.
Moj ti je savjet da pogledaš u Bibliji kako izgleda crkva koju uspostavlja Bog, postoje detaljni propisi. A polupaganske profiterske korporacije koje šuruju sa državom i ne znam sve s kim takođe su opisane ali u 18. glavi Otkrivenja.Crkva jeste duhovna, ali je i organizovana. I to organizovana od Boga.
Pa kad vide, reorganizujte je na biblijskim principima i kraj priče.Slazem se da je stanje u organizovanim crkvama lose. Pa to vide i svetovani ljudi.
Bog radi sa onim što IMA. A reforma će zahvatiti one koji prihvataju da se reformišu. To nema nikakve veze sa organizacijom, sestro. Dakle, nosilac poslednje poruke može da bude Kinez ili kozak, svejedno.Medjutim, Bog ima resenje za to. Preko jedne crkve koja izgleda kao da pada, sprovesce reformu u njoj samoj i takva crkva koju Elen Vajt naziva crkvom pobede ce biti sposobna da zavrsi propovedanje vesti koju treba da nosi. To je obecanje koje dolazi direktno od Boga. Da li ti u to verujes? Ja nigde u tim recima ne vidim ovo sto ti pricas da trebamo da napustimo organizovanu crkve, naravno onu koja je prava. Pa se uopste pitam kako ti brate, obojica i ti admine i ti Vlatko razumete vest trojice andjela.
U 18. glavi opet se ponavlja poziv za izlazak iz Vavilona, što znači da se još crkvi priključilo Vavilonu odkako se ta vijest prvi put objavila (sredinom 19. vijeka). Ako su, kako kaže EGW, crkve koje su odbile poruke tri anđela tada pale, koja JOŠ pada? To je, seko moja, prosto činjenično stanje.Vidite, draga braco, Isus u vesti trojice andjela govori o napustanju Vavilona, a ne crkve. A Elen Vajt pise da nasa crkva, moja i tvoja nije Vavilon, Vavilon je duhovni pojam, Vavilon je stanje, a ne organizacija.
Napuštanje trulih organizacija nije isto što i napuštanje CRKVE. To su dva odvojena pojma. Ne nego najbolje da mi masoni, kurve i pederi drže predavanja.Prema tome, tvoje tumacenje da trebamo napustiti crkvu je u velikom sukobu sa onim sto je Elen Vajt pisala. Kako ti to ne vidis?
To je TVOJE iskustvo, seko. Odkud ja znam šta imaš u glavi i šta si radila, naročito ako dolaziš iz neke veće sredine kao BG i slično. Ja, Bogu hvala, nijesam puno išao po crkvama, inače bih bio nepovratno sablažnjen.Ali znam, meni je bilo potrebno mnogo da shvatim da ovo sto ti pricam je URAVNOTEZEN stav i POTPUNA istina. Ovo ce verovati ostatak koji ce Bog spasiti i koji se nalazi u toj crkvi koja iako je slaba nije PALA ili OTPALA. I shvatam da me neprijatelj umalo nije prevario na isti nacin kao sto pokusava i tebe i druge iskrene ljude. Zato ja sad ovo pisem, jer ja verujem da ste vi iskreni. Iskrenim ljudima smeta ono sto se u crkvama desava. Naravno, da oni zele promenu. Revnuju za to. Ali ja znam da sotona upravo bas takve ljude danas hoce da prevari, izabrane Bozje, ruseci im veru i nadu u to da postoji organizovana crkva koja stoji na sigurnom temelju. To je upravo njegov posao da srusi crkvu iza koje stoji Bog i da onemoguci reformu. Da li cete prepoznati ovu zamku neprijatelja, braco?
Citat:
Cekaj, sta si sada u stvari rekao sa ovim? Nije ti cilj da napustas crkvu, ali ipak govoris kako ce doci vreme da je napustis i to da te citiram "trcecim korakom"?! Doci ce dan da se napusti koja crkva? Da li ta u koju ti ides, brate admine?
Sestro moja, pomalo čudnog imena za žensko čeljade, ovo što sam rekao važi za one koji i dalje budu pod krovom čuvene crkve poslednjeg vremena, koja već duže vrijeme luta po pustinji i uživa u egipatskom stilu života.
Citat:
Pazi ti kao adventista imas veliku svetlost po ovom pitanju. Ne bi trebao da govoris njoj nasuprot.
Od velike adventističke "svjetlosti" možeš da se drogiraš slično kao u diskoteci kad uključe light-show, ako ne paziš šta uzimaš.
[/code]
Citat:
Moram da kazem da sam stvarno iznanadjena tvojim stavovima i nacinom na koji ih branis ili zastupas. Da li citas sebe sta pises? Evo vidi sta si napisao.
Vidim ja ali tebi smetaju tamne naočari koje ti je stavila crkva da ne vidiš dalje od onoga što oni žele da se vidi.
Citat:
I kako da te onda ne pitam da li mislis da je Elena Vajt govorila da trebamo napustiti crkvu? Ili je govorila protiv toga? Secas li se mozda svedocanstva koje je uputila jednom bratu u svoje vreme koji je zastupao iste ideje kao ti?
Jedno je crkva u vrijeme EGW a nešto sasvim drugo ovo što vidimo danas. A i tada je organizovana kako je organizovana, gdje se nijesu mnogo ili uopšte obazirali što kaže EGW. Ovo danas je "crkva" kao i većina drugih "hrišćanskih" crkava.
Citat:
Slazem se da je stanje u organizovanim crkvama lose. Pa to vide i svetovani ljudi.
Pa kad vide, reorganizujte je na biblijskim principima i kraj priče.
Citat:
Medjutim, Bog ima resenje za to. Preko jedne crkve koja izgleda kao da pada, sprovesce reformu u njoj samoj i takva crkva koju Elen Vajt naziva crkvom pobede ce biti sposobna da zavrsi propovedanje vesti koju treba da nosi. To je obecanje koje dolazi direktno od Boga. Da li ti u to verujes? Ja nigde u tim recima ne vidim ovo sto ti pricas da trebamo da napustimo organizovanu crkve, naravno onu koja je prava. Pa se uopste pitam kako ti brate, obojica i ti admine i ti Vlatko razumete vest trojice andjela.
Bog radi sa onim što IMA. A reforma će zahvatiti one koji prihvataju da se reformišu. To nema nikakve veze sa organizacijom, sestro. Dakle, nosilac poslednje poruke može da bude Kinez ili kozak, svejedno.
I uzgred, zovem se Pavle, a Admin je generisao softver ovog foruma i odnosi se na osobu koja uređuje i vodi forum.
Citat:
Vidite, draga braco, Isus u vesti trojice andjela govori o napustanju Vavilona, a ne crkve. A Elen Vajt pise da nasa crkva, moja i tvoja nije Vavilon, Vavilon je duhovni pojam, Vavilon je stanje, a ne organizacija.
U 18. glavi opet se ponavlja poziv za izlazak iz Vavilona, što znači da se još crkvi priključilo Vavilonu odkako se ta vijest prvi put objavila (sredinom 19. vijeka). Ako su, kako kaže EGW, crkve koje su odbile poruke tri anđela tada pale, koja JOŠ pada? To je, seko moja, prosto činjenično stanje.
Vavilon je znači "stanje"? I to "stanje" radi tačno određene stvari: kurva se i flertuje sa zemaljskim vlastodršcima, nosi tovare blaga itd. Tvoje drage vođe su upravo tom "stanju" dijelili i neke medalje.
Citat:
Upozoravam te da tlo na kome stojis nije sigurno, pa cak i opasno po tebe.
Sad već izigravaš Elen Vajt, nazdravlje njoj.
Citat:
Pod plastem revnosti otkriva se neverovanje. Neverovanje u Bozje obecanje i nespremnost da sacekamo da Bog uradi ono sto je obecao. To je ono sto sam uvidela i to kod SEBE. A mislila sam da su problem drugi. Eto to je GOLA istina, ako hoces da slusas za tvoje dobro. Zato je dobro je da ispitujemo svoje puteve i misli pred Bogom.
Ma što reče? Nevjerovanje? Sad si sve pogodila kao da u pasulj gledaš. Ne plaši me s tim, sujevjeran sam.
Citat:
Prema tome, tvoje tumacenje da trebamo napustiti crkvu je u velikom sukobu sa onim sto je Elen Vajt pisala. Kako ti to ne vidis?
Napuštanje trulih organizacija nije isto što i napuštanje CRKVE. To su dva odvojena pojma. Ne nego najbolje da mi masoni, kurve i pederi drže predavanja.
Citat:
Ali znam, meni je bilo potrebno mnogo da shvatim da ovo sto ti pricam je URAVNOTEZEN stav i POTPUNA istina. Ovo ce verovati ostatak koji ce Bog spasiti i koji se nalazi u toj crkvi koja iako je slaba nije PALA ili OTPALA. I shvatam da me neprijatelj umalo nije prevario na isti nacin kao sto pokusava i tebe i druge iskrene ljude. Zato ja sad ovo pisem, jer ja verujem da ste vi iskreni. Iskrenim ljudima smeta ono sto se u crkvama desava. Naravno, da oni zele promenu. Revnuju za to. Ali ja znam da sotona upravo bas takve ljude danas hoce da prevari, izabrane Bozje, ruseci im veru i nadu u to da postoji organizovana crkva koja stoji na sigurnom temelju. To je upravo njegov posao da srusi crkvu iza koje stoji Bog i da onemoguci reformu. Da li cete prepoznati ovu zamku neprijatelja, braco?
To je TVOJE iskustvo, seko. Odkud ja znam šta imaš u glavi i šta si radila, naročito ako dolaziš iz neke veće sredine kao BG i slično. Ja, Bogu hvala, nijesam puno išao po crkvama, inače bih bio nepovratno sablažnjen.
Nije nego Dalaj Lama je izvršio presudan uticaj na mene. Posle svega što piše na ovom forumu, ti mi stavljaš Lidiju Grujić za duhovnog učitelja???Citam te Pavle i analiziram intonaciju tvojih reci. I nista ti se ne cudim. Razumeo sam i odakle potice tvoj nacin razmisljanja. Pre neke decenije snazno ih je zastupala Lidija Grujic. I svojim laznim vizijama i konstrukcijama zavela neke jadne ali dobre ljude, cak i grupu mojih velikih prijatelja. Koji se danas nalaze u rasulu i u bedi duhovnog stanja, za koje nikada nisu ni pretpostavili da ce ih docekati.
E te mi ljubavi. Nešto mi vas dvoje djelujete kao par. I da, neki stavovi ostaju, a neki mogu da se mijenjaju, ali to je do mene.Ujedno, tekst niko, koji ti je uputila u iskrenoj ljubavi, nije dirnuo tvoje srce. Izgleda da si ti zauzeo stav koji neces hteti da promenis.
Fala ti, ali tvoj sud je potpuno nevalidan.Stav koji ce te stajati vecnog zivota, po mom licnom sudu.
Ne, nego ću tebe zvat za menadžera.Ti vise ne upravljas svojim zivotom.
U Bibliji stoji "Duh diše gdje hoće" a nijesam do sad našao nijedno mjesto na kojem piše "gdje hoće markoni".Tu oko tebe vise nije Bozji Duh, osim kada se bori da ti pomogne da vidis da si usao u zabludu u koju te je odveo jedan zao duh.
"Brate Pavle, mnoge knjige te izvode iz pameti." Znači ja sam u "pobuni i kivovjerju" zato što vidim stvari onakvim kakve jesu? Zanimljivo zapažanje. Ne zvuči li ti odnekud poznato?Zao mi je za tebe brate. Tvoja revnost i mnogo citanja, posebno pogresne i lazne literature, odvelo te je u pobunu i krivoverje. I ti danas, jasno ucis jeres.
Kad vidim iskren duh onda može biti moja sestra, u protivnom samo je (neuspješan) agent jedne korporacije.Ali ako ti na takav nacin, stilom nekog arogantnog duha, odgovaras jednoj sestri koja svojim srcem drhti za tebe, bez obzira da li je u pravu ili ne, onda je jasno kao dan da se s tobom ne desava preobrazaj milosti Hristove, vec duh oholosti i naduvenosti, koji ti zatvara oci i usi da ne cujes i ne razumes, da ti pise osoba sa licnim velikim iskustvima oko pitanja sa kojima se ti sada otvoreno bavis.
To su užasne stvari ali pitanje je na koga će sve pasti njegova krv.Ispricacu cu ti jedan dogadjaj sa mojim dobrim prijateljem Ilijom V. Inace on je poludeo....
Ako želiš otvoreno mišljenje, cijelo tvoje iskustvo liči na opsjednutost od početka do kraja. Sila Duha je srazmjerna sili posvećenja i zdravog razuma za Božje djelo. Ja sam krajnje rezervisan oko tih stvari jer znam mnoge adventiste koji su "doživljavali" "silu duha", da ne govorim o pentakostalcima i drugim.Ali da ti ponovim moje iskustvo....
Alex likes this post
Slijedi onda tu svjetlost (mislim na EGW) pa uporedi sa "svjetlošću" organizacije. To je light-show koji pominjem, suprotna i nebilblijska učenja koja se vješto poturaju, o ponašanju da ne govorim. A što ti je čudo, misliš da sam kralj diskoteka?Ne govorim o bilo kojoj svetlosti, nego o prorockom daru Elen Vajt. Cudno je sto svetlost uporedjujes sa light-show-om u diskoteci.
E jadi te znali sa Lidijom Grujić. Ne vrijeđaj mi razum.Da nije mozda naocarima Lidije Grujic?
Moguće. Istražiću bolje taj predmet kad nađem vremena. Ne mogu samo čudu da se načudim kako se ta organizacija nije ustanovila na biblijskim principima. I što je EGW vidjela te iste vođe kao katoličku procesiju. Neko je debelo omanuo, a ja ne vjerujem da je to bila EGW.Organizacija crkve je bila potaknuta bas duhom prorostva, ne nekom ljudskom idejom ili namerom. A ti izgleda dovoljno ne poznajes stvari o kojima pricas.
Oće, nema pametnija posla od toga.Reforma IMA veze sa organizacijom. Jer upravo tu ORGANIZACIJU Bog hoce da reformise.
To je duga priča i ne bih da smaram ljude.Pitam se kako ti sebe vidis? Da li ti mislis da si cist od svake pakosti?
A ja kažem da tvoje razumijevanje stvari ne prelazi nastavu jutarnje pouke u ASD. Ako jedan ud griješi, griješi li cijelo tijelo ili taj ud samo za sebe?Jer to je samo tvoje vidjenje stvari. I opet ovde sve trpas u isti kos, a to mi bas ne govori da imas izostreno duhovno oko.
Eee stari adut, "ne gledaj u ljude". Ne nego ću u plafon po cijeli dan.Da, ALI TO MOZE BITI I TVOJE ISKUSTVO, ako se ne trgnes. Nema veze da li si isao ili nisi po crkvama. Medjutim, vidim da si dovoljno sablaznjen i bez toga. Ali to je zato sto gledas u ljude umesto na Boga, kao i ja sto sam.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI