BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

» MAČ I CARSTVO MIROLJUBA PETROVIĆA?
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 EmptyYesterday at 20:07 by PavleS

» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty29/10/2024, 17:47 by PavleS

» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty12/8/2024, 21:10 by PavleS

» PITANJA - RELIGIJA
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty3/6/2024, 13:04 by PavleS

» Biblijski razgovori
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty14/4/2024, 23:34 by PavleS

» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty30/10/2023, 13:47 by PavleS

» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty21/9/2023, 17:23 by PavleS

» Crkve i manastiri
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty11/9/2023, 11:23 by NecaPereca

» PSIHOLOGIJA
KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty31/8/2023, 15:24 by Jelena83

November 2024

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar

+4
niko
Vlatko
PavleS
markoni
8 posters

KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI?

markoni

Broj komentara : 43
    Registration date : 2009-11-28

KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty Re: KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI?

Komentar  markoni 18/12/2009, 17:04

Ne avetam. Iskreno ti pisem.

Mislim da bi smo imali vise koristi kada bi smo bili spremni ozbiljnije shvatati ovu temu.
    markoni

KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI? - Page 2 Empty Re: KO SU PRAVI I ISTINSKI HRIŠĆANI?

Komentar  markoni 19/12/2009, 17:24

Ma nisu mi ljudi nikada bili problem. Vec demoni koji su usli u moj zivot. Pecat srama koji sam kao zig na Bozju kaznu primio, opteretivsi moju savest, jer sam se okrenuo i svu svoju snagu upotrebio da popljujem vodstvo Crkve, koju je Bog podigao preko Svojih poniznih slugu.

Pitanje je, da li smo mi svesni duhovnog rata, ne sa telom i krvlju, vec sa duhovima pakosti i zla, gospodarima i vlastima ispod neba?

Da li si ikada drhtao od straha, nemajuci niotkuda pomoci, iako vapis ka Bogu, a osecas da ces svakog trenutka izgubiti razum, i otici necistim duhovima u ruke?

Sta ti to znas, a neces da cujes, o cepanju Crkve i radu protiv nje?

Vidi ja bih imao mnogo oko toga da ti ispricam. I ne samo da ti ispricam, vec da i sama Crkva ti to dokumentuje da vidis da ti ja sve ovo ne pricam zato sto sam evo na ovom forumu tako samo.
    PavleS
    Admin

Broj komentara : 3744
    Registration date : 2008-11-01

Komentar  PavleS 19/12/2009, 18:29

Ma nisu mi ljudi nikada bili problem. Vec demoni koji su usli u moj zivot. Pecat srama koji sam kao zig na Bozju kaznu primio, opteretivsi moju savest, jer sam se okrenuo i svu svoju snagu upotrebio da popljujem vodstvo Crkve, koju je Bog podigao preko Svojih poniznih slugu.
    Ne znam šta si htio i protiv kojeg vođstva si se bio okrenuo. Ono što mene zanima je isključivo istina, a ovi likovi koji danas stoje kao vođe predstavljaju sve drugo samo ne to.

Pitanje je, da li smo mi svesni duhovnog rata, ne sa telom i krvlju, vec sa duhovima pakosti i zla, gospodarima i vlastima ispod neba?
    Ako mene pitaš, jesam.

Da li si ikada drhtao od straha, nemajuci niotkuda pomoci, iako vapis ka Bogu, a osecas da ces svakog trenutka izgubiti razum, i otici necistim duhovima u ruke?
    Ne, jer ne dovodim sebe u situaciju da budem demonizovan.

Sta ti to znas, a neces da cujes, o cepanju Crkve i radu protiv nje?
    Nema tu nikakvog "cepanja" niti je moja namjera da radim protiv bilo koga. Jedino sam zainteresovan za službu istini Božjoj. Koje "crkve"? Za tebe su izgleda "crkva" razne uštve koje uživaju u "blagodetima" ovog svijeta i spremaju jednom nedeljno recitale iza propovjedaonice, usput pozivajući ovce (u negativnom smislu te riječi) na veće striženje.

Vidi ja bih imao mnogo oko toga da ti ispricam.
    Otvori onda novu temu pa pričaj ako cijeniš da to drugima može biti od pomoći.
    markoni

Komentar  markoni 19/12/2009, 21:34

Ne bih ja da sada pokrecem neku temu, ako ona nije dobro dosla i nema spremnosti da se o svemu iskreno i otvoreno govori. Ne vidim svrhu zbog koje bih pokretao neke teme, osim ako neko hoce o tome da pricamo.

Sve drugo, je u Bozjim rukama. Svako ce odgovarati za svoje postupke.

Ono sto bih ja na kraju, ako dozvolite kazao jeste: "Cuvaj te se da ne uvredite Boga kada kazete da su vodje Adventnog dela ustve. Mislim da gurate Isusu prst u oko kada se tako izrazavate.

Eto, toliko od mene.

Pozdravljam vas.
    Vlatko

Broj komentara : 460
    Registration date : 2009-07-04

Komentar  Vlatko 19/12/2009, 21:50

Znači ovo je bio pokušaj opravdavanja adventističke crkve( današnje ASD crkve), zato jer si ti tamo našao utočište??

Pa tako može i bilo tko iz bilo koje druge crkve doć pričat takve stvari, čak i iz sotonističke crkve, da mu je tamo ljepo, da je sad zadovoljan i da je pronašao tamo mir, ljude koji mare, itd....

Toga imaš i u sektama, pogotovo istočnjačkim sektama, još puno više i puno jače izraženo....da su im se tek posredstovom gurua otovrile oči i sada su u blženstvu, sada su otkrili božansko u sebi i sve one budalaštine koje im trpaju......

Kakve to ima veze s ISTINOM???

Znači pod istina smatram biblijskog Boga i njegov zakon i objavu ljudima???

Jel mjerodavno to kako se netko osjeća ili Božje istine, a baš se na to i ide, da se nečije emocije, mišljenja, sveukupno nečiji doživljaj pretvore u ISTINU.....
    To nije Bog kojeg ja poznam.......

Vlatko: komentar modifikovan dana: 19/12/2009, 21:55; prepravljeno ukupno 1 puta
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/12/2009, 21:52

Ne bih ja da sada pokrecem neku temu, ako ona nije dobro dosla i nema spremnosti da se o svemu iskreno i otvoreno govori. Ne vidim svrhu zbog koje bih pokretao neke teme, osim ako neko hoce o tome da pricamo.
    Pa rekoh ti da pričamo.

Ono sto bih ja na kraju, ako dozvolite kazao jeste: "Cuvaj te se da ne uvredite Boga kada kazete da su vodje Adventnog dela ustve. Mislim da gurate Isusu prst u oko kada se tako izrazavate.
    U većini, ne svi. Ima tu i iskrenih radnika. Mada kad smo već kod toga, ne vjerujem da je Isus demokrata. A vođe u ASD se biraju kao političari, demokratski, "u ime naroda", što će reći sami sebe biraju po principu "sjaši kurta da uzjaše murta". A ti mi pokaži iz Tanaha gdje to Bog podržava. Ako nađeš da odobrava, priznajem, to je prst u oko Isusu Hristu.
    markoni

Komentar  markoni 19/12/2009, 21:55

Dobro razumeo sam tvoju primedbu.

Samo uz to bih te podsetio da ASD Crkva ima upravo to, Bozji zakon, sto je univerzalna istina. Ujedno, ima Isusa koji je sam Istina. Uci istinu, i ne laze o njoj.

E sada kako ko zivi, i da je li je on pravi predstavnik istine ili ne, ja nisam merodavan da sudim. A, mislim da Bog nikome od nas nije dao pravo da sudimo.

Na kraju, mi moramo uvek imati u vidu cinjenicu da u pravoj Bozjoj psenici koju je posejao sam Isus, neprijatelj uvek ubacuje kukolj.
    markoni

Komentar  markoni 19/12/2009, 21:58

Admin (citat):
    Pa rekoh ti da pričamo.

U većini, ne svi. Ima tu i iskrenih radnika. Mada kad smo već kod toga, ne vjerujem da je Isus demokrata. A vođe u ASD se biraju kao političari, demokratski, "u ime naroda", što će reći sami sebe biraju po principu "sjaši kurta da uzjaše murta". A ti mi pokaži iz Tanaha gdje to Bog podržava. Ako nađeš da odobrava, priznajem, to je prst u oko Isusu Hristu.

Shvatam ja vas stav. Vidim ja da postoje razloga za nezadovoljstvo. Nisam slep. Neke vase primedbe su tacne, vrlo precizne i jasne.

Ne kazem da se neke stvari ne bi trebale promeniti. I ja sam za to.

Samo, na koji nacin to postici? Da li je resenje napustanje Crkve i progasavanje iste da je pala? Da li je to put?
    Vlatko

Komentar  Vlatko 19/12/2009, 22:02

I opet tvoje primjedbe mogu vrijediti za svaku crkvu, jer ima ljudi čista srca i u provoslavnoj i riomkatoličoj i pentekostalnoj, itd. crkvi....
    Baš zato i pričamo da ne postoji organizirana božja crkve, nego su to ljudi koji imaju zakon zapisan u srcima, da se tako izrazim i oni mogu biti članovi nekih od crkava, a i ne moraju, čak će i neki beznanbošci ić u raj, kako je Pavle napomenuo...tako da.......
    Postoji Božja crkva na zemlji ali nju čine ljudi roji su raštrkani po raznim crkvama, te niti nisu članovi neke crkve, Bog zna ko su oni i to je to.
    A ovo što ASD crkvi silno treba da jedina ima istinu i da su oni zagovornici prave vjere, reci ti meni kako je ta želja drugačija od želje Vatikana, koji tvrdi to isto, kao i ostale crkve....
    Inače vidio sam i ljudi kojima je jako trebalo to da budu Božji proroci i glasnici da bi nametali drugima svoja mišljenja i stavove, potpuno iracionalne, ali s jakim aegumentom, koji onda briše sve to, jer ako Bog to kaže(preko njih), tko mu se može usprotiviti???
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/12/2009, 22:08

Samo, na koji nacin to postici? Da li je resenje napustanje Crkve i progasavanje iste da je pala? Da li je to put?
    Doći će uskoro vrijeme kad će i crkva morati da se napusti i to trčećim korakom, baš kao nekad ona u Jerusalimu. A sve ovo što sad vidimo samo su jasne indicije da je taj dan bliži nego mislimo.
    Uzgred, ja Crkvu ne napuštam niti mi to pada na pamet. Ali pri tom mislim na Božju crkvu, ne ljudske organizacije.
    Tvoji apeli me podsjećuju na muža alkoholičara koji se žali prijatelju da ga je žena "unenaviđela". I muž kaže žena je kriva, hoće da ode. Ali u stvarnosti, muž je sam navukao probleme, a žena samo želi da zaštiti porodicu.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/12/2009, 22:12

A ovo što ASD crkvi silno treba da jedina ima istinu i da su oni zagovornici prave vjere, reci ti meni kako je ta želja drugačija od želje Vatikana, koji tvrdi to isto, kao i ostale crkve....
    Nijedna crkva nije bliža onome što se može nazvati "sadašnja istina" tj. posebna istina za ovo vrijeme od ASD, ali nijedna nije ni u većoj opasnosti da to zloupotrijebi. Govorim sa aspekta doktrine.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 19/12/2009, 22:27

Nijedna crkva nije bliža onome što se može nazvati "sadašnja istina" tj. posebna istina za ovo vrijeme od ASD, ali nijedna nije ni u većoj opasnosti da to zloupotrijebi. Govorim sa aspekta doktrine.

Znam ja to, ali s druge strane oni su i najmlađi, niti RKC nije bio otpao toliko u samim začecima.....ja mislim da će po ASD s vremenom biti sve gore i gore...

Desit će se čišćenje crkava, točno, to će biti vrijeme kada će svi pravi vjernici napustiti bludnicu...znači izaći će iz svjetovnih crkava.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 19/12/2009, 22:51

Desit će se čišćenje crkava, točno, to će biti vrijeme kada će svi pravi vjernici napustiti bludnicu...znači izaći će iz svjetovnih crkava.
    Problem je što velika većina NEĆE IZAĆI tješeći se lažnim riječima "ovo je crkva Gospodnja", slično onome što se desilo u Jerusalimu pod opsadom Rimljana, koje je slika uspostavljanja "mrzosti pustošenja" na kraju vremena.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/12/2009, 00:14

Pa reko sam PRAVI VJERNICI, jasno je to meni....
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/12/2009, 00:15

Što se to točno desilo u Jeruzalemu u ovom kontekstu u kojem pričamo, znači znam za povijesne činjenice i pobunu i sve, ali što se desilo s crkvom??
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/12/2009, 19:35

Vlatko (citat):Što se to točno desilo u Jeruzalemu u ovom kontekstu u kojem pričamo, znači znam za povijesne činjenice i pobunu i sve, ali što se desilo s crkvom??
    Kao što možeš da vidiš iz jevanđelja, kad je govorio o znacima razorenja Jerusalima, koje je takođe slika događaja poslednjeg vremena, Isus je ukazao na proročanstvo iz Danila o gnusobi koja pustoši kao ZNAKU za izlazak tj. bjekstvo.
    Do razorenja Jerusalima, otcijepljena grupa vjernika koja je nosila vijest sadašnje istine o Mesiji koji je prinio sebe na žrtvu za grijehe čovječanstva i dalje je posjećivala sinagoge kao i ostali vjernici velike crkve. Za većinu, hrišćani su bili otpadnici sa "jeresi" koja direktno udara na učenja zvanične crkve, potkopava Mojsijeve zakone itd. Naravno to je bilo iz ugla sveštenstva kojemu nije odgovarala SADAŠNJA ISTINA jer ona ruši NJIHOV lažni autoritet i pogrešnu teologiju.
    Prošlo je gotovo 40 godina ali Hristovi sledbenici nijesu zaboravili šta im je rekao. Za Jevrejina gnusoba je prisustvo paganskih obilježja na svetom tlu. U ovom slučaju to su bile rimske zastave koje su reprezentovale paganska božanstva. Za one koji su vjerovali u tadašnju istinu, to je bio znak da IZAĐU i bježe iz Jerusalima.
    Slično tome, na kraju vremena, uspostavljanje gnusobe pustošne biće takođe znak vjernima da se sklanjaju iz pale crkve (jer gnusoba mora da se postavi na mjestu koje se smatra svetim). Svi pokazatelji govore da će Rim ponovo biti umiješan na taj način što će nametnuti znak svojeg autoriteta kroz obavezno svetkovanje paganskog šabata tj. nedelje. Na neki način ova gnusoba će biti prihvaćena od strane rukovodećeg tijela i većinske crkve Božje poslednjeg vremena, najvjerovatnije kroz logiku da se "državne uredbe moraju poštovati" i slične argumente. Tada će oni koji ostanu vjerni biblijskom Šabatu morati da izađu i sklanjaju se u manje naseljena i pusta mjesta jer će nedugo zatim postati predmet progonstva.
    Naravno ovo je samo jedan dio slagalice. Duge pripreme i svakojaki dvostruki potezi sila tame uzrokovaće konfuziju u vjerskom svijetu koja će im ići na ruku za sprovođenje svojih planova. Svakako jedna od najdjelotvornijih strategija je poljuljati vjeru ljudi da postoji išta sveto i ispravno na zemlji. Jedina odbrana od ovoga je duboko i revno istraživanje i poznavanje Pisma za sebe i onda nema te sile koja može pomaknuti utvrđenu dušu sa puta spasenja.
    Vlatko

Komentar  Vlatko 20/12/2009, 22:09

Meni je malo naivna ta priča oko shabata, jer ga može držati svatko, bez znanja i vjere u Boga...

Inače u Hrvatskoj su već zakonski nametnuli nedjelju, pa su se žalili da je to protuustavno i zatim je poništena kao potpuno neradni dan.... makar bila je jedno vrijeme i to je bila grozota, ako se mene pita, ali RKC je likovao.......

A što se tiče shabata, pa i Bog radi svaki dan, a i Mesija je radio za ljude na shabat, jer on ima vlast na tim danom, tako da po meni nije toliko baš to bitno, kao određeno vrijeme u tjednu, koliko je to znanje i vjera, a Bog nam dopušta raditi za dobro svaki dan......

Jer ako će formalno držanje shabata biti pečat božji onda je to presmješno......jer to mogu i najveći sotonisti prakticirati, pa će i oni onda po tome dobiti božji pečat....čudno mi je malo zašto se baš to forsira....a ne znanje i vjera.

Po kriteriju shabata cijela svjetska populacija postaje kršćanska u roku 1 dan, ako se uvedu rigorozni zakoni koji će tražiti obilježavanje tog dana...ko zna, možda se i desi.

Onda će tek nastat pomutnja.....
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 20/12/2009, 22:54

Šabat je znak autoriteta Boga Stvoritelja i Iskupitelja, kao što je i lažni šabat znak autoriteta krivotvorene religije. U pitanju je mnogo više od pukog svetkovanja jednog dana u sedmici. Na mnogo mjesta u Bibliji objašnjeno je značenje Šabata, a Isus je jednostavno oslobodio Dan od odmora ljudskih propisa i budalaština, kao što je pojasnio i druge zapovijesti koje su ljudi izopačili.
    Što se tiče držanja Šabata, svima preporučujem da pogledaju knjigu "Studija poslanice Jevrejima", gdje je to u četiri poglavlja izvanredno objašnjeno. Formalno držanje ne znači ništa.
    niko

Broj komentara : 13
    Registration date : 2009-11-29

Komentar  niko 21/12/2009, 15:30

Admin (citat):
    Doći će uskoro vrijeme kad će i crkva morati da se napusti i to trčećim korakom, baš kao nekad ona u Jerusalimu. A sve ovo što sad vidimo samo su jasne indicije da je taj dan bliži nego mislimo.
    Uzgred, ja Crkvu ne napuštam niti mi to pada na pamet. Ali pri tom mislim na Božju crkvu, ne ljudske organizacije.
    Tvoji apeli me podsjećuju na muža alkoholičara koji se žali prijatelju da ga je žena "unenaviđela". I muž kaže žena je kriva, hoće da ode. Ali u stvarnosti, muž je sam navukao probleme, a žena samo želi da zaštiti porodicu.

Cekaj, sta si sada u stvari rekao sa ovim? Nije ti cilj da napustas crkvu, ali ipak govoris kako ce doci vreme da je napustis i to da te citiram "trcecim korakom"?! Doci ce dan da se napusti koja crkva? Da li ta u koju ti ides, brate admine? Jel to ono sto ti ocekujes? Pazi ti kao adventista imas veliku svetlost po ovom pitanju. Ne bi trebao da govoris njoj nasuprot.

Moram da kazem da sam stvarno iznanadjena tvojim stavovima i nacinom na koji ih branis ili zastupas. Da li citas sebe sta pises? Evo vidi sta si napisao. I kako da te onda ne pitam da li mislis da je Elena Vajt govorila da trebamo napustiti crkvu? Ili je govorila protiv toga? Secas li se mozda svedocanstva koje je uputila jednom bratu u svoje vreme koji je zastupao iste ideje kao ti?

Ja upravo sa tobom ovako pricam, zato sto vidim da puno znas i da imas uvid u neke stvari koje si mogao da citas od tog duhovnog pisca. Ne znam koliko ce me Vlatko razumeti, ne ocekujem da hoce. Ali ti ces,dragi admine, razumeti vrlo dobro ovo sto cu ti reci. A govorim ti prijateljski, bez namere da ti kontriram bilo sta, ili da pametujem, nego samo da ukazem na jedan detalj koji si ispustio iz vida, posto vidim da nisi svestan uopste koliko je opasno to sto ti zastupas i jos sam vise svesna da ti to uopste ne vidis i da cu ti ja verovatno izgledati kao nekih slep covek ili formalista koji te savetuje. Tacno znam kako ti vidis mene ili me dozviljavas dok pricamo o ovoj temi. I meni su tako izlgedali drugi koji su me savetovali. Ali avaj, ja nisam htela da slusam. Ovo ti govori neko ko je tim putem isao i prosao. I ako si iskren, a ja verujem da jesi, ti ces ovo sto ti pricam kad tad uvideti. Samo te molim, eto kao prijatelja, da se ne zaleces kao sto sam ja. Upozoravam te da tlo na kome stojis nije sigurno, pa cak i opasno po tebe. Pod plastem revnosti otkriva se neverovanje. Neverovanje u Bozje obecanje i nespremnost da sacekamo da Bog uradi ono sto je obecao. To je ono sto sam uvidela i to kod SEBE. A mislila sam da su problem drugi. Eto to je GOLA istina, ako hoces da slusas za tvoje dobro. Zato je dobro je da ispitujemo svoje puteve i misli pred Bogom.

Crkva jeste duhovni pojam, to je tacno. Samo to je jedna strana istine o crkvi. Ona ne bi bila kompletna da nekazemo i to da je ona i jedno oganizovano telo sa kojim Bog radi ili bolje reci preko koje Bog radi i radice do kraja. Pazite, to nije formalisticka misao, nego cista i KOMPELTNA istina o crkvi kao duhovnom telu koju je zastupla i Elena Vajt. Ako vi ovo ne vidite onda ne vidite stvari i nemate, nemate da tako je, kompletnu sliku i vrlo lako cete pasti u zamku. Crkva jeste duhovna, ali je i organizovana. I to organizovana od Boga. Ne pricam da su sve crkve organizovane od Boga, nego jedna crkva, jedna medju njima, a ti znas admine koja je to. A ovo da je crkva duhovni pojam, i da organizovane crkve su sve pale, NIJE ISTINA. Da li hoces istinu? Mislim da da. Eto to je ISTINA. To je brate moj i prijatelju istina.

Slazem se da je stanje u organizovanim crkvama lose. Pa to vide i svetovani ljudi. Medjutim, Bog ima resenje za to. Preko jedne crkve koja izgleda kao da pada, sprovesce reformu u njoj samoj i takva crkva koju Elen Vajt naziva crkvom pobede ce biti sposobna da zavrsi propovedanje vesti koju treba da nosi. To je obecanje koje dolazi direktno od Boga. Da li ti u to verujes? Ja nigde u tim recima ne vidim ovo sto ti pricas da trebamo da napustimo organizovanu crkve, naravno onu koja je prava. Pa se uopste pitam kako ti brate, obojica i ti admine i ti Vlatko razumete vest trojice andjela.

Vidite, draga braco, Isus u vesti trojice andjela govori o napustanju Vavilona, a ne crkve. A Elen Vajt pise da nasa crkva, moja i tvoja nije Vavilon, Vavilon je duhovni pojam, Vavilon je stanje, a ne organizacija.Iako izgleda kao da pada crkva, ona nije Vavilon. I Bog nece praviti neku novu crkvu od rasturenih elemenata. On vec ima svoju crkvu. Ona treba reformu. Sve to to vidis i o cemu pricas treba se promeniti. Ali da li si ti covek koji mozes verom da cekas ono sto ce Bog napraviti u svojoj sredini, ili ces juriti za onim sto ti mislis da je istina za ovo vreme ili vreme koje je neposredno pred nama? Eto videces sam sa sobom sta je kod tebe. Prema tome, tvoje tumacenje da trebamo napustiti crkvu je u velikom sukobu sa onim sto je Elen Vajt pisala. Kako ti to ne vidis?

Ali znam, meni je bilo potrebno mnogo da shvatim da ovo sto ti pricam je URAVNOTEZEN stav i POTPUNA istina. Ovo ce verovati ostatak koji ce Bog spasiti i koji se nalazi u toj crkvi koja iako je slaba nije PALA ili OTPALA. I shvatam da me neprijatelj umalo nije prevario na isti nacin kao sto pokusava i tebe i druge iskrene ljude. Zato ja sad ovo pisem, jer ja verujem da ste vi iskreni. Iskrenim ljudima smeta ono sto se u crkvama desava. Naravno, da oni zele promenu. Revnuju za to. Ali ja znam da sotona upravo bas takve ljude danas hoce da prevari, izabrane Bozje, ruseci im veru i nadu u to da postoji organizovana crkva koja stoji na sigurnom temelju. To je upravo njegov posao da srusi crkvu iza koje stoji Bog i da onemoguci reformu. Da li cete prepoznati ovu zamku neprijatelja, braco?
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 21/12/2009, 17:30

Cekaj, sta si sada u stvari rekao sa ovim? Nije ti cilj da napustas crkvu, ali ipak govoris kako ce doci vreme da je napustis i to da te citiram "trcecim korakom"?! Doci ce dan da se napusti koja crkva? Da li ta u koju ti ides, brate admine?
    Sestro moja, pomalo čudnog imena za žensko čeljade, ovo što sam rekao važi za one koji i dalje budu pod krovom čuvene crkve poslednjeg vremena, koja već duže vrijeme luta po pustinji i uživa u egipatskom stilu života.

Pazi ti kao adventista imas veliku svetlost po ovom pitanju. Ne bi trebao da govoris njoj nasuprot.
    Od velike adventističke "svjetlosti" možeš da se drogiraš slično kao u diskoteci kad uključe light-show, ako ne paziš šta uzimaš.

Moram da kazem da sam stvarno iznanadjena tvojim stavovima i nacinom na koji ih branis ili zastupas. Da li citas sebe sta pises? Evo vidi sta si napisao.
    Vidim ja ali tebi smetaju tamne naočari koje ti je stavila crkva da ne vidiš dalje od onoga što oni žele da se vidi.

I kako da te onda ne pitam da li mislis da je Elena Vajt govorila da trebamo napustiti crkvu? Ili je govorila protiv toga? Secas li se mozda svedocanstva koje je uputila jednom bratu u svoje vreme koji je zastupao iste ideje kao ti?
    Jedno je crkva u vrijeme EGW a nešto sasvim drugo ovo što vidimo danas. A i tada je organizovana kako je organizovana, gdje se nijesu mnogo ili uopšte obazirali što kaže EGW. Ovo danas je "crkva" kao i većina drugih "hrišćanskih" crkava.

Tacno znam kako ti vidis mene ili me dozviljavas dok pricamo o ovoj temi.
    Da nijesi možda psiholog po struci ili neko iz uže familije?

Upozoravam te da tlo na kome stojis nije sigurno, pa cak i opasno po tebe.
    Sad već izigravaš Elen Vajt, nazdravlje njoj.

Pod plastem revnosti otkriva se neverovanje. Neverovanje u Bozje obecanje i nespremnost da sacekamo da Bog uradi ono sto je obecao. To je ono sto sam uvidela i to kod SEBE. A mislila sam da su problem drugi. Eto to je GOLA istina, ako hoces da slusas za tvoje dobro. Zato je dobro je da ispitujemo svoje puteve i misli pred Bogom.
    Ma što reče? Nevjerovanje? Sad si sve pogodila kao da u pasulj gledaš. Ne plaši me s tim, sujevjeran sam.

Crkva jeste duhovna, ali je i organizovana. I to organizovana od Boga.
    Moj ti je savjet da pogledaš u Bibliji kako izgleda crkva koju uspostavlja Bog, postoje detaljni propisi. A polupaganske profiterske korporacije koje šuruju sa državom i ne znam sve s kim takođe su opisane ali u 18. glavi Otkrivenja.

Slazem se da je stanje u organizovanim crkvama lose. Pa to vide i svetovani ljudi.
    Pa kad vide, reorganizujte je na biblijskim principima i kraj priče.

Medjutim, Bog ima resenje za to. Preko jedne crkve koja izgleda kao da pada, sprovesce reformu u njoj samoj i takva crkva koju Elen Vajt naziva crkvom pobede ce biti sposobna da zavrsi propovedanje vesti koju treba da nosi. To je obecanje koje dolazi direktno od Boga. Da li ti u to verujes? Ja nigde u tim recima ne vidim ovo sto ti pricas da trebamo da napustimo organizovanu crkve, naravno onu koja je prava. Pa se uopste pitam kako ti brate, obojica i ti admine i ti Vlatko razumete vest trojice andjela.
    Bog radi sa onim što IMA. A reforma će zahvatiti one koji prihvataju da se reformišu. To nema nikakve veze sa organizacijom, sestro. Dakle, nosilac poslednje poruke može da bude Kinez ili kozak, svejedno.
    I uzgred, zovem se Pavle, a Admin je generisao softver ovog foruma i odnosi se na osobu koja uređuje i vodi forum.

Vidite, draga braco, Isus u vesti trojice andjela govori o napustanju Vavilona, a ne crkve. A Elen Vajt pise da nasa crkva, moja i tvoja nije Vavilon, Vavilon je duhovni pojam, Vavilon je stanje, a ne organizacija.
    U 18. glavi opet se ponavlja poziv za izlazak iz Vavilona, što znači da se još crkvi priključilo Vavilonu odkako se ta vijest prvi put objavila (sredinom 19. vijeka). Ako su, kako kaže EGW, crkve koje su odbile poruke tri anđela tada pale, koja JOŠ pada? To je, seko moja, prosto činjenično stanje.
    Vavilon je znači "stanje"? I to "stanje" radi tačno određene stvari: kurva se i flertuje sa zemaljskim vlastodršcima, nosi tovare blaga itd. Tvoje drage vođe su upravo tom "stanju" dijelili i neke medalje.

Prema tome, tvoje tumacenje da trebamo napustiti crkvu je u velikom sukobu sa onim sto je Elen Vajt pisala. Kako ti to ne vidis?
    Napuštanje trulih organizacija nije isto što i napuštanje CRKVE. To su dva odvojena pojma. Ne nego najbolje da mi masoni, kurve i pederi drže predavanja.

Ali znam, meni je bilo potrebno mnogo da shvatim da ovo sto ti pricam je URAVNOTEZEN stav i POTPUNA istina. Ovo ce verovati ostatak koji ce Bog spasiti i koji se nalazi u toj crkvi koja iako je slaba nije PALA ili OTPALA. I shvatam da me neprijatelj umalo nije prevario na isti nacin kao sto pokusava i tebe i druge iskrene ljude. Zato ja sad ovo pisem, jer ja verujem da ste vi iskreni. Iskrenim ljudima smeta ono sto se u crkvama desava. Naravno, da oni zele promenu. Revnuju za to. Ali ja znam da sotona upravo bas takve ljude danas hoce da prevari, izabrane Bozje, ruseci im veru i nadu u to da postoji organizovana crkva koja stoji na sigurnom temelju. To je upravo njegov posao da srusi crkvu iza koje stoji Bog i da onemoguci reformu. Da li cete prepoznati ovu zamku neprijatelja, braco?
    To je TVOJE iskustvo, seko. Odkud ja znam šta imaš u glavi i šta si radila, naročito ako dolaziš iz neke veće sredine kao BG i slično. Ja, Bogu hvala, nijesam puno išao po crkvama, inače bih bio nepovratno sablažnjen.
    markoni

Komentar  markoni 21/12/2009, 20:22

Citam te Pavle i analiziram intonaciju tvojih reci. I nista ti se ne cudim. Razumeo sam i odakle potice tvoj nacin razmisljanja. Pre neke decenije snazno ih je zastupala Lidija Grujic. I svojim laznim vizijama i konstrukcijama zavela neke jadne ali dobre ljude, cak i grupu mojih velikih prijatelja. Koji se danas nalaze u rasulu i u bedi duhovnog stanja, za koje nikada nisu ni pretpostavili da ce ih docekati.

Ujedno, tekst niko, koji ti je uputila u iskrenoj ljubavi, nije dirnuo tvoje srce. Izgleda da si ti zauzeo stav koji neces hteti da promenis. Stav koji ce te stajati vecnog zivota, po mom licnom sudu. Ali hocu ovo da znas. Ti vise ne upravljas svojim zivotom. Tu oko tebe vise nije Bozji Duh, osim kada se bori da ti pomogne da vidis da si usao u zabludu u koju te je odveo jedan zao duh.

Zao mi je za tebe brate. Tvoja revnost i mnogo citanja, posebno pogresne i lazne literature, odvelo te je u pobunu i krivoverje. I ti danas, jasno ucis jeres.

Ne bih zeleo da me pogresno shvatis, i protumacis kao da te optuzujem. Ali ako ti na takav nacin, stilom nekog arogantnog duha, odgovaras jednoj sestri koja svojim srcem drhti za tebe, bez obzira da li je u pravu ili ne, onda je jasno kao dan da se s tobom ne desava preobrazaj milosti Hristove, vec duh oholosti i naduvenosti, koji ti zatvara oci i usi da ne cujes i ne razumes, da ti pise osoba sa licnim velikim iskustvima oko pitanja sa kojima se ti sada otvoreno bavis.

Ispricacu cu ti jedan dogadjaj sa mojim dobrim prijateljem Ilijom V. Inace on je poludeo.

Covek u upao, pod uticajem jednog otpalog brata, u zamku da veruje da nasa Crkva ne uci dobro i da sa njom nesto nije u redu. Onda je poceo da racuna datom Hristovog drugog dolaska.
    To je trajalo par godina.

Svi su ga prijateljski opominjali da to nije to, da je opasno sto tako cini, i da moze nastradati. Nije hteo nikoga da poslusa. Najzad je okrenuo ledja i Crkvi i otplovio svojim brodom pucinom punom neizvesnosti. Iako je bio iskren i posten brat.

Ali ne dugo posle toga, pojavili su se prvi psihicki problemi. Uprao je u tesku depresiju. Na kraju, je psihicki potpuno pukao. Totalno lud, zavrsio je u ludnici iz koje, koliko ja za sada jos uvek znam, nije izasao. To se odigralo pre nekoliko decenija unuzad. Ilija je bio moj veliki prijatelj.

Imao bih jos par takvih slicnih slucajeva da ti ispricam.

Ali da ti ponovim moje iskustvo.

Ja sam primao veliku silu Duha, krstenje Duhom svaki dan. U Ckrvi sam bio jedan od onih koji su prvi, medju vernicima, jasno i otvoreno govorio o reformi i potrebi da zivimo kao sto Biblija uci. Jednog dana sam se sa par ljudi, okrenuo protiv Crkve, iako je nikada nisam proglasio otpalom i Vavilonom. Ali, bacio sam se svom snagom na propovednike. I to je trajalo ne dugo.

Iznenada, jednog dana. Osetio sam kako mi nestaje sila Duha, i kako gubim snagu i potpuno ostajem bez Bozje sile.

Bilo je to grozno iskustvo. Od tog trenutka, dozivljavao sam prisutnost demonskih sila u meni. Uzasno sam se prepao. Ali nisam mogao da se oslobodim. Plakao sam, kumio Boga da mi pomogne, da mi oprosti i da me spasi od demona koje sam osecao u svom telu, ali Bog je mudro godinama cutao.

Morao sam posle dugo godina, posle tog dozivljenja, da se molim, lutam, patim, trpim izivljavanje demona na meni, dok se nisam potpuno pokorio i izvninuo i promeni moj put pred Bogom, da bi mi bilo lakse.

Ako mislis, da je put kojim ti ides dobar, ti idi, ali nadam se da ces jednog dana videti koliko smo ja i nika bili u pravu, i da ti je preko nas Bog iz Svoje milosti slao upozorenja i hteo da te sacuva, od nekih vrlo opasnih i teskih stvari.

Jer ne zaboravi kao sto ima Boga, tako ima i djavola. I ko sa njim tikve sadi o glavu mu se lupaju.
    niko

Broj komentara : 13
    Registration date : 2009-11-29

Komentar  niko 21/12/2009, 20:39

Citat:
    Cekaj, sta si sada u stvari rekao sa ovim? Nije ti cilj da napustas crkvu, ali ipak govoris kako ce doci vreme da je napustis i to da te citiram "trcecim korakom"?! Doci ce dan da se napusti koja crkva? Da li ta u koju ti ides, brate admine?

Sestro moja, pomalo čudnog imena za žensko čeljade, ovo što sam rekao važi za one koji i dalje budu pod krovom čuvene crkve poslednjeg vremena, koja već duže vrijeme luta po pustinji i uživa u egipatskom stilu života.

Mozda ti je cudno moje ime ovde, ali to je za mene adekvatno ime. Ne znas, pa nemoj onda ni suditi.

Crkva luta, ali nije pala, tako da ti to i nije neki bas jaki argument.

Citat:
    Pazi ti kao adventista imas veliku svetlost po ovom pitanju. Ne bi trebao da govoris njoj nasuprot.

Od velike adventističke "svjetlosti" možeš da se drogiraš slično kao u diskoteci kad uključe light-show, ako ne paziš šta uzimaš.
    [/code]

Ne govorim o bilo kojoj svetlosti, nego o prorockom daru Elen Vajt. Cudno je sto svetlost uporedjujes sa light-show-om u diskoteci.

Citat:
    Moram da kazem da sam stvarno iznanadjena tvojim stavovima i nacinom na koji ih branis ili zastupas. Da li citas sebe sta pises? Evo vidi sta si napisao.

Vidim ja ali tebi smetaju tamne naočari koje ti je stavila crkva da ne vidiš dalje od onoga što oni žele da se vidi.

Ne, ja sam brate progledala. A kojim ti naocarima gledas? Da nije mozda naocarima Lidije Grujic? Vidim da si tvrd orah. Mislis da ce tvoja glava biti tvrda dovoljno da izdrzi ono sto te ceka na tom putu? Ako, ako, neces da me poslusas, pa izvoli brate, lupaj glavom. Ne mogu ja tebi pomoci, ako ti namerno zatvarac oci.

Citat:
    I kako da te onda ne pitam da li mislis da je Elena Vajt govorila da trebamo napustiti crkvu? Ili je govorila protiv toga? Secas li se mozda svedocanstva koje je uputila jednom bratu u svoje vreme koji je zastupao iste ideje kao ti?

Jedno je crkva u vrijeme EGW a nešto sasvim drugo ovo što vidimo danas. A i tada je organizovana kako je organizovana, gdje se nijesu mnogo ili uopšte obazirali što kaže EGW. Ovo danas je "crkva" kao i većina drugih "hrišćanskih" crkava.

Nije tacno. Elen Vajt je pisala i za svoje vreme slicne stvari. Organizacija crkve je bila potaknuta bas duhom prorostva, ne nekom ljudskom idejom ili namerom. A ti izgleda dovoljno ne poznajes stvari o kojima pricas.

Citat:
    Slazem se da je stanje u organizovanim crkvama lose. Pa to vide i svetovani ljudi.

Pa kad vide, reorganizujte je na biblijskim principima i kraj priče.

Da, ali nisu svi spremni da sacekaju da Bog vodi to, nego trce sami nepozvani da reorganizuju crkvu.

Citat:
    Medjutim, Bog ima resenje za to. Preko jedne crkve koja izgleda kao da pada, sprovesce reformu u njoj samoj i takva crkva koju Elen Vajt naziva crkvom pobede ce biti sposobna da zavrsi propovedanje vesti koju treba da nosi. To je obecanje koje dolazi direktno od Boga. Da li ti u to verujes? Ja nigde u tim recima ne vidim ovo sto ti pricas da trebamo da napustimo organizovanu crkve, naravno onu koja je prava. Pa se uopste pitam kako ti brate, obojica i ti admine i ti Vlatko razumete vest trojice andjela.

Bog radi sa onim što IMA. A reforma će zahvatiti one koji prihvataju da se reformišu. To nema nikakve veze sa organizacijom, sestro. Dakle, nosilac poslednje poruke može da bude Kinez ili kozak, svejedno.
    I uzgred, zovem se Pavle, a Admin je generisao softver ovog foruma i odnosi se na osobu koja uređuje i vodi forum.

Reforma IMA veze sa organizacijom. Jer upravo tu ORGANIZACIJU Bog hoce da reformise. Ali to se desava ne pocevsi od organizacije nego od tebe i mene.

Citat:
    Vidite, draga braco, Isus u vesti trojice andjela govori o napustanju Vavilona, a ne crkve. A Elen Vajt pise da nasa crkva, moja i tvoja nije Vavilon, Vavilon je duhovni pojam, Vavilon je stanje, a ne organizacija.

U 18. glavi opet se ponavlja poziv za izlazak iz Vavilona, što znači da se još crkvi priključilo Vavilonu odkako se ta vijest prvi put objavila (sredinom 19. vijeka). Ako su, kako kaže EGW, crkve koje su odbile poruke tri anđela tada pale, koja JOŠ pada? To je, seko moja, prosto činjenično stanje.
    Vavilon je znači "stanje"? I to "stanje" radi tačno određene stvari: kurva se i flertuje sa zemaljskim vlastodršcima, nosi tovare blaga itd. Tvoje drage vođe su upravo tom "stanju" dijelili i neke medalje.

Da, ali taj izlazak nema veze sa crkvom kojoj pripadas. Elen Vajt nikada nije rekla da je NASA CRKVA VAVILON ili da ce to postati, a to je ZNACAJNA RAZLIKA. A ti svasta sebi dozvoljavas da pomislis i kazes preko toga. I ne kurvaju se svi, ne generalizuj molim te. To je ono sto ti ne vidis. A ne vidis da u toj crkvi koju si prozvao VAVILONOM ili na to aludiras, postoji OSTATAK. Taj ostatak cini da crkva ne pada i da nece pasti.

I vodje grese, ali ja verujem da Bog ispravlja stvari i da ce se u kljucnom momentu umesati. Kao sto je to cinio u proslosti.

Pitam se kako ti sebe vidis? Da li ti mislis da si cist od svake pakosti?

Citat:
    Upozoravam te da tlo na kome stojis nije sigurno, pa cak i opasno po tebe.

Sad već izigravaš Elen Vajt, nazdravlje njoj.

Citat:
    Pod plastem revnosti otkriva se neverovanje. Neverovanje u Bozje obecanje i nespremnost da sacekamo da Bog uradi ono sto je obecao. To je ono sto sam uvidela i to kod SEBE. A mislila sam da su problem drugi. Eto to je GOLA istina, ako hoces da slusas za tvoje dobro. Zato je dobro je da ispitujemo svoje puteve i misli pred Bogom.

Ma što reče? Nevjerovanje? Sad si sve pogodila kao da u pasulj gledaš. Ne plaši me s tim, sujevjeran sam.

Da, da upravo je to ono sto iz tebe izbija. Ne moram ja nista da izigravam, sve se lepo vidi i bez prorockih naocara, na zalost.

Citat:
    Prema tome, tvoje tumacenje da trebamo napustiti crkvu je u velikom sukobu sa onim sto je Elen Vajt pisala. Kako ti to ne vidis?

Napuštanje trulih organizacija nije isto što i napuštanje CRKVE. To su dva odvojena pojma. Ne nego najbolje da mi masoni, kurve i pederi drže predavanja.

Pa nije bas tako brate. Ne bih bila bas tako sigurna da sam na tvom mestu. Jer to je samo tvoje vidjenje stvari. I opet ovde sve trpas u isti kos, a to mi bas ne govori da imas izostreno duhovno oko.

Citat:

To je TVOJE iskustvo, seko. Odkud ja znam šta imaš u glavi i šta si radila, naročito ako dolaziš iz neke veće sredine kao BG i slično. Ja, Bogu hvala, nijesam puno išao po crkvama, inače bih bio nepovratno sablažnjen.

Da, ALI TO MOZE BITI I TVOJE ISKUSTVO, ako se ne trgnes. Nema veze da li si isao ili nisi po crkvama. Medjutim, vidim da si dovoljno sablaznjen i bez toga. Ali to je zato sto gledas u ljude umesto na Boga, kao i ja sto sam.
    PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 21/12/2009, 21:40

Citam te Pavle i analiziram intonaciju tvojih reci. I nista ti se ne cudim. Razumeo sam i odakle potice tvoj nacin razmisljanja. Pre neke decenije snazno ih je zastupala Lidija Grujic. I svojim laznim vizijama i konstrukcijama zavela neke jadne ali dobre ljude, cak i grupu mojih velikih prijatelja. Koji se danas nalaze u rasulu i u bedi duhovnog stanja, za koje nikada nisu ni pretpostavili da ce ih docekati.
    Nije nego Dalaj Lama je izvršio presudan uticaj na mene. Posle svega što piše na ovom forumu, ti mi stavljaš Lidiju Grujić za duhovnog učitelja???

Ujedno, tekst niko, koji ti je uputila u iskrenoj ljubavi, nije dirnuo tvoje srce. Izgleda da si ti zauzeo stav koji neces hteti da promenis.
    E te mi ljubavi. Nešto mi vas dvoje djelujete kao par. I da, neki stavovi ostaju, a neki mogu da se mijenjaju, ali to je do mene.

Stav koji ce te stajati vecnog zivota, po mom licnom sudu.
    Fala ti, ali tvoj sud je potpuno nevalidan.

Ti vise ne upravljas svojim zivotom.
    Ne, nego ću tebe zvat za menadžera.

Tu oko tebe vise nije Bozji Duh, osim kada se bori da ti pomogne da vidis da si usao u zabludu u koju te je odveo jedan zao duh.
    U Bibliji stoji "Duh diše gdje hoće" a nijesam do sad našao nijedno mjesto na kojem piše "gdje hoće markoni".

Zao mi je za tebe brate. Tvoja revnost i mnogo citanja, posebno pogresne i lazne literature, odvelo te je u pobunu i krivoverje. I ti danas, jasno ucis jeres.
    "Brate Pavle, mnoge knjige te izvode iz pameti." Znači ja sam u "pobuni i kivovjerju" zato što vidim stvari onakvim kakve jesu? Zanimljivo zapažanje. Ne zvuči li ti odnekud poznato?

Ali ako ti na takav nacin, stilom nekog arogantnog duha, odgovaras jednoj sestri koja svojim srcem drhti za tebe, bez obzira da li je u pravu ili ne, onda je jasno kao dan da se s tobom ne desava preobrazaj milosti Hristove, vec duh oholosti i naduvenosti, koji ti zatvara oci i usi da ne cujes i ne razumes, da ti pise osoba sa licnim velikim iskustvima oko pitanja sa kojima se ti sada otvoreno bavis.
    Kad vidim iskren duh onda može biti moja sestra, u protivnom samo je (neuspješan) agent jedne korporacije.

Ispricacu cu ti jedan dogadjaj sa mojim dobrim prijateljem Ilijom V. Inace on je poludeo....
    To su užasne stvari ali pitanje je na koga će sve pasti njegova krv.

Ali da ti ponovim moje iskustvo....
    Ako želiš otvoreno mišljenje, cijelo tvoje iskustvo liči na opsjednutost od početka do kraja. Sila Duha je srazmjerna sili posvećenja i zdravog razuma za Božje djelo. Ja sam krajnje rezervisan oko tih stvari jer znam mnoge adventiste koji su "doživljavali" "silu duha", da ne govorim o pentakostalcima i drugim.

Na kraju, ako ste dobronamjerni kao što kažete, zašto se ne predstavite? Kao što vidite, ja sam potpuno otvoren sa informacijama.

Admin: komentar modifikovan dana: 21/12/2009, 21:57; prepravljeno ukupno 1 puta

Alex likes this post

PavleS
    Admin

Komentar  PavleS 21/12/2009, 21:56

Ne govorim o bilo kojoj svetlosti, nego o prorockom daru Elen Vajt. Cudno je sto svetlost uporedjujes sa light-show-om u diskoteci.
    Slijedi onda tu svjetlost (mislim na EGW) pa uporedi sa "svjetlošću" organizacije. To je light-show koji pominjem, suprotna i nebilblijska učenja koja se vješto poturaju, o ponašanju da ne govorim. A što ti je čudo, misliš da sam kralj diskoteka?

Da nije mozda naocarima Lidije Grujic?
    E jadi te znali sa Lidijom Grujić. Ne vrijeđaj mi razum.

Organizacija crkve je bila potaknuta bas duhom prorostva, ne nekom ljudskom idejom ili namerom. A ti izgleda dovoljno ne poznajes stvari o kojima pricas.
    Moguće. Istražiću bolje taj predmet kad nađem vremena. Ne mogu samo čudu da se načudim kako se ta organizacija nije ustanovila na biblijskim principima. I što je EGW vidjela te iste vođe kao katoličku procesiju. Neko je debelo omanuo, a ja ne vjerujem da je to bila EGW.

Reforma IMA veze sa organizacijom. Jer upravo tu ORGANIZACIJU Bog hoce da reformise.
    Oće, nema pametnija posla od toga.

Pitam se kako ti sebe vidis? Da li ti mislis da si cist od svake pakosti?
    To je duga priča i ne bih da smaram ljude.

Jer to je samo tvoje vidjenje stvari. I opet ovde sve trpas u isti kos, a to mi bas ne govori da imas izostreno duhovno oko.
    A ja kažem da tvoje razumijevanje stvari ne prelazi nastavu jutarnje pouke u ASD. Ako jedan ud griješi, griješi li cijelo tijelo ili taj ud samo za sebe?

Da, ALI TO MOZE BITI I TVOJE ISKUSTVO, ako se ne trgnes. Nema veze da li si isao ili nisi po crkvama. Medjutim, vidim da si dovoljno sablaznjen i bez toga. Ali to je zato sto gledas u ljude umesto na Boga, kao i ja sto sam.
    Eee stari adut, "ne gledaj u ljude". Ne nego ću u plafon po cijeli dan.

Nastavljamo priču kad se vratim s puta, iako ne znam ima li svrhe.
    markoni

Komentar  markoni 21/12/2009, 23:27

Vidi da li ti sumnjas u moje postenje zato sto neznas ko sam?
    Meni to uopste nikada nije bio problem da ucinim. Mogu ti uvek reci ko sam.

Ali propovednik ili nesto takvo nisam. Obican sam vernik i to clan Adventista Sedmog Dana, Crkve u Austriji. Grad se zove Knittelfeld.

Ako mi ne verujes, reci cu ti na privatnoj poruci ko sam i kako se zovem, dacu ti telefon, pa se mozemo i privatno cuti. Ovako javno to necu da ucinim.

I jos jedna stvar. Zamolio bih te, kao coveka, da se ne ljutis na mene niti na niko, iako je tacno da se ja i ona dobro poznajemo. I ne samo to. Mi smo jedno vreme zajedno bili u jednom takozvanom reformnom pokretu, i radili smo na reformi Crkve. Crkve ciji si ti, nadam se, i dalje clan. Upravo smo zajedno, prosli kroz iskustvo o kome pokusavamo da ti nesto kazemo, i zajedno bili proresetani kroz sotonsko reseto.

Mi samo pokusavamo s tobom da podelimo nasa iskustva, dugogodisnja iskustva. Zeleli bi da ti skrenemo paznju na stvari o kojima mi kada smo poceli sa idejom da Ckrva i propovednici ne rade svoj posao kako treba, nama niko nista nije rekao ili nas upozorio. Zbog cega smo debelo platili pred Bogom. Zelimo, da te pokrenemo da razmislis, jos jednom, stanes pred Boga sa ovim sto ti pisemo i tvojim stavovima, i pitas GA, sta ON ima da ti kaze povodom ovih nasih opomena i saveta koje ti upucujemo.

Mi nikako ne pokusavamo da se mesamo u tvoj zivot, stavove, i odluke, mi drhtimo za tvoju dusu, za svu nasu bracu koja revnuju za Boga, i zele da ucine najbolje za Crkvu i Bozje delo, a bivaju odvedeni u fanatizam i borbu protiv Boga i Njegovog naroda, proglasavajuci Bozju pravu Crkvu za palu instituciju.

Znaci, znaj da ti mi nismo neprijatelji. Ma koliko ti smetalo sto ovako pisemo i govorimo.

Sponsored content

Komentar  Sponsored content

Danas je 14/11/2024, 22:01