Admin (citat):Bog vidi srca, ali isti Bog od ljudi traži praktično djelovanje jer živimo na neprijateljskoj zemlji i dužni smo očistiti svoje dvorište. Ako Bog kaže da se uklone idoli, hoćemo li mi reći "e da, nema problema, očistiću svoje srce"? Pitanje je svijesti i savjesti koliko ko vidi šta određena simbolika nosi. Treba li recimo da ulazimo u građevinu sa uperenim tornjem (falusnim simbolom) prema nebu i znakom Tamuza na njemu i tamo prizivamo Božje ime i Njegovog Duha?
Ovako na prvi pogled izgleda logicno ovo sto si napisao. Medjutim, logika nije sve. I ona moze da promasi. Jer nije ni sve sto je logicno tacno ili ne mora da bude tacno.
Znam da svaki normalan covek bi voleo da ovaj svet u kome zivimo i duhovni svet bude sasvim drugaciji od onoga sto sada gledamo. I to je u sustini pozivino. Pozivina je ta misao ili teznja u nama. Medjutim, ako ne shvatimo sustinu oko toga kako Bog danas radi, da li ima svoju oraganizovanu crkvu ili nema, kako se desava promena koja dovodi do stvarne reforme mi cemo biti prevareni i upotrebnljeni od onoga koji se bori vec vekovima za prevlast na nebu i zemlji.
Rekao si da Bog trazi prakticno delovanje. Mejdutim, postaljva se pitanje kako to prakticno Bog deluje u zivotu? Da li ovako kako ti pricas ili je mozda potpuno drugaciji pristup koji Bog koristi da bi postigao to? Ima mnogo onih koji bi da revnuju tako kao ti. Ali se bojim na sta bi to sve ispalo i da li se onima koji bi tako da revnuju svidelo ono sto bi videli na kraju tog puta da mogu da vide tako daleko put kojim idu ili kojim su se uputili.
Promenu srca nikad Bog ne pocinje spolja uklanjanjem necega. Ili drugacije da kazem ovu misao, nanovo rodjenje ne pocinje spolja. A isto tako ni reforma ne pocinje spolja. Jer Bog tako ne radi. Alo! On ima drugaciji pristup kada je u pitanju zlo. On ne ide odmah da menja coveka spolja ili da ukladanja znake robovanja sotoni, pre nego sto je stvarno oslobodio srce coveka od njega. Neki ljudi su presli dugacak put i pretrpeli debele batine da bi stvarno ovo shvatili. A nekima cak ni batine nisu pomogle, duhovne batine... pa su skrenuli i vise nikada nisu dosli tamo gde bi ih Bog mogao obasjati svetloscu. Ti si i sam okacio tamo na sajtu knjigu Omegu. Preporucujem ti to da procitas, da vidis kako su neki sjajni umovi otisli u aut, samo zato sto im je nesto izgledalo logicno ili napredno ili veoma uzbudjujuce i revno.
Zato kada vec pominjes reformu, onda bi trebao da imas na umu da ono sto Bog prvo hoce je reforma zivota. Ona donosi promene, jer zivot moze promeniti samo Bog. Lako je ukloniti idole, kada je Bog u srcu. Znaci, teren naseg srca je Bozje mesto delovanja ili meta Duha.
Jer vidi, neprijatelj Boga ima stupice i zamke i za one koji su u dusi revnitelji i koji bi da vide takvu reformu kao sto si je ti izneo. Ako ne shvate ono to je kljucno za reformu, oni ce raditi nasuprot Bogu. Zato ovo sto ti pricas ovde mi je odnekut poznato. Sve je vise ljudi na zalost, pa cak i onih koji se deklarisu kao vernici a koji ne veruju da Bog ima pravu crkvu sa kojom i preko koje radi. Neki su i razocarani, ali to nije opravdanje za jednu tako opasnu tvrdnju kao sto je ovde iznesena a to je da su sve crkve otpale. Pa to je ubitacna misao! Zasto? Pa to bi bio potpuni poraz Boga. I ako hocemo tacno da se drzimo i Pisma, to nije ni biblijski odrzivo. Pa cela istorija duhovnog naroda govori da to nije tako.
Znam puno ljudi do sada koji su hteli da reformisu crkve, ali malo ih je stvarno shvatilo, tj. primilo od Boga poznanje kako Bog to stvarno cini. Ali eto, postoje ljudi koji misle da ce negiranjem organizovane crkve i odapinjanjem u slobodan prostor ono sto je najbolje za njih. Medjutim, ne shvataju, ne pojme da tako neujedninjeni i nezavisini nista ne mogu da urade. BAS NISTA! Pa i sotona radi ujedinjen sa elementima zla, a neki se ipak usduju da tvrde da Bog radi neorganizovano i bez veze i nekog reda i poretka. Kao oni su sad cisti od prljavstine koja postoji u raznim ckrvama. Nece da prisustvuju na tim mestima. Ali to nema veze sa reformom. To uopste nema nikakve veza sa reformom. I uopste pricanje o reformi je apsurd, ako mi ne verujemo da postoji prava Bozja crkva. Sta onda reformisemo? Koga? Nema tu ni slova r od reforme. To je verovato ti ili ne stvaranje neke nove crkve ili organizacije. Kako to sad? Pa lepo. U reformu veruju oni koji veruju da ima nesto sto se treba reformisati, a ljudi kojii veruju da su sve crkve otpale, kakvu oni reformu iznose? Pa reformu da organizuju novu crkvu. ALO! Pa to ne necuveno!
I molim te admine, odluci se. Kako mozes da postavis dela Elen Vajt i recimo Deset godina medju adventistima zajedno?! Pa to je su totalno suprotne strane. Da li ti shatas da tako zbunjujes ljude i sam teras ih da te pitaju o tvojim stavovima, pa se onda cudis sto te pitaju sta u stvari ti podrzavas. Razumes?
Ajde, molim te razmisli o ovome sto sam napisala. Nije ovo napad na tebe licno, nego apel da razmislis o svojim tvrdnjama. I nemoj molim te samo da mi repliciras, nego razmisli malo kuda to sto iznosis te vodi. Prijateljski pozdrav.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI