Nesa (citat):Pozdrav svima.
Imam pitanja za Nikolu i Zdravka.
Imam problema od 5. razreda osnovne skole sa seborejom.Simptomi su uvek klasicni - rubovi kose, usi ,teme, oko nozdrva, iznad usana, na bradi - ako pustim bradu od 3-4 dana, par tacaka na grudima i na delu ledja ispod vrata.Perutanje ( u mladosti bila je "masna" perut, sada je suva ), svrab tu i tamo, i naravno od jakog stresa hoce da bukne - ali zaista retko.
Naravno kada je zima nesto je intenzivnije perutanje ali nista znacajno.
Kod doktora - klasika, sve sto su prepisivali jeste terapija lekovima na bazi kortiko steroida ( sampon na bazi ketakenazola ili nekih slicnih )...od njih sam skroz digao ruke, posto se simptomi uvek vracaju.
Najvise uspeha imam sa kombinacijom Cedj, limunov sok - namazem gde je crvenilo uvek prodje posle 6 sati i manje, i voda pomesana sa jabukovim sircetom.Medjutim to mi skida perut i crvenilo do 80 % i moram da ponavaljam na svaka 2-4 dana, u zavisnosti od simptoma.
Napominjem da se crvenilo ispod nosa skroz povuklo ( skoro dok ne pustim brkove ), iza usiju mi se skoro pojavilo ( pojavi se 2-3 dana pa nestane na 2-3 dana, ali bez crvenila samo suva , perutava koza ), kao i deo na ledjima - samo od sebe
Najvise crvenila imam oko nozdrva - tu je najjkriticnije, tu slabo pomaze ovaj moj lek kao i steroid.
Inace ne pusim , ne pijem ( alkohol i gazirano ) ishrana 50 % ovsene pahuljice, zitarice itd - mada mislim da mi je ovo vise gljivicni problem
Da li imate iskustva u resavanju seborje?
Drugo pitanje mi je vezano za tinkturu za zube - koja je najbojlja u borbi protiv karijesa?
Zeleo bih da je pravim sam pa ako moze recept.
Nikola tvoj sajt je u funkicij i moze se naruciti preko njega je li tako?
Hvala i puno pozdrava unapred.
Evo terapije koju bi ti ja savetovao da uradiš:
1. 7 dana posta na ceđenim sokovima, kada budeš na sokovima možeš da uzimaš salate od voća i povrća. ( za nadalje se trebamo čuti )
2. Prve nedelje čisti creva i jetru, druge nedelje, krv i bubrege, dve nedelje koristi imuno 1.
3. Svaki dan trebaš da budeš fizički aktivan bar 2 sata, ( plivanje, bicikl, ili nešt drugo )
4. 3 do 4 puta na da radi tople tuševe na glavu. Voda neka bude 37 stepeni. Ako možeš da izdržiš i toplija da se preznojavaš.
5. Na spavanje ideš pre 22 sata, 1 sat pre spavanje nema kompijutera, telefona, televizora, najbolje je uspavljivanje uz čitanje.
6. Dnevno konzumiraj dosta vode, minimum 8 do 10 čaša. Ako piješ 2 do 3 litra soka, biće ti dosta 10 čaša vode.
7. Ne smeš da koristiš hemisku kozmetiku koja nije 100% prirodna. Koristi samo prirodne sapune, šamone, ( odlična je glina, aktivni ugalj, ili ceđ u kombinaciji sa sirćetom, ili limunovim sokom )-
8. Najbolja ulja za gljivice su: čajno drvo, beli luk. Ne bi bilo loše da se napravi neka mešavina ulja ( jojoba, semenke maline, semenke šargarepe, kokosa, pšeničnih klica, itd pa da time mažeš glavu.
9. Trebaš da koristiš super hranu ( mlad ječam, pšenicu, lucerku, koprivu, hlorelu, spirulinu, seme konoplje, pivski kvasac, itd )
10. Dnevno trebaš da piješ bar 500 ml soka od naranže, i 500 ml soka od šargarepe, kažem to je minimum.
11. Jedno od najvažnijih stvari je da ceo problem izneseš pred Boga. I da ga zamoliš da te izleči, jer on to hoće i može, naravno ukoliko i ti daš svoj doprinos tome.
Trebam da ti napomenem da ovo može trajati mesecima, ne znam koliko, kod svakog je drugačije. Imao sam slučajeva za mesec dana, a bilo je slučajeva i po 6 meseci.
Što se tiče karijesa nisam imao slučajeva da je neko otklonio karijes sa tinkturom za usta, ili pastom za zube. Najbolje sredstvo za izbeljivanje zuba je drveni ugalj. Možeš da probaš, ali ne mora da znači da će ti pomoći. Možeš da odeš kod zubara i da ti skine karijes, ako ga uopšte imaš ( ako ti je to rekao stomatolog ).
Kasnije kad stignem poslaću ti recepturu za tinkturu USTA
Za više informacija, kontaktiraj me preko privatne poruke.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod:
30/10/2023, 13:47 by PavleS
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI