Jovana (citat):Ironija zivota.

Prica neki svestenik na radio Svetigoru o Isusovom i Lazarevom vaskrsenju (dosta korektno moram priznati) ali izmedju ostalog kaze: Najgore su te kolektivne zablude ! (Aludirajuci na Jevreje tog doba sto su razapeli Hrista)
Pa brate mili tako je, KOLEKTIVNE ZABLUDE. Pravoslavlje je lazni religijski kolektiv. Brate moj 1+1=2.

Za njih je to manje više kao posao, rade nešto čemu su naučeni i ne razmišljaju mnogo. Većina. Najgori su oni koji se navodno bore protiv sekti i drugih religija, apologete, jer se tu na ovaj ili onaj način moraju suočiti sa istinom, i onda im je posao da se služe raznim trikovima i prevarama da opravdaju svoju crkvu a navodno opovrgnu nešto što im ne odgovara.
Treba lične hrabrosti i poštenja da bi se neko značajan u hijerarhiji crkvi obratio Bogu, jer to je tačka gdje se mora sve prethodno odbaciti i prihvatiti biblijska religija.
"Tako dakle svaki od vas koji se ne odreče svega što ima ne može biti moj učenik." (Luka 14:33)
Ovo je doslovna istina. Ali privilegije, status u ustanovi i društvu uopšte, strah od nadređenih i drugi razlozi obično navedu čovjeka da zatvori oči pred istinom i neće da čuje nizašta drugo. Zatim, da bi to nekako funkcionisalo, moraju da se podvrgnu nekoj vrsti pranja mozga, mantre i samoubjeđivanja kako je to jedina prava crkva, kako su crkveni "očevi" standard za istinu i sl. Čuda su u svemu tome najveća droga.
Prvo veliko pitanje kod ljudi je s kojim motivima uopšte stupaju u crkvene redove. Ako su ti motivi nečisti, onda je mnogo teško očekivati da se posle nešto ispravi. Ako su motivi čisti, a čovjek kasnije uvidi šta se radi pod okriljem tih ustanova, i opet neće da izađe nego životari tako, onda je licemjer ili kukavica.
Malo je ljudi spremno da kao recimo Alberto Rivera sve ostavi zbog istine, javno istupi i kaže: ljudi, do sad sam vas dovodio u zabludu.
» (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE
» DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE
» DANILO I OTKRIVENJE
» VAKCINACIJA, VIRUSI...
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
» ODABRANE VIJESTI - RELIGIJA, NAUKA, ZDRAVLJE, DRUŠTVO, POLITIKA
» PAGANIZAM I OKULTNI SIMBOLI I OBIČAJI
» PITANJA - RELIGIJA