Željko (citat):Znate kako, ipak zaključujem da sa muzikom najblaže rečeno treba biti oprezan. Stekao sam davno (zaboravio kad) osnovno muzičko obrazovanje i zavoleo sam muziku. Posebno klasiku, a onda i sve ostalo. Dok sam studirao u tadašnjem Titogradu nije bilo meseca da u jugotonovoj prodavnici ne kupim neki LP muzike za koju sam mislio da je "dobra" (strani, domaći rok, klasika, džez, narodna, svašta nešto). Nakupio sam nekih 200-tinak Lp-ija sa kojima sada ne znam šta ću, tačnije verovatno ću veći deo pobacati. Jer prateći ovu tematiku na ovom forumu, a i na drugim može se mnogo toga zaključiti.
Inače Mocart je stvarno muzički genije, veliki deo svojih dela je stvarao kao veoma mlad, kad verovatno nije ni shvatao zrelo sve pojmove, kao masoneriju naprimer. Kratko je živeo pa ne znam koliko je to učešće u masoneriji baš relevantno. Pokušavam da ga odbranim, mada ako je zaista bio mason mogu samo da žalim. U svakom slučaju nadam se da nije bio neki visoki nivo u toj organizaciji, jer oni na nižim nivoima pojma nemaju kome ustvari služe.
Inače slušam trenutno Bahove kantate, jer mislim da su njegova duhovna dela iskreno posvećena Gospodu. Bio je i protestant u tadašnjoj Nemačkoj što je jako bitno u to vreme. Odužih.
Pozdrav svima
Bravo za tebe Željko ,vidim da si u glazbi ,da razumiješ dublje malo glazbu ,a glazba je potentna stvar ,nije to nešto relativno . Ako ubacimo u tijelo nešto ,tijelo nemože to neutralizirati odmah ,ako ubacimo botulin umiremo za dva dna bez obzira na imunitet ,ako ubacimo zob ,osjećat ćemo se zdravije .Popij čašu vina ,osjećat ćeš drukčije ponašanje tijela i duha ,popij litru vina ,još jače djeluje ,popij vodu ,nije isto zar ne?
Kako da testiramo štetnost Mozartove glazbe -znanošću .
Dovoljno je da upišete na Google Mozart and mices ,izbacit će vam jedno 100 stranica po 15 linkova kako su znanstvenici testirali na miševima kako djeluje utjecaj Mozarta vs rock vs bez glazbe .Skupina na Mozartu je poboljšala prolazak kroz labirint do hrane za tri i pol minute u odnosu na skupinu koja nije ništa slušala ,dok grupa miševa na rock glazbi je 30 minuta kasnila za 'Mozart grupom ' miševa ,zbunila se toliko da su ne samo bili sporiji od svih grupa ,nego su smanjili vlastiti učinak znatno u odnosu na početak studije (kada nisu slušali rock ) . Studija je nastavljena da se vidi daljni utjecaj rock-a i nakon kratko vremena su se miševi u rock odjeljenju poubijali .
Čovjek koji je bio visoko u glazbi rock-a ,je rekao da bi ,dok su bili u paktu sa demonima ,molili demone da prate sve njihove prodane CD-ove i uđu u dom slušalaca .Neki bivši slušaoci rocka su spalili CD ove u kući i vidjeli su čudne pojave ,opisivali su da su vidjeli svašta ,o tome čitajte ,u detalje ,koga zanima .
Sada ,pitanje je zašto svaka studija na ljudima i životinjama pokaže Odličan utjecaj Mozarta na sve parametre tijela ,a svaka studija za rock glazbu ,dance ,rap ,hip hop ,jazz pokaže da se od te glazbe ljudi uspore metabolizam ,udebljaju se i sl negativne stvari . To je dokaz da je ta glazba jeftina droga ,opusti nas i bude nam fino ,bježimo od problema i nakraju ako je izvođač kojeg slušamo u okultizmu ili ako je glazba sa okultnim ritmovima ,a to je tako u 99,9 slučajeva dnas u glazbi -onda imamo i prokletstvo zakačeno na naš život .
Ja sam imao teških problema sa tim ,sjećam se da sam slušao Santanu u 7 osnovne i ostale sotoniste ,jer mi je brat slušao to sve i kupovao oko 30 kaseta i cd-ova je bilo u mene kod kuće .Sjećam se dobro 'što' je u mojoj kući bilo ,jedan problem sa jednim ukućanom prestane ,počne drugi problem sa drugim ukućanom i tako ukrug .Kada se dodaju druga prokletstva ,to može biti kobno .
Danas slušam klasiku po cijeli dan i nikada problema ,pogotovo sa onima koje ljudi danas povezuju sa lošim stvarima ,Handel ,Mozart ,nikada loša iskustva .Možda se nekome čini da ja nekoga guram u klasiku ,daleko od mene bilo da se mješam ikome u život ,ja samo volim tu glazbu i znam da je najbolja .Ne samo da nemam problema sa klasikom (onom prije romantizma ,ali i poslije nema štetnosti ) ,nego i pozitivne učinke dobijam iz dana u dan .
Anđeli vole glazbu ,Božji anđeli su privučeni sa glazbom koja je bez sinkopetizacije i bubnjeva ,dok su demoni privučeni tamo gdje je glazba koju su oni stvorili .
EGW piše da će svi sveti dobiti harfe u Nebu ,a da anđeli imaju harfe .Stari Zavjet nas izvještava da su sve klasične instrumente izumili rani patrijarsi i njihovi sinovi . David je harfom harmonično svirao i pomagao kralju .
A za sve one koji ne razumiju o čemu se radi .Postoje harmonični i postoje nepravilni i tzv afrički ritmovi . Europa je razvila harmonične ritmove na bazi biblijske kulture i to je doseglo vrhunac u doba baroka ,a kasnije je samo Mozart bio inspiriran barokom ,dok su ostali pali u romantizam i počeli izopačavati glazbu . Kada čujete pjev ptice ,to je nevjerovatno složen harmoničan zvuk ,predivna melodija .Kada ptica pjeva kraj biljke ,biljka prima nutrijente 700% brže nego bez toga . Pazite prosta biljka ,reagira na to i pomaže joj na strahovito jak način . Pjev ptice je oko 5000-7000HZ zavisi koji pjev .Orgulje su više od toga .Rock glazba ? Ispod 500 HZ ,to je kao da slušate automobil kako radi ili da veš mašinu pustite da radi .Dokazano je da takvi niske vibracije ne djeluju dobro na tijelo .
Svatko od nas izabire što će slušati ,nigdje u mom govoru nisam upotrijebio uvredu ikome ,ako se tko uvrijedio ,znači da ga peče savjest ,a to nije moj problem što se glazbe tiče
. Kao oni miševi u studiji ,nemojte koga ubiti samo
.
Yesterday at 20:07 by PavleS
» DOKAZI (OT)PADA ADVENTISTIČKE CRKVE
29/10/2024, 17:47 by PavleS
» BIBLIJA - NOVI REVIDIRANI PREVOD
12/8/2024, 21:10 by PavleS
» PITANJA - RELIGIJA
3/6/2024, 13:04 by PavleS
» Biblijski razgovori
14/4/2024, 23:34 by PavleS
» Septuaginta/LXX - doslovni prijevod: