BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

April 2021

SunMonTueWedThuFriSat
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Calendar Calendar


  OPRAVDANJE VJEROM

  avatar
  Sergej 92

  Broj komentara : 155
  Registration date : 2017-07-22

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sergej 92 29/7/2017, 16:16

  PavleS (citat):
  PavleS (citat):

  „Spasi svoj život…“ pod lupom

  Iznimno dobra analiza , informacije su jako , jako bitne i savjetujem ovaj članak svakome da ga vidi i pročita par puta . Inače ovako nešto nisam vidio po svetu na eng jeziku sam tražio materijale i nisam našao . Budite sretni što je Bog podigao na ovom prostoru osobu da suzbije najopasniju herezu današnjeg vremena . Ne mislite da je adv crkva imuna bila na ovo , pa već od 50tih se prihvatila Ford-ova teologija koja je identična ovoj Zdravkovoj , samo je suptilnija u početku bila malo . Ovo je nešto što sam primetio u nezavisnim ministrijima relativno nedavno prije godinu dana cca . Napad je bio nevjerovatno jak i lukav , da je bilo mnogo žrtava , a skoro nimalo otpora ovom nauku . Vrlo malo ljudi je stalo u obranu istine , zato jer nisu proučavali vjeru u dubine , a ne površno prihvatali što im propovjednici kažu ( jer su predavanja i članci opijali emocije ) .

  Nekažem da nema po svetu otpora ovome , ali nisam vidio baš , ono što preporučam su Fajtova predavanja o zakonu gde ide u detalje i zaista fino objašnjava , a mislim da ih je Pavle već objavio na sajtu bio . Osim njega nisam druge vidio baš , čini mi se da je premalo otpora ovome .

  ( iz članka citati )''Sotona sada istupa sa tvrđenjem da je Zakon, izrečen Božjim glasom, pogrešan; da su neke njegove odredbe ukinute. To je poslednja velika obmana koju će on ponuditi svijetu.“
  avatar
  Vlatko

  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Vlatko 30/7/2017, 17:50

  Poslušjte ovog lika, jasno je otkuda je Vučinić dobio ideje, ali što taj čovjek govori....  Svakome tko ima razum jasno je da su vjera i djela NERAZDVOJIVI i jedno motivira (reflektira) drugo. O tome su i Krist i Pavle puno govorili, kako je onda došlo do ovakvih devijacija. Vjera nam treba za djela (ne za samozavaravanje), inače je mrtva. S tim da je i uskrsnuće fizički događaj (djelo) za koje je potrebna vjera kao što je fizičko mjesto i raj koji će biti stvoren, itd.. Bog nije obećavao pričice i šizorfeniju, mentalne konstrukcije i iluzije, nego stvarna fizička djela za koja je potrebna vjera da se mogu ili da se hoće dogoditi. Vjera zbog vjere je samozavaravanje i šizofrenija..
  avatar
  Sergej 92

  Broj komentara : 155
  Registration date : 2017-07-22

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sergej 92 30/7/2017, 18:44

  Vlatko (citat):Poslušjte ovog lika, jasno je otkuda je Vučinić dobio ideje, ali što taj čovjek govori....  Svakome tko ima razum jasno je da su vjera i djela NERAZDVOJIVI i jedno motivira (reflektira) drugo. O tome su i Krist i Pavle puno govorili, kako je onda došlo do ovakvih devijacija. Vjera nam treba za djela (ne za samozavaravanje), inače je mrtva. S tim da je i uskrsnuće fizički događaj (djelo) za koje je potrebna vjera kao što je fizičko mjesto i raj koji će biti stvoren, itd.. Bog nije obećavao pričice i šizorfeniju, mentalne konstrukcije i iluzije, nego stvarna fizička djela za koja je potrebna vjera da se mogu ili da se hoće dogoditi. Vjera zbog vjere je samozavaravanje i šizofrenija..

  Nije mu ovo prvi put izlet u liberalni svijet da tumači Bibliju po svom vlastitom 'feelingu' . On je čak u doba kad se borio protiv lažne doktrine trojstva , koristio dezinformacije tipa da je Arius smatrao da je Isus samo čovjek i stvorenje . Neznajući da je crkva sve podatke o Arijusu naravno lažirala kao i mnogima poslije ako su bili povijesno za istinu . Pazite Arius je živio prije skoro 2000 godina i lako je bilo dodati svakakve laži o njemu . Ali zato na wikipediji i bilo kojem izvoru imate sve moguće podatke pa čak i slike kako su izgledali 'veliki' crkveni oci ( čitaj katolički oci ) . Zanimljivo , za razmisliti tko kontroliše internet ( u mjeri u kojoj im je to moguće , a žele potpunu kontrolu i smatraju da imaju pravo na nju prema 'Miranda Prosus' enciklici ). Tako je Clayton uništavajući Trojstvo mnoge naveo da odbace božanstvo Kristovo . Čovjek možda ima dobre namjere , ali nažalost nema kapacitet da shvati istinu , stoga je jako opasan , jer je to sve kombinovano sa agresivnim propagiranjem tih laži na sva zvona . Clayton mi je u debati o zakonu zimus rekao da je Luther bio ubojica , da je Calvin isto bio neobraćen i loš čovjek i sl. nebuloze . Sve je čovjek najveće reformatore na obične kriminalce , pitam se koji ga duh pokreće . Još domalo predpostavljam da će i starorimski ' dan gospodina našega Mitre ' biti bolji od Sedmog Dana Božjeg . Pa on je već sada protiv Zakona Božjeg i kao mali rog usuđuje se da mijenja Zakon !
  avatar
  maurico

  Broj komentara : 112
  Registration date : 2016-09-24

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  maurico 30/7/2017, 18:47

  Umoljavam Vlatka ili bilo koga od vjernih, da me uputi,ako negdje postoji prijevod(srpsko-hrvatski),ovog video materijala od D.Claytona,čini mi se da u prijevodu naslova stoji "vjera i djela".Jako bi volio pogledati taj video da svojim umom čujem i zaključim,sam,gdje ovaj čovjek griješi.Uopće ne sumnjam na to da je Vlatko nešto krivo zaključio ,već jednostavno želim čuti na vlastite uši pogubna učenja čovjeka kojeg sam i ja ne izvjestan način favorizirao(zbog odvajanja od pale adv.crkve),pa čak i preporučio administratorima ovog sajta,za neke biblijske istine,koje je isti iznio, koje su i potvrđene kao istina,a bila je skrivena najvećem djelu vjernika.Nejasni tekst,a sada mnogima pojašnjen,djelo je upravo ovog krivoučitelja(95% istine,5%pogubnog učenja).Tekst se nalazi u 1.Ivan.4:2,3,kojeg su mnogi razumjeli da je antikrist onaj tko tvrdi da Isus nije došao u fizičkom tjelu,a istina je u tome(sam Clayton to otkriva u svom izlaganju)da je značenje navedenih stihova da Isus dolazi u tijelo(ljudsko),svojim Duhom,i da bez takve "transakcije"nema ništa osim vječne smrti.Sve vas cijenim ne samo zbog oštroumnosti i poznavanja jezika,već i zbog trezvenosti i htijenja obrane istina Kraljevstva Nebeskog svojim svjedočenjem.Osobno ne poznajem jezike,nemam dara Duha ni prema Biblijskim jezicima,kao ni dara poznanja ljudskih,meni stranih jezika.Ako netko zna,ima li negdje gore navedeni video sa prijevodom nek me svakako izvijesti.Zahvalan.
  avatar
  Vlatko

  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Vlatko 30/7/2017, 18:59

  maurico (citat):Umoljavam Vlatka ili bilo koga od vjernih, da me uputi,ako negdje postoji prijevod(srpsko-hrvatski),ovog video materijala od D.Claytona,čini mi se da u prijevodu naslova stoji "vjera i djela".Jako bi volio pogledati taj video da svojim umom čujem i zaključim,sam,gdje ovaj čovjek griješi.Uopće ne sumnjam na to da je Vlatko nešto krivo zaključio ,već jednostavno želim čuti na vlastite uši pogubna učenja čovjeka kojeg sam i ja ne izvjestan način favorizirao(zbog odvajanja od pale adv.crkve),pa čak i preporučio administratorima ovog sajta,za neke biblijske istine,koje je isti iznio, koje su i potvrđene kao istina,a bila je skrivena najvećem djelu vjernika.Nejasni tekst,a sada mnogima pojašnjen,djelo je upravo ovog krivoučitelja(95% istine,5%pogubnog učenja).Tekst se nalazi u 1.Ivan.4:2,3,kojeg su mnogi razumjeli da je antikrist onaj tko tvrdi da Isus nije došao u fizičkom tjelu,a istina je u tome(sam Clayton to otkriva u svom izlaganju)da je značenje navedenih stihova da Isus dolazi u tijelo(ljudsko),svojim Duhom,i da bez takve "transakcije"nema ništa osim vječne smrti.Sve vas cijenim ne samo zbog oštroumnosti i poznavanja jezika,već i zbog trezvenosti i htijenja obrane istina Kraljevstva Nebeskog svojim svjedočenjem.Osobno ne poznajem jezike,nemam dara Duha ni prema Biblijskim jezicima,kao ni dara poznanja ljudskih,meni stranih jezika.Ako netko zna,ima li negdje gore navedeni video sa prijevodom nek me svakako izvijesti.Zahvalan.

  Moji zaključci nisu nikakav kriterij, ja sebe nisam nikada postavio za učitelja kršćana, niti bi im trebali ljudski učitelji pored onog koji je obećao da će ih učiti o Očevoj prirodi i tako ih privesti Ocu. Ne oslanjaj se na ljudsku "mudrost" ni zaključke nego traži zaključke onoga tko je sebe postavio za GLAVU i VOĐU svoje zemaljske zajednice.

  Za prijevode ne znam, nije baš toliko popularan, možda je netko i preveo, potraži malo na youtube-u.
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  PavleS 30/7/2017, 19:10

  Vlatko (citat):
  maurico (citat):Umoljavam Vlatka ili bilo koga od vjernih, da me uputi,ako negdje postoji prijevod(srpsko-hrvatski),ovog video materijala od D.Claytona,čini mi se da u prijevodu naslova stoji "vjera i djela".Jako bi volio pogledati taj video da svojim umom čujem i zaključim,sam,gdje ovaj čovjek griješi.Uopće ne sumnjam na to da je Vlatko nešto krivo zaključio ,već jednostavno želim čuti na vlastite uši pogubna učenja čovjeka kojeg sam i ja ne izvjestan način favorizirao(zbog odvajanja od pale adv.crkve),pa čak i preporučio administratorima ovog sajta,za neke biblijske istine,koje je isti iznio, koje su i potvrđene kao istina,a bila je skrivena najvećem djelu vjernika.Nejasni tekst,a sada mnogima pojašnjen,djelo je upravo ovog krivoučitelja(95% istine,5%pogubnog učenja).Tekst se nalazi u 1.Ivan.4:2,3,kojeg su mnogi razumjeli da je antikrist onaj tko tvrdi da Isus nije došao u fizičkom tjelu,a istina je u tome(sam Clayton to otkriva u svom izlaganju)da je značenje navedenih stihova da Isus dolazi u tijelo(ljudsko),svojim Duhom,i da bez takve "transakcije"nema ništa osim vječne smrti.Sve vas cijenim ne samo zbog oštroumnosti i poznavanja jezika,već i zbog trezvenosti i htijenja obrane istina Kraljevstva Nebeskog svojim svjedočenjem.Osobno ne poznajem jezike,nemam dara Duha ni prema Biblijskim jezicima,kao ni dara poznanja ljudskih,meni stranih jezika.Ako netko zna,ima li negdje gore navedeni video sa prijevodom nek me svakako izvijesti.Zahvalan.

  Moji zaključci nisu nikakav kriterij, ja sebe nisam nikada postavio za učitelja kršćana, niti bi im trebali ljudski učitelji pored onog koji je obećao da će ih učiti o Očevoj prirodi i tako ih privesti Ocu. Ne oslanjaj se na ljudsku "mudrost" ni zaključke nego traži zaključke onoga tko je sebe postavio za GLAVU i VOĐU svoje zemaljske zajednice.

  Za prijevode ne znam, nije baš toliko popularan, možda je netko i preveo, potraži malo na youtube-u.
  Vlatko, nemoj da si surov prema sebi, ono što dobro znaš uvijek možeš poučiti nekoga, takav je red. Smile

  Što se prevođenja recepata iz "pekare" Clayton & Co. tiče, čuo sam da ga prevodi ova odvojena grupa, pretpostavljam selektivno izabrane materijale u kojima samo dobri znalci Božje Riječi mogu prepoznati otrove, ostali u manjoj mjeri.

  Pošto je potpuno izvjesno da Klejtonova sekta uči opasnim jeresima, nema nikakve dalje potrebe za istraživanjem njegovih otrovi i bavljenjem njime, jer je to gubljenje vremena. Sergejevo svjedočanstvo pečati i arhivira slučaj, što se nas tiče.
  avatar
  Vlatko

  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Vlatko 30/7/2017, 19:33

  To nije surovost to je oprez, ne treba se napuhavati iznad razine na kojoj jesi, a svi smo u otpadu. "Ne precjenjujte se" kaže Pavle. Učitelj bi svima trebao biti Krist, to je ustvari posljedica Krista u tebi, to da ga priznaš i prihvaćaš za svog učitelja, vođu, kralja, spasitelja, itd. Grješnog čovjeka ne bi trebao postavljati iznad ili ispred sebe jer cilj nam je svima jednak i mjera će nam svima na kraju biti jednaka - Kristovo savršenstvo do kojeg se ljudskim savjetima ne može dovesti. Božje duhovno vodstvo i darovi su ono čemu kršćani trebaju težiti, djelima iz ispravne vjere. Ne treba samo gledati na križ i živjeti u fantazmagoriji i autohipnozi, nego vršiti djela iz vjere, kada povjeruješ istini, materijalizirati tu istinu, tako taj duh Krista živi u tebi jer On je radio upravo to. Preko vjere (istine - povjerovati u istinu i postupati po tome) do djela (istine - kada se Božja istina materijalizira kroz naša djela, jer vjera sama po sebi je nevidljiva drugima, Jakovljeva 2,18) i nikako drugačije.
  Uostalom pisano je da je Krist napravio toliko djela da se to ne bi moglo zapisati u knjige koje bi čitav svijet obuhvatile (Ivan 21,25), nije to bilo slučajno, a također ga i gledanje samog sebe razapetog nije motiviralo da to radi niti mu je to davalo snagu i silu.
  avatar
  maurico

  Broj komentara : 112
  Registration date : 2016-09-24

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  maurico 30/7/2017, 21:43

  Pa dobro,i hvala vam na odgovorima,pa i na savjetu o nepotrebnosti i štetnosti proučavanja nečeg što je "otpalo".Ne znam dal ste u cijelosti razumijeli moju zainteresiranost saslušanja lažnog učenja,jer dosta vas(koji ste vjerni)niste pali na sporno izlaganje(od prije 10-tak dana)E pa vidite,i možete vjerovati da sam se ja poveo i da sam ja pao i poveselio se krivim učenjima.Ovo što sam tražio prijevod od čovjeka koji ne pruža istinu već zabludu,trebalo je zamjećivanjem laži poslužiti mojoj samoodbrani od takvih i slićnih propovjednika,tj,da na temelju dobivenih iskustava raspoznavanja lažnog od pravog mogu pravovremeno reagirati odbacujući neistine sam od sebe a ne da moram čekati Duhom ispunjenije osobe da mi kažu ovo valja ovo je laž.Možda sam, preko svojih mogućnosti, htio iznenada sazrijeti i postati ravnopravan iskusnim vjernicima po pitanju prepoznavanja lažnih učenja,ali uviđam da to neide baš tako,a tako sam vjerovao da poznajem orginal Božjeg učenja i razdvajanje dobrog od zla.Hvala još jednom,i kad vas i ubuduće nešto važno priupitam nemojte nikako da ostanete nijemi.Citiram Vlatka koji kaže jednu istinu."Božje duhovno vodstvo i darovi su ono čemu krščani trebaju težiti,djelima iz ispravne vjere",vjerovatno pritom misleći da je ovo što sam ga pitao suvišno i nepotrebno,i neučinkovito za duže staze.A ja ti odgovaram da pored svega što volim Boga i tražim Njegovo vodstvo i Njegove darove ,da nije bilo ljudi poput Pavla,Mata,Sergeja i tebe ja bi bio a možda i ostao zaveden.Ako te nešto pitam probaj razumjet da to neradim iz dosade već iz zabrinutosti a vrlo vjerojatno i sebićnosti da ne otpadnem od Spasitelja.
  avatar
  Vlatko

  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Vlatko 30/7/2017, 22:01

  maurico (citat):Pa dobro,i hvala vam na odgovorima,pa i na savjetu o nepotrebnosti i štetnosti proučavanja nečeg što je "otpalo".Ne znam dal ste u cijelosti razumijeli moju zainteresiranost saslušanja lažnog učenja,jer dosta vas(koji ste vjerni)niste pali na sporno izlaganje(od prije 10-tak dana)E pa vidite,i možete vjerovati da sam se ja poveo i da sam ja pao i poveselio se krivim učenjima.Ovo što sam tražio prijevod od čovjeka koji ne pruža istinu već zabludu,trebalo je zamjećivanjem laži poslužiti mojoj samoodbrani od takvih i slićnih propovjednika,tj,da na temelju dobivenih iskustava raspoznavanja lažnog od pravog mogu pravovremeno reagirati odbacujući neistine sam od sebe a ne da moram čekati Duhom ispunjenije osobe da mi kažu ovo valja ovo je laž.Možda sam, preko svojih mogućnosti, htio iznenada sazrijeti i postati ravnopravan iskusnim vjernicima po pitanju prepoznavanja lažnih učenja,ali uviđam da to neide baš tako,a tako sam vjerovao da poznajem orginal Božjeg učenja i razdvajanje dobrog od zla.Hvala još jednom,i kad vas i ubuduće nešto važno priupitam nemojte nikako da ostanete nijemi.Citiram Vlatka koji kaže jednu istinu."Božje duhovno vodstvo i darovi su ono čemu krščani trebaju težiti,djelima iz ispravne vjere",vjerovatno pritom misleći da je ovo što sam ga pitao suvišno i nepotrebno,i neučinkovito za duže staze.A ja ti odgovaram da pored svega što volim Boga i tražim Njegovo vodstvo i Njegove darove ,da nije bilo ljudi poput Pavla,Mata,Sergeja i tebe ja bi bio a možda i ostao zaveden.Ako te nešto pitam probaj razumjet da to neradim iz dosade već iz zabrinutosti a vrlo vjerojatno i sebićnosti da ne otpadnem od Spasitelja.

  Branit te neće poznavanje laži samo po sebi, jer ako znaš da je nešto laž, ne znaš automatski što je istina (tako se ljudi ulove, razobličiš jednu laž i uhvatiš ih u drugu), nego te samo poznavanje ISTINE može braniti od laži. Istina je Riječ Božja. Čitaj i proučavaj istinu, pa ćeš znati prepoznati laž, imaš i dar raspoznavanja duhova na raspolaganju, ali taj dar dolazi sa znanjem i razumijevanjem, ne kao neka mistična sila. Moraš odraditi "tvrdi" dio, upoznati se s Biblijom, zapamtiti što govori, vjerovatno ćeš i citate zapamtiti s vremenom.

  Razumijem ja znatiželju, ali moraš shvatiti da ti imaš poseban karakter koji je različit od mojeg ili Pavlovog, ili Matinog i slično. Tako i ti imaš posebnu svrhu na ovom svijetu, sjeti se usporedbe tijela i udova, a nisu svi udovi isti, niti su svi Božji darovi za izgradnju zajednice isti. To znači da ćeš ti možda drugačije gledati na neke stvari od mene i vidjeti neke aspekte koje ja ne vidim, ono što je svima jednako su temelji vjere. Same aktivnosti, znanje, razmišljanja koja ćeš koristiti za izgradnju Božje zajednice ne moraju biti u potpunosti identična, niti se svi mi moramo u potpunosti identično ponašati i biti klonovi jedni drugih, ili čak biti doslovni klonovi Krista. Da je On to tako htio, mogao je to komotno napraviti.
  avatar
  Sergej 92

  Broj komentara : 155
  Registration date : 2017-07-22

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sergej 92 30/7/2017, 22:36

  Kao da je Bog namjerno dopustio da Biblija bude složena i da ne pruža sve odgovore odmah , nego nakon potrage iskrenih i pravih tragaoca . U posljednjem vremenu su tako jaki napadi sila pakla da je bilo potrebno da Bog podigne i proroka i slugu svog . Ali ni to nije dovoljno bilo , Bog podiže ljude i danas i Djelo sve jače i jače korača u maršu prema kraju historije i dolasku Sina Božjeg . Odbaciti egw radi grešaka što je radila , odbaciti Lutera i sve istinske velikane je njima ništa i time dokazuju koliko im je stalo do Pisma . Pismo im je samo sredstvo manipulacije kao i svakoj sekti . Istina je zakopano blago , najveći dijamant i ne dobiva se to odmah . Neki bi htjeli opijati se emocijama i onda slušaju naravno romantična predavanja koja im govore da je jedino za spasenje potrebno je da se urone u vodu u dobrom društvu u nekom kampu . Pazite Clayton pokrštava mnoge , nemojte nikada podcjeniti lažne učitelje u kršćanstvu , oni su vrlo , vrlo uspješni i ozbiljni , oni dan noć rade da što više duša završi u njihovom toru . Zanimljivo je da svi lažni učitelji odbacuju duh proroštva dijelom ili posve . Pogotovo u dijelovima gdje duh proroštva uči o doktrinama koje su osnovne i bitne za spasenje . Neki ga odbacuju čisto djelima , nije bitno dali se izjasne protiv ili ne , jednostavno ono što naučavaju je laž i time odbacuju duh proroštva i Boga koji ga je dao .
  avatar
  Sergej 92

  Broj komentara : 155
  Registration date : 2017-07-22

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sergej 92 30/7/2017, 23:00

  Ali nije trebalo biti tako , Bog je savršeno jasno sve iznio u Pismu i čak pastiri su dočekali Njegova sina . Kako to da su ga samo pastiri dočekali i još tri mudraca sa Istoka ? Kako je samo tako malo ljudi razumjelo Pismo ? Zato jer su ostali bili u religiji , slušali svećenike , a ne da su proučavali Pisma . Iako napisano da bi svatko trebao moći shvatiti i živjeti kvalitetno po principima koje Bog govori u Pismu . nažalost uvijek je samo mala manjina ljudi došla do prave istine i posvetila se Bogu na način na koji On zapovjeda .


  Sergej 92: komentar modifikovan dana: 31/7/2017, 08:30; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  maurico

  Broj komentara : 112
  Registration date : 2016-09-24

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  maurico 31/7/2017, 00:50

  Hvala na odgovoru Vlatko,Sergej,jednostavno je tako kako savjetujete,prihvaćam naputak ne želeći pritom izustiti- "Tvrda je ova besjeda"ili trnovit je ovaj put,sve noge ću si izbosti,jer vjerujem da Gospod pomaže kad ga se cijelim srcem potraži,a evo i tog dokaza da pomaže preko vas,tako da kao i Petar mogu izustiti:"Gospode dobro nam(mi) je ovdje biti".
  Zahvalan.
  avatar
  Sergej 92

  Broj komentara : 155
  Registration date : 2017-07-22

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sergej 92 1/8/2017, 12:16

  Križ kao osnova nove otpale crkve je prorečen u Duhu Proroštva

  Odbacite poganske simbole , odbacite pseudo 'evanđelje' (lažne) ljubavi . Na taj način sotonski otrov je pobio više svetih nego što je pobio najsurovijim progonstvima . Pazite se , sada je doba rata , ali propagandnog rata . Više se čuvajte i više se opirite anti-adv lažima , nego što bi se čuvali tenkova u ratu . Ne prihvaćajte lažne učitelje , nego ih ukorite i spašavajte , ne podliježite 'evanđelju ljubavi' , imate već ljubav Krista svećenika u Svetinji , ne prihvaćajte hereze !

  'Milosna' ekipa uči kako su našli nešto novo i počeli se bazirati 'na Pismu ' . Pošto su prije bili 'adventisti' , bili su neo-adventisti , dakle imali su teologiju koja uči isto ovo što sada naučavaju , da je Zakon nemoguće držati i da je na križu sve završeno . Spasenje ronjenjem , samo se krstiš i miran do kraja života . Zato je prirodno da su odbacili samo duh proroštva i protestantizam , a nesmeta im biti u društvu 'adventista' ( čitaj neo-adventista , duh proroštva je prorokovao da će nova organizacija biti stvorena i da će pomesti sve koji im se budu odupirali , da će imati križ kao simbol ) .

  Križ , poganski simbol koji je od Babilona , preko Konstantina , preko križara došao sve do 'svete gore' i u tom znaku , u tom trojanskom konju ušli su u svetu goru i gaze po njoj . Možda baš zato je drevni plan spasenja zamislio da križ nebude kraj , nego da Krist nastavi misiju i uđe u Hram i posreduje za svoj narod . To vam nikad neće reći lažni učitelji , oni nikada Isusa ne prikazuju kao pobjednika , kao Svećenika u svom svetom Hramu koji posreduje za svoj narod . Oni ga prikazuju samo kao bebu i kao izmučenog na križu . Sotona još polaže pravo na svoj simbol i preko križa pobjedio je narod Božji , ljut što nije uspio pobjediti princa Mihaela koji ga je pobjeđivao od prve bitke do zadnje !
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  PavleS 9/11/2017, 23:20  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  PavleS 9/11/2017, 23:34  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  PavleS 10/11/2017, 16:34

  Komentar čovjeka koji je upoznat sa radovima Morisa Vendena:

  Citao sam ranije Vendena, pomaze dosta u shvatanju opravdanja verom, ali recimo da mu se teorija zavrsava na tome da svaki dan treba umreti sebi - i shvatiti da nas samo milost spasava, sto je lepo i tacno, i kaze da nasu volju trebamo predati Bogu. Odnsosno da je nas izbor kome cemo predati volju, otprilike tako nesto... Sto je malo konfuzno i neprakticno. Na tome mu se temelje te 2 knjige (Poslusnost verom i 95 teza o opravdanju verom) - ali ima i kriticne izjave kako je Hrist umro 2. smrcu (pri kraju te druge knjige) itd. - tako da treba ga uzeti sa rezervom...
  avatar
  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3679
  Registration date : 2008-11-01

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  PavleS 26/8/2018, 22:08


  Sponsored content

  OPRAVDANJE VJEROM - Page 2 Empty Re: OPRAVDANJE VJEROM

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 11/4/2021, 21:24