BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

May 2022

SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


3 posters

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  PavleS 18/11/2011, 12:57

  COCA COLA ZERO
  Sastav

  1. FENILALANIN (Phenylanine) - Utiče na lučenje SEROTONINA (hormon zadovoljstva) koji izaziva zavisnost.
  2. FOSFORNA KISJELINA (Phosphoric acid) - E338 - Smanjuje gustinu kostiju, jer vezuje kalcijum i magnezijum i stvara soli koje se ne apsorbuju. Takodje izaziva bolesti bubrega, kao i stvaranje kamena.
  3. NATRIJUM CIKLAMAT (Sodium cyclamate) - E952 - Vještački zasladjivač koji je 1969. ZABRANJEN, jer je otkriveno da formira kancerogenu materiju u organizmu.
  4. ACESULFAM K (Acesulfame potassium) - E950 - Vještački zasladjivač za koji se tvrdi da nije dovoljno testiran prije puštanja u upotrebu i za koji se sumnja da je kancerogen.
  5. ASPARTAM (Aspartame) - E951 - Sumnja se da je štetan za mozak i da izaziva tumor. Na stranama Wikipedije možete pročitati o ostalim neželjenim posledicama kao i o sumnjivim okolnostima pod kojim je ovaj zasladjivač prihvaćen kao "bezbjedan".
  6. KOFEIN (Caffeine) - manje-više znano, izaziva zavisnost...
  7. NATRIJUM CITRAT (Sodium citrate/Trisodium citrate) - Ovaj "regulator" ukusa je ustvari anestetik (za jezik) i antikoagulanta. (možete misliti kakav je ukus kole bez njega)
  8. NATRIJUM BENZOAT (Sodium benzoate) - E211 - Konzervans, koji može da reaguje sa Vitaminom C i formira benzen, čija su kancerogena svojstva poznata. Takodje utvrdjeno je da ova hemikalija izaziva ćelijsko oštećenje, jer utiče na DNK mitohondrija. 2007. je otkriveno da natrijum benzoat (E211) izaziva hiperaktivnost i smanjenje inteligencije kod djece. Prema ovim istraživanjima IQ opada i do 5.5 poena. U Koka-Koli su izjavili da će obustaviti upotrebu E211 "čim se pronadje adekvatna zamjena".
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty Re: VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  PavleS 25/3/2012, 18:16

  Kofein kao ubica
  14-godišnja djevojčica umrla nakon što je popila dva energetska pića


  http://www.vijesti.me/svijet/14-godisnja-djevojcica-umrla-nakon-sto-je-popila-dva-energetska-pica-clanak-66393
  avatar
  Zdravko Vučinić


  Broj komentara : 497
  Registration date : 2013-10-03

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty Re: VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  Zdravko Vučinić 28/10/2013, 10:40

  Kakve su opasnosti od gaziranih i vještačkih pića

  Gazirana pića su izrazito loša za naše zdravlje. Nema rasprave, nema demantija, to su činjenice na koje mi zatvaramo oči i pravimo se kao da to nije istina. Vi možete nastaviti sa korišćenjem patentiranih i zaštićenih otrova koje kupujete na policama prodavnica ali prije nego li sebi ili svom djetetu naspete još jednu čašu, promislite šta zapravo pijete.

  Sastojci iz noćnih mora

  Na kraju 19. vijeka u prve kole su se stavljale značajne količine kokaina, ako ste se ikada zapitali zašto Coca Cola nosi to ime, verovatno vam je sada sve jasno. No kole nemaju potrebe za stvaranjem takve vrste zavisnosti kod potrošača, jer su prepune drugih sastojaka koje u potpunosti remete naš metabolizam.

  Već godinama se u SAD-u vodi rat kako bi se spriječilo usvajanje zakona u kojima bi svi proizvođači bezalkoholnih i gaziranih pića trebali identifikovati i navesti toksične i kancerogene hemikalije koje se nalaze u njihovim proizvodima .

  4- MI ili 4- metilimidazol

  4- MI je izuzetno kancerogena hemikalija, ona se stavlja u pića poput: Coca Cole, Pepsi Cole, Dr Peppera i još 365 drugih proizvođača hrane i pića koji imaju potrebu za jeftinim izgledom karamele. Boja koja se naziva prirodni karamel, nema veze s prirodnim niti s karamelom, već je u pitanju zloglasni 4- MI.

  Iako je ova boja poznati uzročnik kancerogenih oboljenja kod sisara, naročito raka štitne žlezde, pluća i jetre, FDA-krovno američko udruženje za hranu i ljekove, do sada nije zabranilo ovu opasnu hemikaliju bez obzira što je svakodnevno konzumira stotine miliona ljudi širom svijeta.

  HFCS – Kukuruzni fruktozni sirup

  U kolama se nalazi jako puno različitih vrsta šećera, obično je u pitanju HFCS – High Fructose Corn Sirup, ili kukuruzni fruktozni sirup, koji izuzetno povećava apetit i povećava tjelesnu težinu i negativni ili loš holesterol. HFCS je jedan od najvećih uzročnika stvaranja sala oko stomaka i tipičnog izgleda „američkog“ konzumenta. HFCS ćete najčešće naći u svim gaziranim pićima, bez obzira na proizvođača, osim u segmentu koji se naziva „diet“ ili dijetna pića. HFCS je jedan od najvećih uzročnika srčanih problema i stvara poremećaje u metabolizmu, od visokog krvnog pritiska, insulinske poremećaje, dijabetes, do promjena na krvnim sudovima i nagomilavanje sala.

  Aspartam

  Ovaj nekadašnji vojni otrov se nalazi u preko 6000 prehrambenih proizvoda, od pića i bombona do pasta za zube i sirupa za iskašljavanje, no najčešće ga možemo naći u pićima sa oznakom „diet“ ili dijetnim pićima. Aspartam je metil ester dipeptida građen od dvije amino kiseline, asparaginske i fenilalanina.

  Aspartam je 200 puta slađi od saharoze, no zapravo uopšte nije sladak već je moždani pojačivač ukusa, drugim rečima u potpunosti laže naš mozak o ukusu. Ovaj kancerogeni otrov je na tržište pustio 1981. Donald Ramsfeld CEO Searlea koji se danas nalazi pod okriljem monstruozne kompanije Monsanto.

  Iako su od početka naučnici ukazivali na kancerogena i anti-metabolička svojstva Aspartama, visoka politika i lobiranje sa jako puno novca je uspjelo progurati ovaj otrov u gotovo sve prehrambene proizvode. Aspartam stvara brojne bolesti i poremećaje: Lou Gerigov sindrom, NHL Non-Hodgkins Limfom, multiple mijeloma, leukemiju, Parkinsonovu bolest i druge neuro-degenerativne bolesti, tumore na mozgu, moždane udare, Tourettov sindrom, te stvara brojne urođene defekte na djeci i uzrokuje probleme u trudnoći i abortuse.

  Fosforna kiselina

  Fosforna kiselina je dodata kako bi tijelo zadržalo ogromne količine šećera koje se nalaze u gaziranim pićima, ona isisava velike količine magnezijuma i kalcijuma iz kostiju i tkiva i ozbiljno remeti i smanjuje rad našeg imunog sistema. S obzirom da fosforna kiselina utiče direktno na „ispiranje“ naših kostiju, one postaju porozne i slabe, što se povezuje s brojnim poremećajima s kostima kod dugogodišnjih korisnika gaziranih pića. Fosforna kiselina je i poznati uzročnik kamena na bubregu. Fosforna kiselina je najčešći uzročnik osteoporoze kod zapadnjaka.

  Natrijum benzonat

  U tekstu koji je objavila veb stranica Natural News, stoji kako svaki 11 stanovnik SAD-a ima problema s astmom uz bubuljice, svrab i lišajeve na koži. Natrijum benzonat je konzervans u svim gaziranim pićima, ali stvara hronične napade astme i probleme na koži. S obzirom da su građani SAD-a najveći potrošači gaziranih pića na svijetu, i da gotovo ni ne piju običnu vodu, možda bi se odgovor na pitanje zašto je astma toliko česta i SAD-u, mogla naći u obliku natrijum benzonata.

  Kofein

  Kofein izaziva zavisnost, uništava nadbubrežne žlezde, stvara stres…

  Natrijum citrat

  Ova supstanca se nalazi u svim kolama, može uzrokovati mišićne spazme, povećanu količinu natrijuma u krvi i mnoge druge nepoželjne efekte na zdravlje.

  Limunska kiselina

  Limunska kiselina upropašćava gleđ na zubima i zajedno sa šećerom je jedan od najvećih uzročnika karijesa kod moderne ljudske populacije.

  Dijetni otrovi

  Kao da u klasičnim kolama i gaziranim pićima nema dovoljno otrova, dijetna pića najnovije generacije su obezbijedila prvo mesto među najopasnijim pićima današnjice.

  Jedan od najmodernijih dijetnih gaziranih proizvoda na tržištu je Pepsi NEXT. U ovom „piću“ se pored Aspartama i već navedenih toksičnih hemikalija nalaze i sukarloza (E955) koja stvara zavisnost, poremećaj metabolizma i gojaznost dok s druge strane uništava mikro-floru u crijevima i ovojnicu digestivnog trakta, te kalijum-acesulfam (Ace K) za kojeg se zna kako uzrokuje kancerogena oboljenja i oboljenja štitne žlezde.

  No nemojmo zaboraviti da najveći svjetski brendovi kola i gaziranih pića jako paze na svoje osnovne sastojke i industrijske recepte, a da su sve naše fabrike kola ništa više nego li punionice. Originalni sirupi za stvaranje pića se prave uglavnom u SAD-u. Sva voda u SAD-u, koja služi za stvaranje osnovnih sirupa za bezalkoholna gazirana pića, je pomiješana sa velikim količinama fluora.

  Fluor

  Fluor je korišćen u nacističkim koncetracionim logorima kako bi logoraši bili poslušni, tačnije kako bi fluor uspješno manipulisao njihovom slobodnom voljom. Sva američka pića i hrana imaju velike količine fluora u sebi jer je fluorizacija američkih vodocrpilišta i vodovoda započela još polovinom prošlog vijeka.

  Fluor je kancerogeni otrov koji osim mijenjanja našeg ponašanja utiče i na kalcifikaciju epifize koja upravlja endokrinim sistemom i hormonima zaslužnim za cirkadijski ciklus. Osim toga fluor kalcifikuje naše arterije i uzrokuje brojne kardio-vaskularne probleme.

  Korišćenje ćelija abortiranih fetusa u proizvodnji gaziranih pića

  U javnosti se već neko vrijeme čuju različite debate o tome koliko je moralno koristiti proizvode široke potrošnje u kojima se nalaze ćelije kultivisane iz abortiranih fetusa. Bez obzira na vaše gledište o abortusu, činjenica je da postoje cijele grane industrije; prehrane, pića i medicinskih proizvoda koje rutinski koriste tkiva abortiranih fetusa. Takvo ponašanje bi uveliko trebalo zabrinuti javnost.

  Nedavno je Pepsi ignorisao zahtjeve i kritike na desetine grupa koji podržavaju prestanak korišćenja fetalnih ćelija u hrani i piću i na desetine hiljada ljudi koji dijele iste stavove. Pepsi Co se udružio sa Senomyx-om čak i nakon što je otkriveno da testiraju aditive za svoju hranu i piće korišćenjem abortiranih fetalnih ćelija.

  Obamina administracija je dala svoj blagoslov Pepsiju da nastavi da koristi ćelije i tkivo abortiranih ljudskih fetusa u proizvodima pića i hrane to jest da uz pomoć njih stvara nove ukuse.

  Life Site News je objavio da je Obamina Komisija za bezbjednost i razmjenu – Security and Exchange Commission (SEC) odlučila kako je poslovni ugovor između PepsiCo-a i Senomyx-a o poboljšavanju ukusa pića s korišćenjem bubrežnog tkiva abortiranih fetusa, sasvim „običan i uobičajen posao koji se može nastaviti.“

  Da razjasnimo, ćelije i tkiva abortiranih fetusa ne završavaju u finalnom proizvodu Pepsija, barem tako tvrde izveštaji, već se s njima testiraju hemijski ukusi s kojima se kasnije stvaraju finalni proizvodi. No činjenica da Pepsi koristi ljudske ostatke za testiranje novih ukusa pića je krajnje šokantna, kao što su udruženja za ljudska prava jasno dale do znanja, Pepsi bezobrazno krši sve etičke i moralne norme i za njih uopšte ne mari.

  Kako djeluje kola u našem tijelu

  Najobičnija kola ovako djeluje kada dospije u naš organizam:

  10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 čajnih kašičica šećera udari u naš system (ta količina je 100 odsto dnevne preporučljive količine šećera). Mi zbog toga nećemo automatski povratiti jer fosforna kiselina u koli anulira ukus slatkoće, tako da je naše tijelo zadrži.

  20 minuta nakon što smo popili kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući insulinsku eksploziju. Naša jetra tada odgovara tako da sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga da pretvori u masnoće.)

  40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbovan. Šire nam se zenice; raste nam krvni pritisak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šećera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprečava osjećaj vrtoglavice.

  45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše tijelo povećava produkciju dopamina, stimulišući centre za osjećaj zadovoljstva u mozgu. Ovo je, usput, u stvari isti način na koji na nas djeluje i heroin.

  60 minuta nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina se spaja s kalcijumom, magnezijumom i cinkom u debelom crijevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplikuje velikim dozama šećera i vještačkih zaslađivača koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

  Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Diuretička svojstva kofeina počinju da utiču na naše tijelo. (Imamo osjećaj da trebamo mokriti.) Tada sav kalcijum, magnezijum i cink koji su bili namijenjeni našim kostima i tijelu, kao i elektroliti natrijuma i voda izlaze iz tijela.

  Više od 60 minuta nakon što smo popili kolu: Kako se haos u našem tijelu stišava, počinjemo da osjećamo nedostatak šećera. Možemo postati lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo već izmokrili svu vodu iz kole, no tek nakon što se ona spojila s najvažnijim hranjivim materijama iz našeg tijela zajedno s ostalom vodom koja hidrira naše sisteme, i koja zajedno s ostalim materijama gradi naše kosti i zube. Nakon toga slijedi nedostatak kofeina, koji nastaje tek nakon nekoliko sati. (Što se osjeća još više ako ste pušač.)

  Industrija gaziranih pića nam ne nudi ništa dobroga i zdravoga, pa se trebamo zapitati jesu li nam takvi proizvodi zaista potrebni?

  Pijmo vodu, cijeđene sokove, čajeve.

  Sa našeg sajta BUDITEZDRAVI.info
  avatar
  Marko96


  Broj komentara : 58
  Локација : Srbija
  Registration date : 2013-07-05

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty Re: VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  Marko96 30/5/2014, 15:31

  Koka Kola stvara zavisnost. Šta se dogadja kada popijemo Koka Kolu

  Uticaj Koka Kole na našu biohemiju i telo. Da li je Koka Kola svojevrsna droga koja stvara zavisnost

  Da li ste se zapitali zašto koka-kolu (pepsi-kolu ili neki drugu kolu) popijemo s osmehom? To je zato što se njom zapravo drogiramo, iako su kokain iz koka-kole izbacili još pre sto godina. Zašto su izbacili kokain iz kole? Zato što je bio sasvim suvišan i jer su se novinari koji su to otkrili pobunili. Koka Kola je imala u pola litre dovoljno kokaina za jednu dozu drogiranja.

  Bez obzira na to, Koka Kola je uspešno dizajnirano energetsko i sintetičko piće koje izaziva neke promene u našem telu. Šta se to dešava?

  Uticaj koji Koka Kola ima na telo i organizam

  10 minuta nakon što smo popili kolu: 10 kafenih kašičica šećera dospeva u naš organizam. Mi ipak zbog tolikog šećera nećamo odmah da povratimo jer fosforna kiselina u koli ublažava sladak ukus. Ako pustite da otvorena Koka Kola malo odstoji da gaziranost izvetri, dobijate bolesno slatko piće nalik sirupu. Probajte, tada ćete shvatiti koliko vas gaziranost vara i kakvo piće pijete.

  20 minuta nakon što smo popili kolu: Količina šećera u krvi naglo skače, uzrokujući insulinsku eksploziju, što ima kao posledicu kada se puno puta ponavlja dijabetes, tako vidljiv kod mladih koji konzumiraju velike količine slatkiša. Naša jetra tada odgovara tako što sve šećere koje nađe u krvi pretvara u masnoće. (U tom trenutku jetra ima mnogo toga da pretvori u masnoće.) Naučnici su dokazali da postoji zavisnost od šećera i da se stvara zavisnička kriza kada se smanji unos šećera kod osoba koji su navikli na visoke nivoe šećera.

  40 minuta nakon što smo popili kolu: Kofein iz kole je u potpunosti apsorbovan. Šire nam se zenice; raste nam krvni pritisak; kao reakcija na sve to, naša jetra pumpa još više šećera u naš krvotok. Receptori adenozina u mozgu su sada blokirani, što sprečava osećaj vrtoglavice. Količina koefina odgovara količinama koje su daleko veće nego u šoljici kafe. Kompanija Koka Kola otkupljuje sve količine kofeina iz kafe pri procesu stvaranja kafe bez kofeina, kada se kofein hemijskim procesom izdvaja iz zrna kafe.

  45 minuta nakon što smo popili kolu: Naše telo povećava proizvodnju dopamina, stimulišući centre za osećaj prijatnosti u mozgu. Ovo je, važno je pomenuti, isti način na koji na nas deluje i heroin. I to je dodatna sveza stvaranja zavisnosti, primenjena uspešno i kod cigareta – nikotinsi šok.

  1 sat nakon što smo popili kolu: Fosforna kiselina reaguje s kalcijumom, magnezijumom i cinkom u debelom crevu, osiguravajući dodatnu eksploziju u našem metabolizmu. Ovo se dodatno komplikuje velikim dozama šećera i veštačkih zaslađivača koji dodatno povećavaju izlučivanje kalcijuma putem mokraće.

  Više od 1 sat nakon što smo popili kolu: Diuretička svojstva kofeina počinju da utiču na naše telo. (Imamo potrebu da mokrimo.) Tada sav kalcijum, magnezijum i cink koji su bili namenjeni našim kostima i telu, kao i elektroliti natrijuma i voda izlaze iz tela.

  Blizu 2 sata nakon što smo popili kolu: Kako se haos u našem telu stišava, počinjemo da osećamo nedostatak šećera jer smo prenapregnuli pankreas. Možemo da postanemo lako razdražljivi i usporeni. Do sada smo već izmokrili svu vodu iz kole. Ali ta voda se prethodno sjedinila s najvažnijim hranjivim materijama iz našeg tela važnih za izgradnju naših kostiju, zuba, mišića i nerava, taksmo i te materije izbacilii.

  Nekoliko sati nakon što smo popili kolu: Zbog stvorene navike, organizam oseća nedostatak kofeina, i javlja se želja za još jednom dozom kole.

  I tako u krug. Pijemo sve više, sve više šećera unosimo, sve nam veće doze trebaju, sve nam je masnija i slabija jetra, pankreas se zbog visoke koncentracije šećera napreže i ide ka pojavi dijabetesa, zubi i kosti nam polako propadaju zbog gubitka mikroelemenata, sluzokoža želudca postaje osetljiva i postajemo prijemćljivi za gastritis, koncentracija i umne sposobnosti opadaju zbog preteranog naprezanja kofeinom.

  Postoji veliki broj dece i studenata koji su dobili dijagnozu: Zavisnost od Koka Kole (Pepsi Kole, Red Bula i drugih energetskih pića).

  Vodite računa o tome, smanjite upotrebu Koka Kole i drugih zasladjenih gaziranih pića.

  Izvor
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty Re: VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  PavleS 21/12/2016, 23:19

  Odličan članak sa svim potrebnim informacijama o koka koli.

  OTROV ILI OSVEŽAVAJUĆE PIĆE?

  Sponsored content


  VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI Empty Re: VJEŠTAČKI "OSVJEŽAVAJUĆI" NAPITCI

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 20/5/2022, 16:38