BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

May 2022

SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


  KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT?

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT? Empty KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT?

  Komentar  PavleS 21/3/2011, 11:06

  Pogledajte video u kojem se iznosi informacija kome zapravo smeta Elen G. Vajt. Iz ovoga takodje možete prepoznati ko stoji iza napora u adventističkoj crkvi da se diskredituje, omalovaži ili odbaci njeno djelo.

  http://vimeo.com/16275876

  (Ne obraćajte pažnju na kilavog prevodioca već poslušajte sami šta kaže čovjek.)
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT? Empty Re: KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT?

  Komentar  PavleS 21/1/2013, 17:15

  21/01/2013
  U crnogorskom dnevnom listu "Dan" počeo je izlaziti feljton o "pseudo harizmatiku" Jeleni Vajt:
  http://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Feljton&clanak=364032&datum=2013-01-21&naslov=Jelena%20Vajt%20vidi%20Hristovo%20sjedi%B9te

  Članke potpisuje izvjesni Veselin Lazarević koji je po svemu sudeći katolik (jer evidentno ne zna redosled Deset Zapovijesti), ili je preveo materijal od katoličkog autora. Zemljo otvori se...
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT? Empty Re: KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT?

  Komentar  PavleS 27/2/2013, 00:03

  REAGOVANJE HRIŠĆANSKO ADVENTISTIČKE CRKVE NA FELjTON „ZANIMLJIVE ISTORIJSKE LIČNOSTI – JELENA VAJT VIDI HRISTOVO SJEDIŠTE”

  Jelena Vajt je istinski prorok

  Želimo da Vam se obratimo povodom teksta u Vašem listu od 21.1.2013. godine, koji je objavljen u feljtonu „Zanimljive istorijske ličnosti – Jelena Vajt vidi Hristovo sjedište”, u kojem nijesu izneseni tačni podaci o životu i radu Elen Vajt.
  Elen Vajt je osoba koja se u Adventističkoj crkvi, na osnovu svog rada smatra istinskim prorokom, čiji rad izaziva mnogo pažnje i podstakao je i mnoga istraživanja. Tokom 1986. godine američka Nacionalna zdravstvena federacija posthumno joj je dodijelila Predsjedničku nagradu zbog njenog pionirskog rada na polju očuvanja zdravlja. Njene tvrdnje u vezi sa medicinom, hranom, ekologijom i budućim događajima izdržale su test vremena i naučnu provjeru.
  Prof. dr Pavle R. Radosavljević (rođen 1879. godine u Obrezju u Sremu i umro 1955. godine u Njujorku), docent pedagogije na Univerzitetu u Njujorku i doktor pedagoških nauka iz oblasti eksperimentalne pedagogije, preveo je njenu knjigu „Vaspitanje”, koju je izdao Bogoslovski Glasnik u Sremskim Karlovcima 1912. godine pod imenom „Biblijska pedagogija”, uz odobrenje njenog autora Elen Vajt. Istinitost ovih navoda se lako može utvrditi upoređenjem ova dva djela.
  U tekstu vašeg priređivača Veselina Lazarevića navedeno je da, za razliku od Elen Vajt koja prilikom ulaska u stanje, kako se kaže „transa”, nije uopšte disala, biblijski su proroci prilikom ulaska u stanje obuzetosti Božjim Svetim Duhom imali najharmoničnije disanje. Takav navod ne stoji jer Sveto pismo nigdje ne govori „harmoničnom disanju” proroka prilikom dobijanja vizija od Boga.
  Takođe, informacija da stanje nedisanja ne može pratiti proroka u vizijama datim od Boga, jer bi to značilo odlazak Duha Božjeg, takođe nije i ne može biti utemeljena na Svetom pismu kao temelju hrišćanske vjere, već vjerovatno na nekom drugom nebiblijskom izvoru, jer Sveto pismo o tome nigdje ne govori.
  Natprirodno porijeklo stanja u kojem se mnogo puta nalazila Elen Vajt potvrdilo je više ljekara koji su inače sumnjali da je njeno stanje proizvod mesmerizma.
  Direktnom provjerom pred više svjedoka više puta je utvrđeno da njen organizam savršeno funkcioniše ali da pluća ne rade, što se ponavljalo svaki put kada bi primala viziju. Za ljekare kao što su M.G. Kellogg, u Batl Kriku, Mičigen, 28.12.1890. kao i dr Lord iz Valdrons Hola, Hilsdejl, Mičigen, februara 1857. godine, njeno stanje bilo je medicinski i naučno neobjašnjivo.
  Pored disanja, koje nije funkcionisalo tokom čitavog vremena primanja vizije, i njen vid nije mogao da registruje ništa sem onog što bi vidjela u viziji.
  Nakon završetka vizije disanje bi počelo iznenada kao što je i stalo, a skoro potpuni gubitak vida prestajao bi postepeno još neko vrijeme nakon toga. Vjerujem da je na taj način dat dokaz da njeno stanje nije ljudski indukovano na bilo koji način.
  Što se tiče drugog dijela teksta u kojem se raspravlja na temu Hristovog drugog dolaska, Nebeskog carstva i pogotovo nekih od Božjih Deset zapovijesti, tu je nedostatak teksta najočigledniji. Nije samo Elen Vajt ta koja Hristov povratak naziva drugim dolaskom, već ga Sveto pismo naziva drugim dolaskom (npr. Jevrejima poslanica 9,28).
  U ovom tekstu komentar Neba zasnovan je na čisto istočnjačkim, nehrišćanskim i nebiblijskim shvatanjima o Nebu kao unutrašnjosti čovjeka. Stav da je život na Zemlji star negdje oko 6.000 godina nije izmišljotina Elen Vajt već Biblijsko i opštehrićansko učenje.
  U želji i očekivanju da ovaj tekst bude objavljen kao odgovor na vaš feljton, pozdravljamo vas ispred Hrišćanske adventističke crkve u Crnoj Gori.
  S poštovanjem,
  Dejan Aleksić, sekretar

  Izvor: List DAN
  12/02/2013

  Sponsored content


  KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT? Empty Re: KOME ZAPRAVO SMETA ELEN G. VAJT?

  Komentar  Sponsored content

   Similar topics

   -

   Danas je 20/5/2022, 16:36