BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

May 2022

SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


3 posters

  EVROPSKA UNIJA

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 13/6/2010, 13:13

  ISTINA O KOJOJ SE U HRVATSKOJ ŠUTI


  Vozač kamiona iz Slovenije je negdje na TV-u rekao kako radi dnevno po 16-18 sati za golu plaću, bez plaćenih prekovremenih sati, bez plaćenog toplog obroka. Kad bi se pobunio, kaže, to njegov gazda jedva čeka, jer bi ga poslao na burzu i uzeo Rumuna koji bi mu vozio u pola cijene, ali gazda istovremeno priča kako je u EU super, jer svaki mjesec kupi novi kamion.

  Bugarin (poslovni partner) priča kako je Bugarska živjela od izvoza voća i povrća, a sada sve uvoze iz EU, dok se država sve više zadužuje.

  Mađari pričaju kako su postali najamni radnici u (do jučer svojim) vinogradima, jer su ih Francuzi najprije uništili s niskim (dampinškim) cijenama, da bi, kada Mađari nisu više mogli vraćati banci kredite, od banaka kupili za sitan novac gotovo sve vinograde. Tako se sada najpoznatiji Mađarski vinogradi (Tokajac) nalaze u vlasništvu Engleza.

  U Češkoj je EU prisilila vlasnike šećerana da zatvore tvornice, dok su radnici završili na burzi, a sve zato jer EU ima previše šećera, a previše šećera ima zato jer ga EU uvozi iz Kube i na njemu je puno veća zarada.

  Njemačka je zbog prekoračenja kvote dozvoljenog zagađivanja, prema sporazumu iz Kyota, veliki dio prljave industrije prebacila u Češku.

  Jedini čovjek koji je zbrojio dva i dva je češki predsjednik Klaus koji tvrdi da je ulazak Republike Češke u EU čisti promašaj i u znak protesta ne dozvoljava da se zastava EU izvjesi na njegovu rezidenciju.

  Prošle godine u veljači sam jedne nedjelje u vijestima na radiju u osam sati čuo u špici krajnje uznemirujuću vijest - U Mađarskoj građani nezadovoljni s EU izišli su na ulice i krenuli prema parlamentu, policija napravila barikade, očekuje se ono najgore. Uključio sam radio da čujem vijesti, međutim Mađarska se nije više spominjala. Navečer sam s nestrpljenjem čekao dnevnik na TV, o spomenutom događaju ni riječi.

  Znači da je saborska komisija za informiranje već reagirala. Nakon par dana stjecajem okolnosti sreo sam se s nekim Mađarima pa sam upitao što je to bilo. Najprije nisu shvaćali na što mislim, a kada sam im objasnio što je bilo na vijestima, odmahnuli su rukom i rekli "Ma kod nas su stalno neke demonstracije protiv EU".

  E pa sada se pitam gdje je demokracija, gdje je sloboda štampe, kojom se toliko busamo u prsa.

  Tvrdim da je to zato jer bi protiv EU bilo ne 50% građana RH, već 90%da ovakve vijesti prikažu na našoj televiziji. Bojim se da na kraju građani neće niti glasovati o ulasku u EU, već će do tog vremena Sabor promijeniti Ustav, pa će Sabor mjesto nas donijeti najbolje rješenje, a to je ulazak u EU, jer znaju da su im izgledi da narod glasa za EU veoma mali.

  Tako je bilo u Nizozemskoj i Sloveniji, kada su kroz ispitivanje javnog mijenja shvatili da će narod biti protiv ulaska u EU.
  Kada se puk pobunio što se nije izišlo na referendum, odgovor je bio:" Vi ste glasali za našu stranku, koja je u svom programu imala ulazak u EU i mi sada samo izvršavamo ono što smo vam u predizbornoj kampanji obećavali".

  Nadalje, zašto Ustav EU nije prošao u Francuskoj i Nizozemskoj, zašto su pribjegli Lisabonskom sporazumu, zašto Lisabonski sporazum prihvaćaju parlamenti, zašto ga ne daju na referendum?

  Zato jer bi prošli kao u Irskoj, a u Irskoj znamo nisu prošli.

  Da li su naši političari svjesni toga što čine ovom narodu? Da li su svjesni toga da će ulaskom u EU u vrlo kratkom roku sva dobra prijeći u vlasništvo bjelosvjetske mafije i da će naš narod biti najamna radna snaga, bolje rečeno robovi.
  Oni nisu svjesni da kada vlasnik plati porez na dobit, ostatak dobiti završava van granica RH Samo ako je vlasnik Hrvat ta dobit se opet investira u RH.

  Znam dobro o čemu pričam, jer sam donedavno radio u stranoj tvrtci i znam koliko novca je svake godine vlasnik odnosio iz RH.

  Što je to potaklo sve naše stranke da u svojim programima gotovo svi (osim nekih malih stranaka) imaju ulazak u EU. Kao jedini logični odgovor nameće mi se misao da su kupljeni, jer bogatoj EU (s velikim osjećajem za pronalaženje zlatnog rudnika) nije problem podijeliti našim političarima stotinjak milijuna eura da bi ovi napravili sve što se od njih traži. Njima investirati taj novac je kao meni dati prosjaku 5 kuna.

  Zar nitko ne vidi da su vodeće članice EU (Engleska, Francuska, Nizozemska, Portugal, Španjolska i Njemačka), sve od reda bile kolonijalne sile, da su kolonije osvojili ratom, da su u tim ratovima poubijali milijune ljudi i opljačkali sve što se opljačkati moglo. Ali sve što su oružjem dobili, oružjem su i izgubili. Sada imaju muzeje pune umjetnina, zlata, bjelokosti i dragulja, ali imaju i izdajnike (one koji su za njih ratovali u vlastitoj domovini protiv vlastitog naroda), koji su im sada problem (U Francuskoj: Marokanci, Tunižani, Alžirci, Mauri i.t.d.).

  London ima preko 50% obojenog stanovništva, a da ne pričamo o tome na što sliči Nizozemska) i izvor su kriminala. Sada imaju i jedno veliko iskustvo, pa su poučeni Aljaskom, koju su SAD kupile od Ruskoga cara došle do zaključka: što se otme oružjem, oružjem se može vratiti, ali što se kupi, može se samo kupnjom vratiti, pa su sada krenuli osvojiti svijet na novi način: globalizacijom.

  Pročitajte malu plavu knjižicu EU-a, koja se zove Ustav EU-a, u kojoj sve piše...

  I sada su te zemlje lansirale priču o globalizaciji.
  Što se to krije iza globalizacije? Globalizacija je kolonizacija bez ispaljenog metka.

  I mi nasjedamo tim hohštaperima, koji nas uče što je to demokracija, što je dobro, a što je zlo, a do jučer su sijali smrt širom svijeta.

  Istrijebili su cijele civilizacije. Najveći demokrati na ovome svijetu, SAD, donedavno su imali robove, a do jučer se nisu vozili u istim autobusima sa crncima, dok je Dubrovačka republika 1642. Godine donijela zakon o ukidanju ropstva, dakle u vrijeme kada je Sjeverna Amerika još bila engleska kolonija i nije postojala kao država (SAD su oformljene kao država 1776. godine).

  I sada im je taktika da žrtvu najprije bace na koljena (najčešće kroz financijska zaduženja), a onda dolaze s kovčezima novca, odvjetnicima i ugovorima, pa sve vrijedno kroz kratko vrijeme promijeni
  vlasnika, naravno za sitan novac, jer i kralj u pustinji, kada umire od žeđi, daje kraljevstvo za kap vode.

  Ja jesam za EU, ali ne EU s ovakvom politikom, politikom koju vode kapitalisti, a ne političari.

  Kakva je to politika kada su kapitalisti zbog svoje gramzljivosti, pohlepe i nepresušne želje za što većim bogatstvom svoj kapital radi veće zarade prebacili u Kinu (gdje radnik radi za 1 $ dnevno), a radnike uz čiju pomoć su stekli taj isti kapital šalju na burzu, da bi robu proizvedenu u njihovim tvornicama u Kini dopremili u EU da je prodaju svojim dojučerašnjim radnicima, koji sada žive od socijalne pomoći.

  Tako su do sada uništili tekstilnu industriju u EU, obućarsku industriju, načeli drvno- prerađivačku industriju, automobilsku industriju i.t.d.

  Tvrdim da ovakva politika EU nije dobra, da se bazira samo na kapitalu, a za čovjeka više nitko ne brine. Sada više nije dovoljno raditi radnim danom što bi rekli Zagorci od ve do ve, već je potrebno raditi i subotom i nedjeljom, ali to samo kod nas, dok ti isti centri u svojim matičnim državama nedjeljom ne rade (Austrija i Njemačka).

  No, ta politika je politika rezanje grane na kojoj se sjedi, jer kada 50% radnika u EU završi na burzi, a druga polovica više ne bude mogla plaćati socijalu radnicima na burzi, ponovo će poteći krv potocima. Da li će se to krvoproliće zvati Oktobarska ili Francuska revolucija nije bitno, ali to je s ovakvom politikom EU neminovno.

  Bogataše u EU kod nas najviše zanima Slavonska ravnica, izvori pitke vode i naša obala zajedno s otocima. Industrija ih ne zanima, to imaju kod sebe u Koreji, Kini, Vijetnamu, Turskoj i Indiji.

  Njih naša industrija koja im konkurira smeta. Nju treba uništiti. Pogledajte samo kakav pritisak rade na našu vladu u vezi brodogradilišta. Naša brodogradilišta im smetaju jer konkuriraju Korejskima, koja su u njihovom vlasništvu. To opravdavaju slobodnim tržištem i zaštitom tržišnog natjecanja.

  Kad smo već kod slobodnog tržišta, da kažem i to da je njihova teorija da sve što nije profitabilno, dakle što ne može na tržištu opstati, treba propasti.

  Ali to pravilo važi samo za neke, iako tvrde da smo svi jednaki (sve svinje su jednake, samo su neke jednakije, Orwell), pa pitam se zašto onda sada u ovoj krizi nisu pustili da propadnu sve banke u EU i
  SAD-u, jer su po toj logici trebale propasti, zašto su automobilskoj industriji dali financijsku injekciju, zašto je samo Amerika, da spasi svoje gospodarstvo, žrtvovala preko tisuću petsto milijardi USD?

  Zar mi dotacijama ne spašavamo svoje gospodarstvo? Zar nije bolje da im pomognemo sa dva tri milijuna USD, nego da ti radnici završe na burzi, gdje će koštati proračun desetak puta više?

  Dakle mi sve slijepo vjerujemo tim bjelosvjetskim lažovima. Možda ćete reći da sam pregrub u iznošenju svojih ocjena. Ne nisam pregrub, ja sam očajan, mogu ovo pismo poslati i u novine ali one ga neće objaviti.

  Goebbels, Hitlerov šef propagande je za ove današnje managere propagande bio dječji vrtić. Ovi danas su učenici Američkog agresivnog marketinga rođenog u potrošačkom društvu (Marketing, što je to ustvari?

  Jedna definicija kaže da je potrošačko društvo izgradilo marketing, koji je sposoban čovjeka uvjeriti da kupi nešto što mu ne treba, za novac koji nema-karticu). To pak znači da čovjeka treba nagovoriti da
  se što više zaduži, jer je onda s njime lakše vladati.

  Ako čovjek nikome ništa ne duguje, tada si može puno toga dopustiti, ali ako duguje, za auto, za kuću ili stan, dovoljno mu je priprijetiti otkazom i čovjek šuti, jer ako ostane bez posla, ostat će bez svega, a nitko ne želi ostati bez egzistencije i dobara koja je stjecao mukotrpnim radom, pogotovo kada iza sebe ima obitelj, koja je svakom radniku svetinja.

  Koliko su lažljivi, sjetit ćete se i sami, kada Vas podsjetim na obećanja stranih banaka. Dok nisu imali pristup u RH, onda su nas uvjeravali da ako im otvorimo vrata, da ćemo imati kamatu istu kao i u
  njihovim matičnim državama (kod njih je sada kamata 3%, a kod nas 13%).

  Kada su ušli obećavali su tvrtkama, koje pređu k njima iz tadašnjeg SDK, da će im platni promet raditi besplatno. No naše tvrtke na to nisu nasjedale, pa su onda dr. Šošić i dr. Đodan javno popljuvali SDK, nazvavši SDK komunističkim mastodontom, koji treba ukinuti (jer takvo što ne postoji nigdje u svijetu), a poslovne subjekte prebaciti u poslovne banke. Napokon su donijeli zakon koji je tvrtke prisilio da račune i novac prebace u poslovne banke, ali tog časa više nijednoj banci nije palo na pamet održati obećanje o besplatnom platnom prometu, štoviše cijena platnog prometa je poskupjela otprilike pet puta.

  U tim istim bankama danas možete dobiti kredit za auto, kamion ili bilo što drugo proizvedeno na zapadu u roku par sati do par dana, dok za recimo farmu krava kredit će naš seljak ganjati par godina.

  Naša vlast je po meni učinila najveći propust 1992. godine, kada je u pretpristupnim ugovorima s EU potpisala da će otvoriti naše tržište europskim proizvodima i da će prodati banke. Tim potezom smo uništili domaću industriju, poljoprivredu i tržište novca - ili rečeno šahovskom terminologijom, poklonili smo protivniku kraljicu i topove.

  Da nastavim sa šahovskom terminologijom: naša vlada igra šah s EU, a ima znanje početnika, koji zna samo kako se vuku figure, dok protivnik zna desetak poteza unaprijed i unaprijed zna gdje će nas navući na tanki led i matirati, odnosno postići sve ono što su naumili.

  Za ulazak u EU najprije su nam uvjetovali suradnju s Haškim sudom. Zatim smo morali izručiti generala Gotovinu, pa smo morali prihvatiti ZERP, sada ćemo morati dati Slovencima 90% onoga što traže i tako malo po malo, najednom ćemo se naći na koljenima bez hlača.

  Ako se samo malo suprotstavimo, izvući će asa iz rukava, a to je da će preko noći zatražiti povrat svih dugova, što je ovoga časa oko 50 milijardi USD.

  I što mislite što nas onda čeka?

  Čeka nas jedino moguće, a to je uvođenje maksimalnih poreza na sve moguće i nemoguće, od poreza na rogatu stoku za seljake, porez na višak stambenog prostora, porez na vikendice, aute (neke od tih poreza već imamo, ali će sada biti nekoliko puta veći), porez na porez - i do čega će to dovesti?

  Dovest će do drastičnog pada cijena nekretnina i do općeg kolapsa u zdravstvu, školstvu i trgovini.

  I sada je jasno zašto EU inzistira na brzom sređivanju gruntovnice i zemljišnih knjiga.

  Prošle godine, naš bivši premijer je rekao da je Hrvatska jedna velika obitelj, s čime se ja u potpunosti slažem, samo se pitam da li je u njegovu malu obitelj dolazila policija i centar za socijalni rad raditi
  reda ili je taj red radio sam, pa se pitam zašto mu u velikoj obitelji EU treba raditi reda?

  Nadalje, mnogi besplatni programi EU su izmišljeni za to da pripreme teren za dan D. Npr. program po kojem emisari EU uče naše lumene kako gospodariti društvenom imovinom, a za to im trebamo dati popis društvene imovine s procjenom vrijednosti. Da li Vam to što govori?  (tekst hrvatskog stručnjaka za gospodarstvo N.N. odbijen u hrvatskim medijima)


  PavleS: komentar modifikovan dana: 6/1/2012, 17:09; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 29/7/2011, 12:53

  SKANDALOZNO PREPISIVANJE OD EVROPE... Usvojen zakon po kom deca mogu da zabrane roditeljima uvid u medicinske kartone
  Usvojen skandalozan zakon: Šta te briga da li se drogiram?


  Procena - Lekar je obavezan da obavesti roditelje samo u slučaju opasnosti po život deteta, a sve ostalo je tajna ukoliko pacijent koji je navršio 15 godina to zatraži

  SKANDALOZNO PREPISIVANJE OD EVROPE... Usvojen zakon po kom deca mogu da zabrane roditeljima uvid u medicinske kartone

  Roditelji u Srbiji više neće znati da li su im deca zdrava ili bolesna, da li su trudna, da li se drogiraju... jer im tinejdžeri mogu zabraniti uvid u svoj zdravstveni karton! Ovo predviđaju izmene Zakona o zdravstvenoj zaštiti, koje su juče usvojili poslanici Skupštine Srbije.

  Stručna javnost smatra da će pomenute izmene omogućiti mnogo zloupotreba i ozbiljno ugroziti zdravlje dece.

  Pressu je u Ministarstvu zdravlja potvrđeno da izmene zakona predviđaju da dete koje je navršilo 15 godina i koje je sposobno za rasuđivanje od sada može samo da obavi uvid u svoju medicinsku dokumentaciju i proglasi je poverljivom.

  - Međutim, zdravstveni radnik je dužan da u slučaju ozbiljne opasnosti po život i zdravlje deteta saopšti roditeljima ili starateljima informacije o njegovom zdravstvenom stanju i pored njegovog zahteva da to ne čini - navode u ministarstvu.
  Svađa u parlamentu

  Izmene zakona uzburkale su strasti u parlamentu. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže za Press da lično smatra da donošenje ovakvih pravila nije bilo neophodno, ali da je poželjno ako želimo u EU.

  - Ova odredba je posledica potrebe da se naše zakonodavstvo usaglasi sa određenim aktima koji se primenjuju u većini evropskih zemalja. Mislim da se u praksi ovaj zakon ipak neće striktno primenjivati - smatra Đukić-Dejanović.

  Psiholog Branka Tišma kaže da u Srbiji deca od 15 godina nisu naviknuta da sama donose odluke, a posebno ne o zdravlju.

  - Ovo je naglo menjanje stvari koje može imati nesagledive posledice! Ne mislim da je sve što preuzimamo od Evrope dobro - izričita je Tišma.

  Slaže se i urednica portala Zdravoskop Zorica Marković, koja upozorava da će ove odredbe sigurno biti izvor zloupotreba.

  - Koliko god da su ove odredbe u duhu poštovanja ljudskih prava, mi im u ovom trenutku nismo dorasli! Opravdano strahujem da će se krivo tumačiti i vrlo brzo zloupotrebiti u praksi - upozorava Zorica Marković.

  Roditelji sa kojima smo razgovarali jednoglasni su u osudi.

  - Sramota! Dokle više da nam serviraju takve gluposti i pravdaju ih ulaskom Srbije u EU. Pa, ja sa svojim sinom koji ima 16 godina još idem kod lekara i kad ima upalu grla - ogorčena je Biljana Stjepanović, majka Luke (16).

  Branka Popović, majka Sanje (15), pita da li to znači da će uskoro moći da dobije unuku a da i ne zna da joj je ćerka trudna.

  Vlatko Ratković (DS), koji je glasao za sporne izmene, kaže da ako hoćemo u Evropu, moramo napraviti konkretne pomake.

  - Ovo rešenje je usklađeno sa Univerzalnom deklaracijom o bioetici i ljudskim pravima, Konvencijom Saveta Evrope o ljudskim pravima u biomedicini, Evropskom poveljom o pravima pacijenata. Mislim da tu nema ništa sporno. Napravljen je balans između zaštite prava na privatnost i zaštite zdravlja i života dece kao pacijenata. Pa, osoba sa 15 godina ima pravo da zasnuje radni odnos i to niko ne dovodi u pitanje - ističe Ratković.

  On napominje da će u slučaju narkomanije lekari sigurno oceniti da je u interesu deteta da roditelji budu upoznati s tim.

  - Takođe, u slučaju trudnoće kod maloletnice lekar će u svakom konkretnom slučaju proceniti da li je u interesu zaštite zdravlja da se o tome obaveste roditelji ili ne - kaže Ratković.

  Izvor: http://www.pressonline.rs/sr/vesti/vesti_dana/story/170098/Usvojen+skandalozan+zakon%3A+%C5%A0ta+te+briga+da+li+se+drogiram.html
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 31/8/2011, 19:17

  Evo još jednog Evropljanina visoke klase:
  http://www.kurir-info.rs/vesti/patrijarh-irinej-hoce-u-eu-119312.php

  A evo i jedne simpatične fotografije koja svjedoči da je sasvim spreman za evroatlantske integracije:
  EVROPSKA UNIJA Pop-uv10
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 16/12/2011, 11:23

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 2/1/2012, 22:50

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 6/1/2012, 17:10

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 10/1/2012, 11:31

  09. 01. 2012. 22:54h | Beta
  Pedofili i kleptomani na listi osoba s posebnim potrebama

  Grčke grupe osoba sa posebnim potrebama izrazile su danas gnev zbog odluke vlade da u tu kategoriju uvrsti i pedofile, egzibicioniste i kleptomane.

  Nacionalna konfederacija osoba sa posebnim potrebama (NCDP) nazvala je
  tu odluku grčke vlade "neshvatljivom", dodajući da će pedofili kao osobe sa posebnim potrebama od sada dobijati veću naknadu od države nego ljudi sa transplantiranim organima.

  Ministarstvo rada je navelo da je postojeća lista osoba koje će biti smatrane kao one sa posebnim potrebama proširena i kategorijama koje čine piromani, kompulsivni kockari, fetišisti i sadomazohisti. Oni će moći da dobiju medicinsku pomoć, a dobijaće i određenu finansijsku pomoć od države.

  Lider NCDP Janis Vardakastanis, koji je slep, upozorio je, međutim, da bi nova proširena lista mogla da stvori dodatne teškoće za Grke sa posebnim potrebama koji se već suočavaju sa smanjenim beneficijama zbog teške ekonomske krize koja potresa njihovu zemlju.

  "Ovo što se desilo je neshvatljivo. Mislim da se radi o nekoj velikoj greški. Ministarstvo treba da ima drugačiju politiku o onome što se smatra osobama sa posebnim potrebama", rekao je Vardakastanis za AP.

  On je dodao da nova lista sadrži velike promene u koeficijentu osoba sa posebnim potrebama, zbog čega bi neki ljudi mogli da izgube pristup državnoj pomoći.

  Prema novoj listi, piromani i pedofili će dobijati novčanu pomoć do 35 odsto od prosečne plate, dok će dijabetičari dobijati samo 10 odsto.

  Ljudi sa presađenim srcem dobijaće 80 odsto od prosečne plate. Grčka se od 2009. bori da izbegne bankrotstvo. Javno zdravstvo i sistem socijalne zaštite su pretrpeli ogromna smanjenja budžeta zbog mera štednje, uvedenih da bi Atina mogla da dobije zajmove od Međunarodnog monetarnog fonda i partnerskih zemalja iz evro zone.

  Zbog svega toga, u velikoj meri su pogođeni i socijalni programi namenjeni, između ostalog, i osobama sa posebnim potrebama. Vlada se sa druge strane, kako navodi agencija AP, bori sa velikim zloupotrebama u sistemu socijalne zaštite, zbog čega je pomoć ukinuta desetinama hiljada osoba sa posebnim potrebama.
  Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Svet/193381/Pedofili-i-kleptomani-na-listi-osoba-s-posebnim-potrebama
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 21/1/2012, 19:45

  Krešimir Mišak o Hrvatskoj i EU
  Thursday, 19 January 2012 10:23

  Publicist i voditelj emisije Na rubu znanosti za Dnevno.hr govori o panici koja je zahvatila hrvatske političare koji u strahu od neulaska u EU prijete vlastitom narodu, secira njihove veze sa svjetskim moćnicima koji ih drže na uzdi, te objašnjava zašto ne treba vjerovati hrvatskim novinama.

  U vrijeme kada političari poput Vesne Pusić sve otvorenije i sve nervoznije govore da ćemo, ako ne glasamo za ulazak Hrvatske u EU, propasti, da će nas zadesiti glad i siromaštvo, Krešimir Mišak u svojoj kultnoj emisiji 'Na rubu znanosti' ugošćuje redom stručnjake koji na brojnim primjerima pojašnjavaju da je Europska unija ustvari nedemokratska totalitarna tvorevina koja će s vremenom postati još centraliziranija, u kojoj će siromašni biti još siromašniji, te koja će zbog težnje ka daljnjem gušenju demokracije i sloboda postati doista prava fašistička tvrđava.

  Kako vam 's ruba znanosti' izgleda skori mogući ulazak Hrvatske u EU?

  - Čim čovjek otvori samo jedno krmeljavo oko, vidi da je u priči o Europskoj uniji riječ o svjesnoj laži i manipulaciji. To se jasno vidi, između ostalog, i po zanemarivom postotku odlučivanja koji bi Hrvatska imala u EU, premda valja znati da tamo u stvari nitko ne odlučuje, odnosno odlučuje Europska komisija koja je nadnacionalna struktura. Definicija spoja tako nedemokratske i centralizirane vlade i korporacija zove se fašizam. U kojoj mjeri svaka odluka Europske unije ide u korist korporacija, može se pročitati u svim dnevnim novinama. Danas smo, međutim, zasuti iznošenjem gomile floskula tipa: 'Moramo ući u europsku obitelj' ili 'Nikad nećemo odlučivati sami o sebi više nego kada uđemo u EU', pa onda svi koji tako ne misle ispadaju nekakvi ognjištari odnosno primitivci. Među onima koji su protiv ulaska Hrvatske u EU ja međutim nisam ni jednog takvog sreo.

  Što mislite zbog čega Vesna Pusić prijeti u stilu: 'Što vam je ljudi, ako ne uđemo u EU, nećete dobiti mirovine'?

  - Čim daje tako agresivne izjave, to znači da nešto ne ide po planu. Vjerojatno bi referendum mogao završiti onako kako nisu očekivali, pa su im preostale jedino prijetnje i zastrašivanje naroda.

  Zbog čega u javnosti prevladava stav da su oni koji su protiv EU neobrazovani i primitivni, dok su ovi drugi napredni i pametni?

  - To je propaganda. Jedan politolog tako tvrdi da ćemo otići u novu Jugoslaviju ako ne uđemo u EU. Ta tvrdnja je tako glupa i nerealna da me od nje oči peku. No onima koji manipuliraju, istina nije važna. Jedna od uspješnih metoda manipulacije je i stavljanje etiketa. Danas mnogi jako paze na političku korektnost, što je u stvari jednoumlje gore od bilo kojeg dosadašnjeg. David Icke ih naziva robotskim ljevičarima. Pri tehnici lijepljenja etiketa unaprijed se zna što je dobro, a svako drugačije mišljenje dobiva etiketu zbog koje se svi boje bilo što reći. Možeš dobiti etiketu ksenofoba, rasista, homofoba, pseudoznanstvenika, desničara i slično. U našim novinama ima mnogo takvih primjera. Čitao sam intervju s čovjekom koji vodi nekakvu stranku Finaca. Ništa posebno nije rekao, no u naslovu je istaknuto da je to ekstremni desničar i ksenofob. Znači, mi ne trebamo doći do zaključka već nam je on odmah nametnut. Čim nam prezentiraju činjenice, odmah daju upute što iz toga moramo zaključiti.

  Kako objašnjavate da baš sve hrvatske parlamentarne stranke podržavaju ulazak Hrvatske u EU, iako je velik dio naroda protiv? Ne bi li političari trebali predstavljati narod?

  - I tu se odgovor krije iza priče o etiketatama. Riječ je o nekoliko kategorija ljudi. Prvi su oni koji su, pjesnički rečeno, hipnotizirani, koji su nasjeli na propagandu i onda pričaju i prenose dalje. Misle da su informirani, a nisu. Etikete koje su nalijepljene sprečavaju ih da odu u određena područja i vide o čemu se tu radi. Na drugoj razini su sitna koristoljublja. Svi se hoće uguziti na dobro plaćena mjesta gdje se ništa ne radi. Nevjerojatno je mnogo ljudi spremno prodati se za sitnu lovu. To se pokazalo kad je CIA kupovala novinare te kad je kasnije obznanila da ih možeš kupiti za sto dolara. Ima međutim i jedan broj ljudi koji su duboko unutra i koji svjesno lažu. Ne misle oni da je EU napredna, već namjerno lažu. Nije im, naime, nepoznato da EU nije nikakva demokracija, već da je to diktatura kroz legislativu. Čak nije tajna da je EU rezultat zakulisnih djelovanja određenih skupina. Ne moramo se tu baviti teorijama urote. Postoji knjiga 'Tajna povijest Europske unije' koja to detaljno opisuje. Povijest EU je, dakle, manipulacija duga pedeset i više godina. Kad vidimo da je Sarkozy postavljen od Bilderberga, da je Anglea Merkel na isti način postavljena, da je Cameron instaliran od Bilderberga, da imamo predsjednike i premijere koji dolaze iz svjetskih banaka, da su vodeći političari ili iz Trilateralne komisije ili su Bilderberzi ili Goldman Sachs, onda trebaš biti slijep da ne vidiš da je to sve isto. Na hrvatskoj razini također su ljudi sa zadatkom. Ti ljudi nisu izabrani slučajno. To se vrlo lijepo može pratiti već desetak godina.

  Na koji način? Možete li se sjetiti nekog političara koji javno govori da je puk preglup da odlučuje te da političari moraju odlučiti umjesto njih?

  - Naravno. Najbolji primjer je bivši ministar Božinović koji nas je ugurao u NATO i koji je rekao da je referendum suprostavljen demokraciji. Kazao je: Ako imamo predstavničku demokraciju, što će nam referendum? Jer se tobože ne može očekivati od građana da pročitaju sve te pravne akte te da donesu ispravnu odluku. No pitam se jesu li saborski zastupnici pročitali te silne dokumente na tisuću stranica. Obje ruke mi reži da nisu. S druge strane imamo priču o takozvanom 'uspjehu referenduma'. I upravo ta floskula 'uspjeh referenduma' odgovara na pitanje tko govori da su kod nas ljudi preglupi da bi sami ispravno odlučili. Referendum je sam po sebi uspješan, jer predstavlja glas naroda. Ne može se govoriti o uspjehu referenduma tako kako se kod nas govori. Hrvatski političari kažu: Nadamo se da će referendum biti uspješan. I ja se nadam, samo se bojim da ne mislimo na isti rezultat. Iluzija je, dakle, da su političari neovisni. Oni imaju svoje šefove. I kad bi se čovjek malo udubio, mogao bi naći indicije koje vode svakoga od njih prema nekome.

  Imate li konkretan primjer?

  - Imam. Jedan zagrebački političar nedavno mi je prepričao razgovor koji je prije više od deset godina vodio s Rockfellerom četvrtim. Kazao mu je tada da ima svog čovjeka koji će biti novi predsjednik Hrvatske. Nije se, međutim, mogao sjetiti imena budućeg predsjednika. Naš političar pokušao je pogoditi. Pitao je je li ovaj, je li onaj, na što je Rockfeller odmahivao glavom. I tek kada ga je upitao za Mesića, odgovorio je: Da, Mesić je taj. Nakon povratka u zemlju u čudu je čitao da Mesić ima svega dva posto glasova u anketama. No kasnije se dogodilo 'čudo'. Znalo se unaprijed da će tadašnji autsajder pobijediti na predsjedničkim izborima. Na taj način mogu se pratiti ljudi koji su dolazili s torbama s lovom, potplaćivali ljude na radio stanicama i slično. Kad su Matu Granića, primjerice, prije nekoliko godina pitali što ako referendum ne prođe, odgovorio je: 'Mora proći' te dodao da će se ponavljati ako ne prođe, kao što se ponavljao i u drugim zemljama. Nakon tih rečenica, koja sam prepisivao iz novina, a koje otprilike glase: Naša je zadaća da ljude uvjerimo da je ulazak u EU dobra stvar, meni se otvara pitanje: a tko su to 'mi' i tko je tim 'mi' dao tu zadaću.

  Ne bi li mnogi hrvatski građani na referendumu mogli postupiti upravo suprotno od onoga na što ih nagovaraju političari, koji su ponajviše odgovorni za uništenu Hrvatsku?

  - Nisu političari u stvari ništa uništili, već postoji sustavna propaganda uništavanja vjere u vlastite sposobnosti. Tako slučajno doznam da je brod izgrađen u splitskom škveru proglašen najboljim brodom na svijetu i da je u zadnjih dvadeset godina bilo dvadeset takvih brodova, no o tome u novinama nema ni riječi. Samo da brodogradnja guta i guta. Negdje izađe vijest da je Vukovarska županija povećala izvoz za 300 posto, no to je bila izrazito sitna vijest. O uspjesima se nikad nigdje ne govori, ali zato su novine prepune floskula tipa: Hrvati su neradnici, Hrvati su lijeni.... I što je najveći problem? Problem je u tome što ljudi vrlo lako odbacuju vlastito iskustvo, a prihvaćaju ono što im netko kaže u novinama. Zbog toga sam rekao: Čekaj malo, idem pogledati oko sebe. Nisam primijetio ni lijene ni neorganizirane, već sam vidio ljude koji se ubijaju od posla. To vrijedi za sva područja. Mi smo godinama imali besplatno školstvo, a sada nas uvjeravaju da je to nemoguće. Imali smo besplatno zdravstvo, a sada nas uvjeravaju da je i to nemoguće. Za razliku od SAD-a, koji je u takvom sustavu oduvijek, mi imamo iskustvo da se vrtić gradio doprinosima. Nije bilo kredita od banaka. Dvadeset godina živimo bez Europske unije, a živjeli smo i prethodnih sto i sad je odjednom to nemoguće. I neki politolog odjednom na televiziji prijeti da će se, ako ne odemo u EU, povećati carine, da ćemo ući u novu Jugoslaviju, političari prijete da ćemo propasti. To su obične laži i bilo bi najbolje kad se nitko ne bi dao prestrašiti.

  Kako se zaštititi od sveprisutne propagande?

  - U vremenima sustavne manipulacije, najpouzdaniji komunikacijski kanal je usmena predaja. Kao nekad. Pričaj s Mađarom, Čehom, Francuzom, Slovencem pa ćeš čuti što će ti reći. U novinama pročitam divovski intervju sa slovenskim pregovaračem za poljoprivredu koji priča kako slovenska gospodarstva stasaju i rastu. U isto vrijeme, na granici sa Slovenijom je priča potpuno drugačija. Oni su posve upropašteni. Ako čovjek osobno priča s nekim, možda će čuti i neki krivi podatak. No nije važno jesu li banane poskupjele 300 ili 400 posto. Bitno je znati da su skupe jer su im nabili kvotu uvoza banana. Zakon u EU će, dakle, svakog dotaknuti u njegovom domu.

  Tko od hrvatskih političara prednjači u propagandi?

  - U svojoj knjizi sam, između ostalih, naveo i citat Sanadera iz 2004. koji je rekao: Moramo napraviti javnu raspravu o Europskoj uniji, ali bez suprostavljanja euroskeptika i euroentuzijasta, jer Europska unija nema alternativu. Kada to čitaš, ulazi ti u podsvijest, pa ne percipiraš o čemu se tu radi. Samo dobivaš dojam plašenja. I straha. No svi ljudi o kojima pričam, a koji svjesno lažu, stvarno su ogromna iluzija. To je šačica ljudi koja vlada šačicom medijskih kanala. Zamislimo da ih se na tri mjeseca ugasi i zabrani pristup medijima. Svijet bi i dalje funkcionirao. Zašto? Jer svijet ne funkcionira zbog njih. I kada ne bi bilo stresova, stvari bi išle u pozitivnom smjeru, što je naravno problem. Jer cilj je koračanje prema svjetskoj totalitarističkoj državi, čega je Europska unija dio. I naravno da se tim putem ne može ići bez šokova. Tko će išta mijenjati kad je dobro? Samo čovjek suicidalnih tendencija može, dakle, pomisliti da bi trebao biti za Europsku uniju. To je moje skromno mišljenje, ako ga smijem suprostaviti drugim mišljenjima kojih ima bar 300 puta više u novinama. Nakon svih laži, ljudi su zaista zaslužili malo istine.

  Mnogi vaši gosti u emisiji govore o sve prisutnijim obilježjima totalitarnog Novog svjetskog poretka kojim se upravlja s jednog mjesta. Slažete li se s tvrdnjom da danas ta obilježja mogu vidjeti čak i oni koji na takve teorije obično odmahuju rukom nazivajući ih posprdno teorijama zavjere?

  - To je točno. Čitao sam jedan intervju sa Sai Babom, koji je rekao da nije danas situacija gora nego što je nekad bila, nego je samo svjetlost jača. I to je odlična usporedba. Imaš prljavi podrum sa slabim svjetlom i čini se da je sve uredno, no kada staviš jaču žarulju vidiš mrtve štakore, vlažne kutije i prljavštinu po kutovima. U stvari, ove iste metode manipulacije o kojima sam govorio možeš pratiti i prije Drugog i Prvog svjetskog rata, u Francuskoj revoluciji... To traje jako dugo. No iz nekog razloga prije trideset, četrdeset, sedamdeset godina vrlo rijetki su imali neku sliku o tome. Svijet je bio manje umrežen, mada je danas umrežen iz drugih razloga. Da smo ulazili u EU prije deset ili petnaest godina, stvari bi bile drugačije. Mislio bi: Ovaj zli Tuđman sprječava nas jer nitko ga nigdje ne prima, a mi bi htjeli s drugima. U Sloveniji i drugim zemljama bila je podrška od 90 posto. I danas u sklopu propagande u novinama pišu kako je podrška Europskoj uniji u Slovačkoj i Sloveniji bila toliko i toliko posto. Da, ali kada je to bilo? U vrijeme kada se nitko još nije probudio. U isto vrijeme Slovenci danas kažu: Mi smo izgubljen slučaj, nemamo vlastitu monetarnu vlast, ne možemo izdavati novac, nemamo ništa. Osuđeni smo na milost i nemilost. Drugim riječima, da danas bude izjašnjavanje u tim istim zemljama, rezultat bi bio još gori nego što će to biti kod nas. Pričao mi je čovjek u Češkoj kako se navečer slavilo, a ujutro se bukvalno plakalo, kad su vidjeli cijene u trgovinama i kioscima. To je događaj koji se zbio, no to ne možeš pročitati u novinama, kao što ne možeš pročitati da su u Mađarskoj neprekidno demonstracije protiv Europske unije. Nigdje ne možeš pročitati da Mađari nemaju ni pedlja svoje zemlje, samo okućnice. To je sve.

  Po čemu bi mi bili bolji od Mađarske, Italije, Grčke, Španjolske u kojima je kriza neviđenih razmjera?

  - Bio je dobar naslov u jednim engleskim novinama s tim u vezi, a kaže: 'Znaju li Hrvati nešto što mi ne znamo?' Novine, međutim, pišu kako je Grčka sama kriva jer je uzimala kredite, a nitko ne piše da su im gledali kroz prste, kao što je američki šef federalnih rezervi Greenspan dopustio da se snize osiguravajući faktori za izdavanje kredita, da bi stvorio krizu. To su prevaranti koje treba nazvati pravim imenom. Pričaju o rješavanju krize eura, no nemaju namjeru riješiti krizu već je žele produbiti. I nema tu velike razlike između Europe i Amerike. Na vrhu Europe i Amerike su ljudi koji pripadaju istim krugovima.

  Tko je na vrhu te piramide?

  - Ne zna se jer vrh piramide je obavijen oblacima. To se može pratiti do razine javnih agencija, poput EU-a, MMF-a, Svjetske banke. Za neka društva se zna da postoje, ali se ne zna točno što rade, kao Vijeće za vanjske odnose, Kraljevsko vijeće za vanjske odnose, Trilateralna komisija, Bilderbergška družba. Iza njih su još neke skupine za koje ne znaš postoje li doista. Što se zbiva iza njih, to zapravo ne znaš, jer na ovoj piramidi veze možeš pratiti do nekih obitelji poput Rockfellera i Rotshilda... koje stalno iskrsavaju. Ovaj financira Trockog i Lenjina, ovaj Hitlera, ovaj Roosevelta i slično. Kad ljudi kažu promijenila se vlast u Americi, ne znaju da svaki američki predsjednik ima od 140 do 200 savjetnika iz Vijeća za vanjske odnose. Uvijek je to ista ekipa, samo kruže. Agencije koje određuju kreditni rejting su dobar primjer takve manipulacije, jer one stvore krizu tako što napišu jedan minus, a nikome nisu odgovorne.

  Postoje li obrnuti primjeri?

  - Island je najbolji primjer da je moguće voditi i drugačiju politiku. Kad su rekli 'morate sanirati banke', oni su rekli ne. Ljudi su izlazili na ulice sve dok se nije napravio referendum. Rekli su neka banke propadnu, jer mi nećemo preuzeti njihov dug, kao što su sve druge zemlje napravile. Banke su u Islandu propale i 2007. i 2008. godine o tome se pisalo puno. Danas se, međutim, nigdje ne spominju. Postoje, dakle, i druge opcije, samo se sustavno skrivaju. Umjesto njih dobivaš ovakve floskule tumačenja da si glup, da si jadan i slično. Tu su dakako i lažne ankete, kao i primjeri velike podrške Europskoj uniji od prije petnaest godina, koje nemaju veze s današnjicom. Ljudi su u vrijeme svinjske gripe mislili da su se farmaceutske kompanije infiltrirale Svjetsku zdravstvenu organizaciju. Ne, one su je stvorile. Oni samo slijede scenarij, oni ne reagiraju na događaje, ali zato mi reagiramo jer nam stišću gumbiće, kad ti pobuđuju emocije. Zato bi ljudi jasnije vidjeli stvari kada ne bi uopće čitali novine ni slušali radio ni televiziju.

  Mislite li da bi se ljudi trebali više oslanjati na intuiciju?

  - Intuicija ili zdravi razum je ono što se po novinama često pljuje. Prije godinu dana je bila anketa koja je istraživala što Hrvati misle o tržišnom gospodarstvu, da li bi htjeli jakog vođu i slično. I sad su Hrvati odgovorili sve razumno, iz svog iskustva. Kazali su tržišna ekonomija nam se ne sviđa ovakva kakva je, određeni oblik samoupravljanja je bio dobar, dakle rekli su sve razumno. No u novinama je to predstavljeno na način: Hrvati su glupi, oni žele Tita, njima je žao što više ne mogu besposličariti i takve stvari. To uopće nije bio zaključak koji se vidio iz odgovora na pitanja koja su postavljena. Takvi primjeri mogu se vidjeti na svakom koraku, hoćeš uspjeh referenduma, hoćeš interpretacija anketa. I kad se govori da ne vjerujemo Saboru, Vladi, opet se govori Hrvati su glupi. A možda nisu, možda imaju razlog da im ne vjeruju. Je li se netko upitao zašto? Jedino što nije svima jasno je do koje mjere ide ta manipulacija. Ljudi teško mogu zamisliti da postoje operativci, ljudi koji su dovedeni da budu na vlasti, koji su tu sa zadatkom.

  Je li nešto što se događa potajno, iza kulisa, uopće moguće znanstveno rastumačiti?

  -Sve društvene znanosti su stvar konsenzusa. Kako se, primjerice, gradi takozvana teorija urote? Izvadiš određene podatke, povežeš ih i složiš priču. Kako se gradi povijest? Na potpuno isti način. U povijesnom istraživanju dolaziš do papira, zapisnika i slično. Tamo nema onog što se usmeno govori, no mi znamo kako se čovjek pere od upletenosti u bilo što: usmenom zapovijedi. Kažeš potčinjenom i nema pismenog traga. Na sličan način je povijesnoj znanosti nedohvatljivo ono što se događalo iza zatvorenih vrata. A logično je da se upravo tako najčešće bitne stvari dogovaraju. Ljudi najprije pričaju među sobom, a kasnije naprave sjednicu i formaliziraju ono što je već dogovoreno. Ali se tome ipak može ući u trag. Ima kod nas puno knjiga o tim temama, o pojedinim područjima. Ima o NASI, o Bilderberzima, o nafti i novcu ili o Europskoj uniji. Također postoje autori poput Davida Ickea koji radi upravo ovo o čemu pričamo. On povezuje točkice. Nekakvi tragovi uvijek ostaju. Jer kad vidiš tko je otišao prije raspada SSSR-a na sastanak s Gorbačovom, kad vidiš poslije što se tamo dogodilo te ako u moru informacija takve sličice složiš na hrpu, počet će ti iskakati ista imena i iste metode. I ne samo to. Na nekim od tih sastanaka su rečene neke stvari. Kao što je Icke u ovoj emisiji primjetio: Jean Monnet, otac Europe, davno je rekao da je cilj u što manjim koracima stvoriti državu u kojoj će se poništiti suvereniteti, ali tako da to nitko ne shvati. To je rečeno i u knjigama zapisano. Kad počneš takve stvari proučavati i snabdjevati se informacijama, stvar postaje očigledna. Slično je istraživanju bilo čega drugog.

  Napisali ste na blogu da osjećate kako se steže obruč oko nas, jer svi pričaju o nekakvom napretku, a sve gore živimo. Možete li to pojasniti?

  - Svi se danas tako osjećaju, jer te sa svih strana dresiraju. Takozvana teorija urote pruža nevjerojatnu mogućnost predviđanja. Kad povežeš informacije o velikoj nadnacionalnoj strukturi, svjetskoj državi, težnji ka elektroničkom novcu, mikročipiranju... sve ti postaje jasnije. Kažu primjerice da će Europa propasti. To je ciljani raspad i to ne znači da će se raspasti na nacionalne države. Raspast će se u svjetsku državu. Kad se pojavi Barack Obama, možeš odmah reći da neće izvršiti ništa od onog što je obećao. S lakoćom je moguće svaku odluku predvidjeti. Zahvaljujući tome, svijet se danas zapravo ni ne može interpretirati bez takozvane teorije urote. Sve drugo je tapkanje u mraku.

  Možemo li u hrvatskim medijima vidjeti principe vladavine nevidljive ruke?

  - Naravno. Kako vjerovati velikim medijima, kada glavni kolumnist jednog dnevnika, Davor Butković, piše: 'Ove novine su oduvijek podržavale bezuvjetni ulazak Hrvatske u Europsku uniju'. Nakon te rečenice trebaš zatvoriti novine i reći da u ovdje nema ni trunka istine. To više nije novinarstvo. To nisu vijesti.. Ako mi netko ne vjeruje, neka pročita sam. A onda neka se zapita što se može tim novinama vjerovati. Meni je nevjerojatno kako neke dnevne novine imaju tako neskriveno propagandističke naslove. Sramotno je kada na naslovnici osvane naslov MMF: Propast ćete! To su pamfleti, trebali su ići lijepiti ih na stupove. Ne znam koji kanali vode do toga, ali vidim učinke. Dao bih ljudima savjet: Ne slušaj što govore, slušaj što žele. Jer kad znaš što žele, nećeš slušati što govore. Kad primjerice kažu da je EU strateški interes Hrvatske, zanima me tko je odredio da je to strateški interes. Zašto bi mi u to povjerovali?

  Gdje se u cijeloj priči o svjetskoj piramidi moći nalaze Hrvatska i konkretna vlast u Hrvatskoj?

  - Rekao bih da je vlast u Hrvatskoj jedna mala operativna podružnica daleko od vrha. Naši nisu u Bilderburgu jer smo presitna riba.

  Spomenuli ste da ste među izjavama predstavnika desnice pronašli dosta istine. Zašto se u današnjem svijetu desne političke opcije smatraju negativnim, dok je lijevo i liberalno pozitivno?

  - Zato jer kroz nametnutu političku korektnost vlada jednoumlje. Politička korektnost diktira da je lijevo i liberalno pozitivno, a desno negativno. Zašto? Zato jer je to dobra poluga za globalizaciju i vođenje globalne diktature. Nažalost, danas se svi protiv EU bore iz perspektive nacionalizma. To je glupo, jer mogli bi svijet decentralizirati još više na regije, gradove, sela, pa da ljudi doista odlučuju sami o sebi. No na trenutnom stupnju povijesnog razvoja, države su ti etniteti koji su zamišljeni da zastupaju i štite ljude i zbog toga su nacionalne države danas prepreka nadnacionalnim strukturama jer imaju carinu, socijalnu zaštitu, tekovine koje su napravljene za građane... Normalno da su 'desničari' trenutno brana toj nadnacionalnoj strukturi i zato su im počeli lijepiti etikete nacionalizma. Znaš onu priču kako više nećemo moći kupiti sira i vrhnja, čemu smo se prije neku godinu rugali. Odjednom vidiš da je u tim stvarima velika količina istine, odjednom se iznenadiš, čak se uplašiš da su desničari u pravu. No u stvari se ne radi o tome je li netko desničar ili nije, nego o tome da su desničari povezani s nacionalnom državom, a nacionalna država je prepreka uvođenju globalne diktature i zato desnica nije poželjna.

  Izvor:
  http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/mesic_je_imao_tek_dva_posto_podrske_a_rockfeller_je_znao_da_je_on_novi_predsjednik____/540992.html
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 23/1/2012, 17:27

  E-diplomatija
  Vlada Crne Gore "tvitnula" čestitku Vladi Hrvatske (na engleskom)

  http://www.vijesti.me/vijesti/vlada-crne-gore-tvitnula-cestitku-vladi-hrvatske-na-engleskom-clanak-57455
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 21/2/2012, 23:14

  Polako se steže omča globalista...

  ISTORIJSKI ILI CRNI DAN
  „Stidim se što sam Grkinja“

  http://www.vijesti.me/svijet/stidim-se-sto-sam-grkinja-clanak-61616
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 6/3/2012, 19:06

  EVROPSKA UNIJA Europe10

  Propaganda - nekada kao i sada
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 20/6/2012, 11:13

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 16/9/2012, 11:10

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 19/9/2012, 19:23

  Šefovi diplomatija za 'super Evropu'
  19 septembar 2012
  Ministri vanjskih poslova 11 članica objavili zajednički tekst u kome se zalažu da EU dobije jedinstvenu diplomatiju, vojsku i policiju.

  http://balkans.aljazeera.net/makale/sefovi-diplomatija-za-super-evropu
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 12/10/2012, 12:57

  Borci protiv krize
  Evropska unija dobitnik Nobelove nagrada za mir

  http://www.vijesti.me/svijet/evropska-unija-dobitnik-nobelove-nagrada-mir-clanak-95646
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 12/3/2013, 23:38

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 10/4/2013, 20:51

  Gledajući dnevnik zapazio sam jedno "okato" evropsko drvo:
  EVROPSKA UNIJA Osceod11

  Radi se o Kancelariji za demokratske institucije i ljudska prava koja djeluje u sklopu Evropske organizacije za bezbjednost i saradnju.
  http://www.osce.org/odihr

  Savjet Evrope
  EVROPSKA UNIJA Eu_eye10
  avatar
  beka26


  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  beka26 10/4/2013, 23:50

  Ništa čudno. Vidim da ovaj u sredini Rompaj/ ili već kako/ pokazuje masonski znak rukama, a inače su sva trojica masoni visokog ranga.
  Baš mi je interesantno pratiti njihovo komuniciranje masonskim znakovima preko medija, naročito štampanih. Kad bi narod malo manje gledao razne utkmice, realiti šoue, sapunice i sl. ovi nebi mggli lako vladati, jer bi svaki njhov potez bio unaprijed razotkriven. (Naravno to se necce desiti nikada).
  Vidio sam da i ovaj novi papa na nekoliko slika daje fine masonske znakove, vjerovatno jedan od najvissih masona, ako ne i glavni.
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 4/5/2013, 12:15

  Nemački parlament izglasao: Pravo na vodu nije ljudsko pravo
  Većina poslanika u nemačkog Bundestagu podigla je ruku za zakon kojim se pravo na vodu izbacuje sa spiska osnovnih ljudskih prava. Inače, radi se o svojevrsnoj civilizacijskoj tekovini koju su Ujedinjene nacije usvojile nakon Drugog svetskog rata.
  http://www.nadlanu.com/pocetna/info/svet/Nemacki-parlament-izglasao-Pravo-na-vodu-nije-ljudsko-pravo.a-171130.293.html

  U svojoj naivnosti ljudi dopuštaju da im razne satanske institucije "odobravaju" određena ljudska i vjerska prava, pa je potpuno normalno očekivati da će država i te ustanove jednog dana uskratiti narodu to što im jednom navodno dali.
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 7/5/2013, 12:19

  EU zabranjuje i Srbiji prodaju lekovitog bilja, prirodnih lekova i meda!!!

  Lekovito bilje, vitamini, minerali, dodaci prehrani, tradicionalni prirodni lekovi i čajevi od kraja aprila ne mogu se više koristiti u EU ukoliko nemaju sertifikat koji košta oko 100.000 evra! I Srbija je potpisnica kodeksa koji sve ovo zabranjuje!!!

  http://www.pressonline.rs/plus/zin/271665/eu-zabranjuje-i-srbiji-prodaju-lekovitog-bilja-prirodnih-lekova-i-meda.html
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 19/8/2013, 10:40

  EVROPSKA UNIJA Arkan-10
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 19/8/2013, 10:41

  EVROPSKA UNIJA Democr10
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 29/8/2013, 21:23

  Skandal u Njemačkoj: Otac u zatvoru jer je odobrio djetetu da izbjegne časove seksualnog vaspitanja!
  Jel u takvu Evropu hoćemo? Gej parade, seksualno vaspitanje, individualizam i hedonizam, sve to nameće se širom svijeta, kako kod nas, tako i u Njemačkoj! Država se stavlja u poziciju antipopulacione i antiporodične politike! Oduprimo se dok još nije kasno!
  Melita živi sa roditeljima u Mešede, ima sedam braće i sestara, učenica je 4. razreda osnovne škole u Eslohe/ Rajste – Eslohe/Reiste.
  Od nastavnika ove škole bila je uvijek hvaljena zbog svog izrazito pozitivnog ponašanja. Međutim, kada je seksualno obrazovanje uvedeno u ovojoj osnovnoj školi, Melita napušta učionicu, jer se više ne osjeća prijatno sa ovom temom.
  To njeno ponašanje je razumljivo, inače, poslednji incidenti iz Borkena, gdje je 27.06.2013. osam učenika 6. razreda kolabiralo, jer su suočeni slikama genitalija, tačnije sa otvorenim pornografskim materijalima!
  Melita je zatim, posle sastanka sa školskom upravom, nasilno odvedena u učionicu i tako primorana da prisustvuje času. S obzirom na činjenicu da u njemačkim školama postoji alternativna nastava za nekonfesionalnu djecu ili djecu islamske vjeroispovesti, postavlja se pitanje zašto je obavezno prisustvo ovim nakaradnim predavanjima?
  Čitav slučaj je završio pred sudom a otac djevojčice u zatvoru. Pogledajte kratku reportažu o ovom slučaju.


  avatar
  beka26


  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  beka26 30/10/2013, 18:51


  Uskoro bi iznošenje mnogih Biblijskih istina moglo biti sankcionirano.

  EU direktiva nadzire netolerantne i zadrte građane: Zabranjeno kritizirati šerijat i Vatikan

  EU direktiva nadzire netolerantne i zadrte građane: Zabranjeno kritizirati šerijat i Vatikan


  Europski parlament ovih dana raspravlja o mogućnosti nadzora građana koji promoviraju netoleranciju prema religijama, drugim nacijama i spolovima putem šovinizma i kritiziranja.  Kako su prijedlog podržale brojne liberalne i neoliberalne udruge, Europski okvirni nadnacionalni statut za promociju tolerancije predstavljen je u Europskom parlamentu i na rubu je legalizacije, prenose strani mediji. Gatestone Institut odmah je reagirao s priopćenjem kako je riječ o 'neviđenoj prijetnji slobodi govora', te će ovakav zakon istog trenutka zabraniti kritike prema politici Vatikana, šerijatskim zakonima i sl.

  Prvotna svrha statuta bila je zabrana šovinizma i anti-feminizma, te islamofobije, no razvojem dokumenta proširen je na sve oblike 'govora mržnje'. Problem je u samoj definiciji 'govora mržnje', koja se proširila praktički i na svaki vid argumentirane kritike.

  'Nemamo potrebu za tolerancijom prema netolerantnima. Ovo je nužno zbog slobode izražaja', govori jedan paragraf statuta, dok se razmatra i posebna skrb o rubnim grupama koje promoviraju različite religije. Paralelno bi se zabranila kritika prema tim grupacijama čime će dobiti zakonsku zaštitu.

  Nadležno tijelo za obavljanje ovih dužnosti i nadzora spornih građana bit će nova administrativna jedinica pri ministarstvu pravosuđa zemalja članica uz mogućnost kažnjavanja istih, dok će sve nadzirati komisija za monitoring.

  'Vlada želi nadzirati društveno ponašanje vlastitih građana. Ovo je zapravo provođenje totalitarnih ideja i napad na prava građana', apostrofira EDW (Udruga za europski dignitet). Kao dodatni uteg podcrtavaju tzv. 'rehabilitaciju' spornih građana u svijet tolerancije, što podsjeća na Paklenu naranču, kultni Kubrickov film.

  Zanimljivo je da se program aktivira usporedno s velikom aferom NSA nadzora, a upitno je i tko će odlučivati o 'nivou tolerancije' kojeg će građani nužno morati poštivati. Protivnici naglašavaju kako je implementacija ovog zakona vrlo vjerojatna, te će Europski sud pravde odbiti zamrzavanje zakona.


  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  PavleS 7/9/2014, 15:06

  Početkom septembra 2012. godine, Herman Van Rompej je govorio na „Međureligijskom dijalogu“ u Firenci. Iako to svjetska štampa slučajno ili namjerno nije prenijela, jedna katolička novina po imenu „Katholiek Nieuwsblad“ iz Holandije jeste. Taj list je ponosno citirao Van Rompejevu izjavu: „Mi smo svi jezuiti“. On se osvrnuo na one istaknute evropske lidere sa kojima razvija arhitekturu buduće Evrope. „To stvara neraskidive veze. Tako postoji 'Jezuitska internacionala'.“
  Ko su ti ljudi o kojima je govorio Van Rompej, koji se sam školovao na jezuitskom Sint-Jan Berchman koledžu u Briselu? Prije svega, tu je Žoze Manuel Barozo, predsednik Evropske komisije. Drugo, tu je Žan-Klod Junker, premijer Luksemburga i predsjednik Euro grupe. Van Rompej je takođe pominjao predsjednika Evropske centralne banke (ECB), Maria Draghi-ja, koji se školovao na rimskom jezuitskom koledžu Instituto Massimiliano Massimo. Italijanski premijer Mario Monti i njegov španski kolega Mariano Rahoj su takođe oblikovani na jezuitskim koledžima, dodao je Van Rompej veselo. Srećom, tu je Angela Merkel, tvrdoglava ćerka vikara iz bivše DDR, da djeluje kao protivteža.

  EVROPSKA UNIJA Eu4all10

  Sponsored content


  EVROPSKA UNIJA Empty Re: EVROPSKA UNIJA

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 23/5/2022, 01:11