BIBLIJSKI FORUM

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

May 2022

SunMonTueWedThuFriSat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Calendar Calendar


+6
Nathanael
kuzma
Vlatko
SimaS
beka26
PavleS
10 posters

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 20/1/2012, 18:39  Dokumentarac "Vodenjak - Razdoblje Zla" (u originalu: Aquarius - The Age of Evil) istražuje povijest ideje Novog svjetskog poretka. Argumentirano se prikazuje kako je Novi svjetski poredak isprepleten s idejama New Age-a i usko povezan s njegovim zagovarateljima. Razotkrivaju se sržni motivi filmova i pokreta Zeitgeist te njihove poveznice s New Age-om, teozofijom, masonstvom i s idejom NWO-a.

  Raspravlja se o Benjamin Creme-u, Maitreji, 2012-toj i o utopijskim njuejderima koji su infiltrirali "pokret za istinom". Ispituje se kako Biblija predvida nadolazecu distopiju - Novi svjetski poredak. Također su pokrivene teme poput: Share International, Alice Bailey, Helena Blavatsky, Teozofsko društvo, Lucis trust, masonstvo, masonske lože, komunizam, socijalizam. Dovodi se u pitanje prava namjera sljedecih javnih predavača: Jordan Maxwell, David Icke, Peter Joseph, Michael Tsarion i Acharya S.

  Autor: Keith Thompson

  Keith Thompson o dokumentarcu:
  Za potrebe filma „Aquarius -- Doba zla" sam preletio dosta kilometara "zračne linije", kako bih intevjuirao jednog od najvećih stručnjaka po pitanju "New Age-a", Constance Cumbeya te istražitelje Chrisa Whitea i Dr. Scotta Johnsona. Film traje čak dva i pola sata i donosi mnogo manje poznatih detalja o povijesti Teozofskog društva, Slobodnog zidarstva i Iluminata. Glavni cilj filma je dokazati uvjetovanost uspostave Novog svjetskog poretka, stvaranjem jedne nove svjetske religije. Dokazujemo da je "Zeitgeist pokret" u korijenu motiviran New ageom, teozofijom, masonstvom i komunizmom. Istražujemo i priče o događajima u godini 2012., te dokazujemo da je čitava panika koja se stvara oko tog datuma - jedna velika obmana stanovništva. Razotkrivamo i lik "Maitreye" te pripremamo ljude na nadolazeće progone Kršćana, koje planira Novi svjetski poredak. Dokazujemo na kraju da je dolazak tog novog totalitarizma - točno predviđen u Bibliji....
  avatar
  beka26


  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  beka26 26/5/2012, 19:20

  Megiddo II - The New Age (hrvatski)

  Možemo, dakle, postaviti opravdano pitanje zašto bi se zagovornici globalizma i Novog svjetskog poretka borili protiv samih sebe i razotkrivali sopstvene zablude kao što to čini pokret Zeitgeist. Ili zašto je Aleks Džons, za kojeg se sa velikom izvjesnošću može tvrditi da radi za Jezuite, javno eksponirao umiješanost „elite“ koja radi na uspostavljanju NSP u luciferijanski kult smrti (Šume Bohemijana)? Izgleda da sadašnji NSP igra ulogu žrtvenog jarca koji će biti „uništen“ kad „veliki oslobodilac“ (ili oslobodioci) ukinu tiraniju „svevidećeg oka“. Tako ćepripremiti put za sveopšte prihvatanje vrhunske prevare antihrista.

  Ne znam da li se ovaj tekst može primjeniti i na ovaj dokumentarac, ali New age nije pravi neprijatelj, nego žena koja sjedi na zvijeri, i upravlja njome.
  Nije ukazano na pravi žig zvijeri, pravog antikrista, miješaju duhovni Izrael s državom Izrael, bitka armagedon prestavljena kao bitka s oružjem, a ne duhovna bitka za Božiji zakon, pakao, raj.

  U dokumentarcu ima zanimljivih stvari i vrijedi ga pogledati, a i računalna animacija nije loša.  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 21/1/2014, 13:31

  Odličan članak na sajtu IRI Simon vračar: o čudima i magiji.
  Kompletna mini studija u pdf-u na OVOM LINKU.

  Božje postupanje sa čovjekom i čuda
  avatar
  SimaS


  Broj komentara : 53
  Registration date : 2011-07-17

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  SimaS 16/4/2014, 21:14

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 25/11/2014, 01:14

  JOVAN 5:1-9 (VSK)
  1. A potom beše praznik jevrejski, i iziđe Isus u Jerusalim.
  2. U Jerusalimu, pak, kod Ovčijih vrata ima banja, koja se zove jevrejski Vitezda, i oko nje pet pokrivenih tremova,
  3. U kojima ležaše mnoštvo bolesnika, slepih, hromih, suvih, koji čekahu da se zaljuja voda;
  4. Jer anđeo Gospodnji silažaše u određeno vreme u banju i mućaše vodu; i koji najpre ulažaše pošto se zamuti voda, ozdravljaše, makar kakva bolest da je na njemu.
  5. A onde beše jedan čovek koji trideset i osam godina beše bolestan.
  6. Kad vide Isus ovog gde leži, i razume da je već odavno bolestan, reče mu: Hoćeš li da budeš zdrav?
  7. Odgovori Mu bolesni: Da, Gospode; ali nemam čoveka da me spusti u banju kad se zamuti voda; a dok ja dođem drugi siđe pre mene.
  8. Reče mu Isus: Ustani, uzmi odar svoj i hodi.
  9. I odmah ozdravi čovek, i uzevši odar svoj hođaše. A taj dan beše subota.

  (NRP)
  Posle toga bio je judejski praznik i Isus je otišao u Jerusalim. A u Jerusalimu se kod Ovčijih vrata nalazi jezerce koje se hebrejski zove Betezda, a ima pet trijemova. U njima je ležalo mnoštvo bolesnih, slijepih,
  hromih i onih sa usahlim udovima, čekajući da se uzburka voda. Jer anđeo je silazio u određeno vrijeme u banju i uzburkivao je vodu, i oni koji su prvi ulazili, nakon što se voda uzburka, ozdravljali su bez obzira od kakve su bolesti bolovali. Tamo je bio i jedan čovjek koji je od svoje bolesti bolovao trideset i osam godina. Vidjevši ga kako leži, a znajući da je već dugo bolestan, Isus ga je upitao: „Želiš li da ozdraviš?” Bolestan čovjek mu je odgovorio: „Gospodine, nemam nikoga da me spusti u jezerce kad se voda uzburka, pa dok ja dođem, drugi već siđe prije mene.” A Isus mu reče: „Ustani, uzmi svoja nosila i hodaj.” I čovjek je odmah ozdravio, uzeo svoja nosila i hodao. A tog dana bio je Šabat.
  PITANJE ZA POZNAVAOCE BIBLIJE:
  Koja natprirodna sila je djelovala u banji pomenutoj u ovom događaju?
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 25/11/2014, 15:46

  Nijedan junak da se javi.
  Evo sticajem okolnosti ili možda proviđenjem, neki pravoslavci koji se svim silama trude da opravdaju Biblijom ono što ono nazivaju čudima Božjim na forumu Vojvode Petrovića okačili su post na tu temu:

  Miroljub Petrovic (citat):Odgovorio 25.11.2014 10:32
  Mozes li sta vise reci o banji koja se pominje u bibliji u kojoj su se desavala razna iscelenja. Da li postoji neki uvid u nastanak te banje i razlog zasto bi svako ko udje u odredjeno vreme kad se voda zatalasa bio izlecen. I kako su fariseji gledali na to mesto?

  Tekst o toj banji ne postoji u najstarijim prevodima Novog zaveta. Taj tekst je naknadno dodat, kao i neki drugi tekstovi, ali iskljucivo u Novom zavetu, jer hriscani nisu sacuvali original Novog zaveta na hebrejskom jeziku, vec postoje samo kopije grckog prevoda, i kad se uporede najstarije kopije grckog prevoda sa onim mladjim kopijama, vidi se da je taj tekst naknadno ubacen.

  Verujem da ce se u poslednja vremena otkriti kompletan tekst Novog zaveta na originalnom hebrejskom jeziku, kao sto su otkriveni Kumranski spisi - kopije originalnog teksta Starog zaveta.
  Dakle, vojvoda tvrdi da je taj odjeljak naknadno ubačen i da ne postoji u originalnim spisima. On ide i korak dalje i vjeruje da će se pronaći "jevrejski original".
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 25/11/2014, 16:44

  Posle kraćeg istraživanja validnosti ovog biblijskog odjeljka, evo činjenica.
  Biblijski izvještaj o događaju u banji Betezdi nije sporan, kako sugeriše vojvoda Petrović. Ono što bi moglo biti sporno su redci 3b i 4: "čekajući da se uzburka voda. Jer anđeo je silazio u određeno vreme u banju i uzburkivao je vodu, i oni koji su prvi ulazili, nakon što se voda uzburka, ozdravljali su bez obzira od kakve su bolesti bolovali."
  Ova dionica je izostavljena u sledećim prevodima: RV, Ne, NIV, NKJV marg., RSV, AMP (AMP kurziv 3b), NSRB marg., NEB, NWT.
  Ovo su sve novi prevodi nastali na osnovu tzv. grčkog Novog zavjeta "profesora" (jezuita) Vestkota i Horta. Sumnjivi rukopisi na osnovu kojih su ova dvojica sklepali svoj Novi Zavjet potiču iz centara okultizma, tamo gdje apostoli i prvi hrišćani praktično nijesu ni djelovali. Ti rukopisi su takođe proglašeni "najstarijima" u koju zamku se upecao i naš vojvoda.
  Evo sada preciznog nalaza u kojim se rukopisima nalaze ovi redci:
  Redak 3b se nalazi u rukopisima D, A2, C3, K, W dod., X com, Delta, Teta, Pi*, Psi, 078; kurzivi Fl, F13, 28, 33, 565, 700, 892, 1009, 1010, 1071, 1079, 1195, 1216, 1230, 1241, 1242, 1253, 1344, 1365, 1546, 1646, 2148, 2178, vizantijskim većinskim tekstovima, starim latinskim (4-i v), aur (7-i), b (5-i), d (5-i), j (6-i), 1(7/8-i), rl (7-i), c (12/13-i), e (5-i), f (6-i), f~ (5-i), sirisjkim (Harkelian, Pešita, Filoksenijan), latinskoj Vulgati, jermenskim, etiopskim i gruzijskim spisima, nekim prepisima koptsko-bohairijskim, kod Tertulijana (220 n.e.), Ambroza (397 n.e.), Hrizostoma (407 AD), Kirila (444 n.e.). Slično je i sa retkom 4.

  Ako pogledamo cijeli izvještaj, imajući u vidu način na koji su rađeni prepisi novozavjetnih knjiga, možemo zaključiti da NIJE NORMALNO niti očekivano da prepisivač uklanja neki redak, već bi prije, ako hoće da nešto bude jasnije, napravio neki dodatak. Ako bismo uklonili 3b i 4 redak, mi nemamo pojma zašto bi bogalj uopšte želio ulaziti u tu banju.
  Dakle, možemo razložno zaključiti da je izostavljanje ovih redaka iz novih prevoda rezultat prevare koju su lansirali "profesori" Vestkot i Hort.
  Ali prevodioci su ipak dodali jednu riječ koja ne postoji u Prihvaćenom tekstu! Ako uporedite Vukov prevod i NRP, vidjećete da nema odrednice "Gospodnji" uz anđela. To je krajnje važno.


  PavleS: komentar modifikovan dana: 25/11/2014, 23:33; prepravljeno ukupno 1 puta
  avatar
  SimaS


  Broj komentara : 53
  Registration date : 2011-07-17

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  SimaS 25/11/2014, 19:03

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 26/11/2014, 21:02

  U cilju razumijevanja započete tematike, na sajtu IRI objavili smo novi članak pod nazivom Anđeo u banji Betezdi.
  avatar
  Vlatko


  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Vlatko 29/3/2015, 00:19

  avatar
  Vlatko


  Broj komentara : 462
  Registration date : 2009-07-04

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Vlatko 30/3/2015, 01:05

  Dok je bio u posjeti Napulju, papa Franjo je uzeo relikviju u ruke, na što krv ponovno postala tekuća, što je vrlo rijetka pojava i zadnji put se javila 1848. u prisutnosti pape Pija IX.

  http://danas.net.hr/svijet/potekla-je-krv-je-li-papa-franjao-upravo-napravio-svoje-prvo-cudo
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 30/3/2015, 09:55

  Vlatko (citat):Dok je bio u posjeti Napulju, papa Franjo je uzeo relikviju u ruke, na što krv ponovno postala tekuća, što je vrlo rijetka pojava i zadnji put se javila 1848. u prisutnosti pape Pija IX.

  http://danas.net.hr/svijet/potekla-je-krv-je-li-papa-franjao-upravo-napravio-svoje-prvo-cudo
  Ovo mu je vrlo bitno da upotpuni imidž i stekne neprikosnoveni autoritet.
  avatar
  kuzma


  Broj komentara : 38
  Registration date : 2014-11-07

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  kuzma 31/3/2015, 22:23

  https://www.youtube.com/watch?v=TMpFmxCcJks

  Pretvaraju vodu u vino,hodaju po vodi,izvode svakojaka cuda,sve se to cini bezazleno...cini se da sve vise izlaze na vidjelo
  ...pitanje vremena kada ce i za Isusa Krista poceti govoriti da je bio ni vise ni manje nego MAGIONICAR!
  avatar
  beka26


  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  beka26 31/3/2015, 23:35


  Vrlo je jasno čijom silom ono to čine. mada im danas većina ljudi plješće sa ovacijama, a imaju veliku popularnost i materjalna bogastva.
  Ne mislim da će ići toliko daleko, jer su ovo prevare za široke narodne mase naročito ateiste i sličnu vrstu ljudi. Sotono je imitirao prva šetiri čuda u Egiptu , pa ovo danas ne prestavlja neki problem.
  To da bi Isusa proglasili iluzionistom morali bi da dignu čovjeka koje je četiri dana mrtav, kao što je Isus uradio, što naravno nemaju šanse.
  Za kršćane je sotona pripremio suptilnije metode prevare, kao npr trojstvo, pa se tako već mnogima javlja kao bog sveti duhi .
  Evo šta je Bog rekao Mojsiju u vezi takvih i zapazite kako je nazvao takve:


  5. Mojsijeva 18,9 Kad uđeš u zemlju koju ti Gospod Bog tvoj daje, ne uči se činiti gadna djela onijeh naroda.
  Neka se ne nađe u tebe koji bi vodio sina svojega ili kćer svoju kroz oganj, ni vračar, ni koji gata po zvijezdama, ni koji gata po pticama, ni uročnik,
  Ni bajač, ni koji se dogovara sa zlijem duhovima, ni opsjenar ni koji pita mrtve.
  Jer je gad pred Gospodom ko god tako čini, i za take gadove tjera te narode Gospod Bog tvoj ispred tebe.

  3. Mojsijeva 20,27 A čovjek ili žena, u kojima bi bio duh vračarski ili gatarski, da se pogube, kamenjem da se zaspu, krv njihova na njih.
  Saul reče slugama svojim: tražite mi ženu s duhom vračarskim, da otidem k njoj i upitam je. A sluge mu rekoše: evo u Endoru ima žena u kojoj je duh vračarski.
  Tada se Saul preruši obukav druge haljine, i otide sa dva čovjeka, i dođe k onoj ženi noću; i on joj reče: hajde vračaj mi duhom vračarskim, i dozovi mi onoga koga ti kažem.
  tako pogibe Saul za bezakonje svoje, koje učini Gospodu što ne sluša riječi Gospodnje i što traži da pita duh vračarski,


  avatar
  beka26


  Broj komentara : 205
  Registration date : 2012-01-24

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  beka26 10/5/2015, 12:03

  Izgleda da sotona poznaje odlično medicinu Cool
  Izgleda da je ovaj Lee potpuno uvjeren da ga je ozdravio Isus.  Evoga ovdje gdje govori jezicima, a takodjer su prisutne i druge demonske manifestacije, kao padanje u trans i sl.

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 10/5/2015, 19:16

  Ako bismo birali top 5 religijskih obmana u istoriji nove ere, lista bi mogla izgledati ovako:
  1. Crkva koja se lažno predstavlja kao hrišćanska.
  2. Vjerovanje u zagrobni život (raj, čistilište, pakao).
  3. Harizmatski pokret.
  4. "Akademsko" tumačenje Biblije i lažna interpretacija proročanstava (preterizam i futurizam).
  5. Lažirana služba Bogu i lažni dan odmora.
  avatar
  Nathanael


  Broj komentara : 169
  Registration date : 2014-10-31

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Nathanael 25/5/2015, 13:03

  https://www.youtube.com/watch?v=mI7uHI1x09A

  Ovo mi je daleko najjače napravljen video,tj. serija videa o magiji .Ovaj čovjek što je sastavio i napravio ovu seriju je genijalan stvaraoc ,vrhunski posao je napravio .A odmah se vidi da je adventist ,vjerovatno izvan crkve,ali čvrsto i pametno promovira znanje koje je dobio iz Biblije i Duha Proroštva .

  Doslovno je raskrinkao sve glavne magičare za koje su ljudi mislili da to rade svojim silom . Nevjerovatna serija videa,pogledajte ,jedan od najboljih materijala o superprirodnom na cijelom You Tubeu ,ali i izvan .
  avatar
  Nathanael


  Broj komentara : 169
  Registration date : 2014-10-31

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Nathanael 25/5/2015, 13:10

  https://www.youtube.com/watch?v=anMqVWTd8-w

  Ovaj lik ,Mike Super se zove,ima nevjerovatnu priču ,ali demonsku .Kao mali je sa samo 5 godina čuo glas i upoznao se sa nekim duhom ,za kojega i danas misli da je duh ,a ne demon vjerovatno . On mu daje nadnaravne moći i jedini je magičar da je to otvoreno tako predstavio .Doslovno što rade,to je prešlo svaku granicu ,vidi se da je kraj svijeta brzo ,zaista impresivno ,cijela publika se prestrašila i očarala u isto vrijeme,zamalo srčani nisu dobili .Ovaj video je još i najslabiji što radi u drugim videima isto na America Got Talent .Mike je osvojio to natjecanje .Doslovno je prizvao duha koji je učinio čudo i vjerovatno radi tako iskrenog služenja demonu je osvojio .Opasne su to stvari ,ali primjetio sam i da su ti magičari extra simpa ljudi ,da tako kažem ,odlično govore ,zabavno ,dakle jako primamljivo biblijski neobrazovanoj publici .Pazite ovo bilo koje dijete od 12-15 godina u bilo kojoj kršćanskoj crkvi ,koje čita Bibliju ,može lako shvatiti da je magija ,ali očito da Zapadnjaci ,ali i ostali narodi danas ,ne shvaćaju .Zašto? To je duboko pitanje,ali pljeskali su mu ,kao da je dobro uradio ,a ne prizvao demona da napravi čudo .

  Prije nije bilo ovoliko magičara,danas ih ima 20-30 ,tko zna koliko ,mislim na poznate koji nastupaju na Tv i rade znanstveno neobjašnjiva čuda ,a prije je bio samo Copperfield i još možda dva ,tri .Ovo se doslovno zahuktava i ispunjavaju se riječi Ellen White kako će se spiritualizam sve više i više širiti prije kraja svijeta . Ljudi zapanjeno plješću i klanjaju se svemu tome .

  Cilj glavni je da se Isusa Krista predstavi kao običnog magičara ,a ne Spasitelja .
  avatar
  Nathanael


  Broj komentara : 169
  Registration date : 2014-10-31

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Nathanael 5/6/2015, 22:50

  https://www.youtube.com/watch?v=P3ZDoCqnchc

  Najviše ovoga ima u južnoameričkim ,afričkim i siromašnim azijskim državama ,bar mi se tako doima .
  avatar
  Jovana


  Broj komentara : 161
  Registration date : 2015-08-30

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Jovana 2/11/2015, 00:10

  Da li znate mozda neki slucaj stvarnog cuda da je neki obraceni hriscanin iscijeljen Bozijom silom (npr.da je slijepi progledao, hromi prohodao i sl.), znam da je obracenje covjeka najvece cudo ali da li se uz to desilo i fizicko ozdravljenje a da je zabiljezen taj slucaj ?
  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 2/11/2015, 09:42

  Kalina7 (citat):Da li znate mozda neki slucaj stvarnog cuda da je neki obraceni hriscanin iscijeljen Bozijom silom (npr.da je slijepi progledao, hromi prohodao i sl.), znam da je obracenje covjeka najvece cudo ali da li se uz to desilo i fizicko ozdravljenje a da je zabiljezen taj slucaj ?  
  Božja čuda nikad nijesu u funkciji izazivanja senzacija, ali tačno je da duhovno iscjeljenje može donijeti i fizičko, ako Bog upotrijebi element stvaralačke obnoviteljske sile. Kroz biblijsku istoriju to se ponekad događalo, a posebno u vrijeme rane hrišćanske zajednice kad je trebalo potvrditi djelo Mesije napadnuto jednako od otpalog judaizma i neznaboštva.

  Pred kraj vremena milosti, kad urgentnost situacije to bude zahtijevala, takvih pojava biće opet. Pali anđeli takođe će preko svojih ljudskih oruđa činiti čuda, i već ih čine.

  Da bi Bog djelovao na takav način, prvo što je potrebno je ispoljavanje prave vjere, a drugo posebne okolnosti kad je to na istinsku dobrobit i spasenje onih koji se nađu pod uticajem takve sile ispoljavanja Božjeg Duha.

  Možda najbolje objašnjenje o tome koje nam pomaže da ispravno shvatimo ovo pitanje daje apostol Pavle u Jevrejima 11. glava: "Žene su vaskrsenjem dobile svoje mrtve. A drugi su bili mučeni jer nisu prihvatili da budu oslobođeni, kako bi dobili bolje vaskrsenje... I svi su oni kroz vjeru dobili svjedočanstvo, ne primivši obećanje."

  Dakle, čak ni čudo ponovnog vraćanja u ovozemaljski život, kao što je recimo bio slučaj sa djetetom zapisan u 2. Carevima 4. glava, ili Djelima 20. glava, nije ravno niti se može mjeriti sa konačnim ciljem Božjih obećanja tj. dobijanju vječnog života. Zapazite šta kaže apostol Pavle, da su neki odbili izbavljenje kako bi dobili vaskrsenje u vječni život. Ali ljudska prirodna je sebična, pa bismo mi i pare i jare. Nadam se da shvatate poentu.
  avatar
  Jovana


  Broj komentara : 161
  Registration date : 2015-08-30

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Jovana 2/11/2015, 19:01

  Skroz jasno. U potpunosti.
  avatar
  Batret


  Broj komentara : 100
  Registration date : 2016-04-24

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Klinicka smrt

  Komentar  Batret 18/5/2016, 13:57

  Pozdrav, evo jedno iskustvo klinicke smrti koja se ne dogadja cesto.

  avatar
  PavleS
  Admin


  Broj komentara : 3723
  Registration date : 2008-11-01

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  PavleS 18/5/2016, 14:33

  Batret (citat):Pozdrav, evo jedno iskustvo klinicke smrti koja se ne dogadja cesto.

  Događa se sve prema vjerovanjima i željama nepokajanih ljudi, ogrezlih u paganizam i okultizam. A ko im ispunjava želje, pogodi sam. Imaš dvije opcije.
  avatar
  Batret


  Broj komentara : 100
  Registration date : 2016-04-24

  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Batret 18/5/2016, 15:16

  PavleS (citat):
  Batret (citat):Pozdrav, evo jedno iskustvo klinicke smrti koja se ne dogadja cesto.

  Događa se sve prema vjerovanjima i željama nepokajanih ljudi, ogrezlih u paganizam i okultizam. A ko im ispunjava želje, pogodi sam. Imaš dvije opcije.

  Gledajte video iako je sat vremena, pa vidi ti.. ja ne vidim nista lose u tome od ateista sad ide propovijeda evandjele cojvek? Cudno je svama ljudi moji nista ne priznate da je od Boga.

  Sponsored content


  NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA Empty Re: NATPRIRODNE POJAVE, ČUDA I MAGIJA

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 23/5/2022, 01:01