BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

June 2018

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar


  DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Share

  Zdravko Vučinić

  Broj komentara : 497
  Registration date : 2013-10-03

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Zdravko Vučinić on 26/10/2016, 14:55

  Ranije sa foruma:

  Kako je uveden adventistički desetak?

  George R. Knight, profesor crkvene istorije na adventističkom teološkom fakultetu, donosi u svojoj knjizi "Kratka istorija Hrišćanske adventističke crkve" zanimljiv izveštaj o tome kako se razvijala doktrina o davanju desetka u toj organizaciji.

  Hrišćani su se uvek držali principa dobrovoljnih darova koji je opisan u Bibliji:
  "A učenici odlučiše da svaki od njih, koliko koji mogaše, pošalje, na pomoć braći koja življahu u Judeji."
  (Dela 11:29)
  "Svakog prvog dana nedjelje, neka svaki od vas ostavlja kod sebe sakupljajući koliko može, da ne bivaju prikupljanja onda kada dođem."
  (1.Kor 16:2)

  Međutim, ubrzo nakon svoga nastanka osnivači Adventizma su počeli da "podstiču" svoje sledbenike koliko bi to trebalo da bude. Za svoje "finansijske probleme" osnovana je "radna grupa", koja je "rešenje" tražila u Pismu:
  "Očekujući finansijske probleme, crkva u Battle Creeku (najuticajnija crkva poštovaoca subote) osnovala je u proleće 1858. radnu grupu da istražuje Pismo za plan podrške propovedničkoj službi. Pod vođstvom J.N. Andrewsa, ova grupa je podnela izveštaj početkom 1859. godine. Oni su preložili plan koji je postao poznat kao sistemsko darivanje (ili "sestra Betsy", kako su ga neki nazvali).
  Plan je podsticao muškarce da daju pet do dvadeset pet centi sedmično, a žene dva do deset centi. Osim toga, obe su grupe trebale da daju jedan do pet centi sedmično za nekretnine vredne stotinu dolara.
  James White je bio oduševljen planom procenjujući da hiljadu mogućih darodavaca samo u Michiganu mogu darovati 5.980 dolara godišnje, dovoljno da se pošalje pet "misionara" na Zapad "kao podrška delu u ovoj državi", a da se darovaoci "ne lišavaju životnih potreba" (RH, 26. maja 1859.).
  Iako "sestra Betsy" nije odgovarala sistemu davanja desetka koji je Hrišćanska adventistička crkva prihvatila nakon daljeg proučavanja Biblije krajem 1870-ih, bio je to prvi korak u sistemskoj potpori Crkve i dalji razvoj službene organizacije pokreta."
  (George R. Knight "Kratka istorija Hrišćanske adventističke crkve", poglavlje "Sestra Betsy i podrška službi")

  Potpuno nebiblijski, očigleno na osnovu finansijskih kalkulacija vođa. Ipak, ovaj je sistem donosio suviše malo novca, pa su se vođe pokreta bacile na dublje "proučavanje Biblije" ne bi li pronašli profitabilniji sistem:

  "Nije trebalo puno vremena da Crkva otkrije slabosti sistema darivanja. "Sestra Betsi" je bila nedovoljna i glomazna, a nedostajao joj je i biblijski temelj. Crkva je tokom 1860-ih i 1870-ih postepeno sve bolje razumevala istinski desetak. Ovo pitanje je sazrelo početkom 1876. godine kada je Dudley M. Canright objavio niz članaka u Review-u naglašavajući da se u Malahiji 3:8-11 iznosi "biblijski plan za finansijsku podršku propovedničke službe". "Bog traži", tvrdio je on, "da Njegov narod daje desetak, jednu desetinu od svih prihoda za podršku rada Njegovih slugu" (RH, 17. februara 1876.).
  Canright je svoje dokaze izneo na zasedanju Generalne konferencije u novembru procenjujući da bi kasa Generalne konferencije godišnje primila 150.000 dolara umesto 40.000 kada bi svi adventisti verno odvajali desetak. Kao rezultat ovog prikaza, na zasedanju je zakjučeno da je dužnost svih članova da "u uobičajenim okolnostima odvoje jednu desetinu od svih svojih prihoda za Božije delo" (isto, 6. aprila 1876.). Od tada je Hrišćanska adventistička crkva sve više primenjivala biblijski desetak."
  (George R. Knight "Kratka istorija Hrišćanske adventističke crkve", poglavlje "Napredak u finansijskoj službi")

  Očigledno, glavni kriterijum za uvođenje desetka je gotovo četvorostruko uvećanje prihoda koje je time postignuto. Kao izgovor, upotrebljen je odlomak Starog Zaveta koji se očigledno odnosi na strarozavetni Izrael:

  "Eda li će čovek zakidati Boga? A vi mene zakidate; i govorite: U čem Te zakidamo? U desetku i u prinosu. Prokleti ste, jer me zakidate, vi, sav narod. Donesite sve desetke u spreme da bude hrane u mojoj kući, i okušajte me u tom, veli Gospod nad vojskama, hoću li vam otvoriti ustave nebeske i izliti blagoslov na vas da vam bude dosta."
  (Malahija 3:8-11)

  Nema nikakve sumnje da je razlog za uvođenje desetka isključivo profit, a ne Biblija kako adventistički propovednici tvrde. Zbog profita, odbačeno je jasno biblijsko učenje - "ko koliko može".


  KAKO TO DA BOG KOJI JE OČIGLEDNO DJELOVAO PREKO ELEN VAJT NIJE SPRIJEČIO TU NAMJERU?

  Najprije treba da razumijemo da Bog u svakom trenutku ostavlja slobodu svom narodu da odluči šta hoće. Neke naše odluke mogu da budu manje ili više problematične, što se vremenom pokaže. Bog je dopustio adventistima da uvedu desetak ako smatraju da će to donijeti boljitak crkvi i pospješiti napredak Djela. Drugim riječima, ako su motivi ispravni, Bog se ne miješa na poseban način, iako unaprijed zna gdje sve to vodi i kako će završiti. S vremena na vrijeme, Bog je ukazivao Eleni Vajt kako da postupa sa tim sredstvima. Evo jednog takvog primjera:

  „Ja sam svoj desetak davala najpotrebitijima, na čiju mi je potrebu bila skrenuta pažnja. Bila sam upućena na takav postupak. Da na taj način novac nije bio uskraćen Božjoj riznici, mislim da nije potrebno raspravljati, jer bih u tom slučaju bila primorana to objaviti. To ipak ne želim učiniti jer ne bi bilo najbolje. Tokom godina bilo mi je predočeno nekoliko slučajeva čije sam potrebe, po Božjem uputstvu, pokrivala desetkom. I ako me sada neko zamoli: ‘Sestro White, hoćes li, molim te, moj desetak odnijeti tamo gdje znaš da je najpotrebnije, ja ću reći: ‘Da, učiniću to;’ a tako sam već i postupila. Pohvaljajujem svu braću i sestre u vjeri koji su priložili desetak tamo gdje je najpotrebnije, za izvršenje neurađenog djela. Dospije li to u javnost, ljudi će biti upoznati s tim. Ali bilo bi bolje kad bi ostalo ovako. Što se mene lično tiče, ja nemam nikakvih problema da objavim djelo koje mi je, kao i ostalima, Bog povjerio.“ (E.G. White, Spalding and Magan Collection, str. 215)

  Dakle, Bog djeluje među svojim narodom i pomaže im dokle je god to moguće, čak i pod uslovima koji su daleko od Njegovih uredbi i volje. U Bibliji ima mnoštvo primjera za ovo, posebno u vrijeme starog Izraela. Recimo, kad su zahtijevali da imaju cara kao ostali narodi u okruženju, Bog je dopustio i posledice su ubrzo stigle u vidu raznih nameta i dažbina, podvajanja društva i pojave "aristokratije", sukoba, intriga, vlastohljeplja, krvoprolića, podjele carstva itd., do konačnog porobljavanja i uništenja. Međutim, Bog im je i dalje pomagao dokle se god moglo. Slično se desilo i sa Adventnim pokretom koji se utopio u instituciju koja je vremenom postala jedna od vavllonskih "trgovaca" opisanih u 18. glavi Otkrivenja i "kurvi" koje se nude i kad to niko ne traži od njih.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 26/10/2016, 17:55

  Prema ovom istorijatu, crkvenim vođama je trebalo jako puno vremena, od 1858. pa sve do 1910-ih (preko 50 godina) da prouče nekoliko tekstova iz Biblije koji se bave uredbom desetka, ili način podrške Božjem djelu kod ranih hrišćana.
  Bez nepotrebne ironije, jer treba naglasiti da rani pioniri nijesu ulazili u tu priču sa nečasnim motivima, ali očigledno je da su se godinama vrćeli oko ovog predmeta kao mačka oko vruće kaše, jer je njihov model finansiranja značio gaženje velikog protestantskog načela "Samo Pismo" (Sola Scriptura).
  U svakom slučaju, vrijeme je pokazalo da je taj model propao u svakom smislu i proizveo korupciju globalnih razmjera, kao i glomazni administrativni aparat, crkvenu korporativnu hijerarhiju, koja i danas materijalno bolje nego ikad živi na račun te manipulacije.
  I sada posle svega, još nam samo fale različiti sektaški sateliti HAC-a da nas ubjeđuju kako je sve to "od Boga" i da po svaku cijenu treba nastaviti tu praksu.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 26/10/2016, 18:59

  Ovo odlikovanje za prof. Ranka Stefanovića moglo se vidjeti na Facebooku, gdje sam on objašnjava kako mu je ta medalja dodijeljena od Andrews univerziteta kao najveće priznanje te ustanove za doprinos u oblasti naučnog istraživanja.  Pošto se ovaj simbol može naći u masonskoj simbolici, interesantno je da ga koristi i Andrews univerzitet. Iako vrlo asocira na Aladinovu lampu, sami masoni tvrde da zapravo predstavlja posudu za ulje i simboliše pomazanje odnosno duhovno prosvjetljenje.

  D.Kresac

  Broj komentara : 85
  Registration date : 2013-12-26

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  D.Kresac on 27/10/2016, 01:17

  Mene lično više ništa ne može iznenaditi u vezi te organizacije. Baš ništa.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 27/10/2016, 17:57


  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 3/11/2016, 15:10  Otvorena upotreba okultne simbolike u teologiji otpale HAC crkve.
  Triketra je poznati magijski i vještičji simbol koji se može vidjeti na raznim okultnim znamenjima, literaturi, čak i u TV serijama i filmovima na tu tematiku.


  ljuba79

  Broj komentara : 127
  Registration date : 2015-07-23

  Le Roy Froom a Freemason

  Komentar  ljuba79 on 7/11/2016, 10:20  Skoro smo spominjali aladinovu lampu kao simbol, po pitanju Ranka Stefanovica...
  Evo jos jedne lampe na grobu visoko priznatog teologa medju adventistima, iz cije se knjige "Evangelizam" crpe dokazi o trojstvu kao tradiciji iz 30.tih godina 20. veka.
  Izaci ce uskoro i javno "dobri duh" iz lampe, da ekumenizira ceo svet pod svoju kapu "ljubavi".
  Ovo je direktan dokaz, i apel ljudima koji pripadaju Adventistickoj crkvi, da napuste klub, i da postanu hladni ili vruci!!!
  Ne mogu da shvatim, u skorom razgovoru sa meni dragim prijateljima koji jos uvek pohadjaju HAC, dobio sam pitanje - zar mislis da je to tako vazna doktrina - da li je trojstvo, ili...?
  Svako dobro...

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 7/11/2016, 11:21

  ljuba79 (citat):

  Skoro smo spominjali aladinovu lampu kao simbol, po pitanju Ranka Stefanovica...
  Evo jos jedne lampe na grobu visoko priznatog teologa medju adventistima, iz cije se knjige "Evangelizam" crpe dokazi o trojstvu kao tradiciji iz 30.tih godina 20. veka.
  Izaci ce uskoro i javno "dobri duh" iz lampe, da ekumenizira ceo svet pod svoju kapu "ljubavi".
  Ovo je direktan dokaz, i apel ljudima koji pripadaju Adventistickoj crkvi, da napuste klub, i da postanu hladni ili vruci!!!
  Ne mogu da shvatim, u skorom razgovoru sa meni dragim prijateljima koji jos uvek pohadjaju HAC, dobio sam pitanje - zar mislis da je to tako vazna doktrina - da li je trojstvo, ili...?
  Svako dobro...
  Sve ono što je očekivano da se događa bilo kojoj crkvi desilo se i adventističkoj. To nije nikakav izuzetak. Sami su izbarali da slijede obrazac po kojem se neminovno propada, a koji je ustanovljen još u Rimskoj imperiji kao ekumensko-politički projekat kontrole religije preko ustanove zvane "crkva".
  Osnovni problem je u samoj crkvenoj hijararhiji, kako se ona stvara i funkcioniše. Tu su različiti lobiji i klanovi, do položaja se dolazi kao u politici, a da bi se neko uopšte našao u tom sistemu i "napredovao" mora biti "školovani kadar". Naravno same "škole" moraju biti usklađene sa svjetskim sistemom da bi bile "priznate". Pošto Bog ne može blagosloviti nikakvu prevaru ni sintezu sa svijetom, da bi se crkva održala ona mora koristiti sve metode manipulacije koje se inače koriste u tim ustanovama. U jednoj takvoj sredini gdje su vođe i cijeli taj establišment lišeni zdrave duhovnosti i sposobnosti razlikovanja stvari, infiltratori ne samo da neće biti prepoznati i demaskirani, već će lako zauzeti ključne pozicije i biti visoko poštovani i cijenjeni od drugih (zbog titula i pozicija moći). Čak se može postaviti pitanje da li takvima uopšte pristaje epitet infiltratora zato što se oni nalaze u svom prirodnom okruženju. O infiltratorima kao takvima u Adventističkoj crkvi moglo se govoriti u vrijeme Elen Vajt ili možda najdalje negdje do početka 1930-ih prošlog vijeka. Kasnije su oni bili svoji na svome, iako se dio zdravog vjerskog tkiva među običnim ljudima pa čak i propovjednicima zadržao još nekoliko decenija, logično u sve manjem broju kako je vrijeme prolazilo. Ali kad čitamo literaturu nekih istaknutijih adventista u proteklih 50 ili više godina, vidimo kako su postepeno bili trovani opšteprihvaćenim "jevanđeoskim naukama", dominantnim u tzv. protestantskom svijetu, što je bilo praćeno sve liberalnijim načinom života, karakterističnim za zapadni svijet. Tako je danas HAC došao do potpuno izopačene logike: infiltratori i neprijatelji te crkve postali su oni koji ukazuju na istinu.

  Noemi

  Broj komentara : 130
  Registration date : 2015-03-19

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Noemi on 13/11/2016, 20:27

  Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 13/11/2016, 21:24

  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Noemi

  Broj komentara : 130
  Registration date : 2015-03-19

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Noemi on 13/11/2016, 21:46

  PavleS (citat):
  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Antitrinitaristička predavanja su postala jako popularna i jako dobro prihvaćena od ljudi u zadnje vrijeme, da li Nader Mensour pripada još adventističkoj crkvi da li je on isključen? Ako se obični ljudi isključuju koji povjeruju samo u ideje nekog pastora, a takav pastor koji to propagira se ne isključuje onda je to važno (neovisno gdje se taj propovjednik nalazio), jer to baca sumnju i nema logike?

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 14/11/2016, 00:47

  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Antitrinitaristička predavanja su postala jako popularna i jako dobro prihvaćena od ljudi u zadnje vrijeme, da li Nader Mensour pripada još adventističkoj crkvi  da li je on isključen? Ako se obični ljudi isključuju koji povjeruju samo u ideje nekog pastora, a takav pastor koji to propagira se ne isključuje  onda je to važno (neovisno gdje se taj propovjednik nalazio), jer to baca sumnju i nema logike?
  Mensur ima svoj ministry. To što su popularna ta predavanja izgleda da je više zbog nekog sektaškog tripa kod ljudi nego stvarnog razumijevanja predmeta, jer u većini slučajeva antitrinitarci promovišu druge zablude i repove crkve.

  Noemi

  Broj komentara : 130
  Registration date : 2015-03-19

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Noemi on 14/11/2016, 01:35

  PavleS (citat):
  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Antitrinitaristička predavanja su postala jako popularna i jako dobro prihvaćena od ljudi u zadnje vrijeme, da li Nader Mensour pripada još adventističkoj crkvi  da li je on isključen? Ako se obični ljudi isključuju koji povjeruju samo u ideje nekog pastora, a takav pastor koji to propagira se ne isključuje  onda je to važno (neovisno gdje se taj propovjednik nalazio), jer to baca sumnju i nema logike?
  Mensur ima svoj ministry. To što su popularna ta predavanja izgleda da je više zbog nekog sektaškog tripa kod ljudi nego stvarnog razumijevanja predmeta, jer u većini slučajeva antitrinitarci promovišu druge zablude i repove crkve.

  To da ima svoju ministry ili službu znam, kao i mnogi drugi tamo po Americi, ali da li je ta služba još u sklopu adventističke crkve ili je odvojena od nje da li je Nader Mensour isključen iz adventističke crkve ili nije, ako je to tako "velika hereza" navodno za adventističku crkvu? On je svojim propovijedima postao javna osoba koja govori o jako ozbiljnoj temi i mislim da bi se trebalo to znati, jer jednostavno nema logike da se obični ljudi isključuju radi toga jer povjeruju u nekakvu tzv. veliku herezu a pastore koji stoje iza toga ne ili je to samo neka igra da se ljudi navlače oko nečega kao mala djeca.

  Sa ostatkom odgovora kako kažete da "antitrinitarci promoviraju i druge zablude i repove crkve" pretpostavljam da bi moglo biti tako.


  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 14/11/2016, 10:10

  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Antitrinitaristička predavanja su postala jako popularna i jako dobro prihvaćena od ljudi u zadnje vrijeme, da li Nader Mensour pripada još adventističkoj crkvi  da li je on isključen? Ako se obični ljudi isključuju koji povjeruju samo u ideje nekog pastora, a takav pastor koji to propagira se ne isključuje  onda je to važno (neovisno gdje se taj propovjednik nalazio), jer to baca sumnju i nema logike?
  Mensur ima svoj ministry. To što su popularna ta predavanja izgleda da je više zbog nekog sektaškog tripa kod ljudi nego stvarnog razumijevanja predmeta, jer u većini slučajeva antitrinitarci promovišu druge zablude i repove crkve.

  To da ima svoju ministry ili službu znam, kao i mnogi drugi tamo po Americi, ali da li je ta služba još u sklopu  adventističke crkve ili je odvojena od nje da li je Nader Mensour isključen iz adventističke crkve ili nije, ako je to tako "velika hereza" navodno za adventističku crkvu? On je svojim propovijedima postao javna osoba koja govori o jako ozbiljnoj temi i mislim da bi se trebalo to znati, jer jednostavno nema logike da se obični ljudi isključuju radi toga jer povjeruju u nekakvu tzv. veliku herezu a pastore koji stoje iza toga ne ili je to samo neka igra da se ljudi navlače oko nečega kao mala djeca.

  Sa ostatkom odgovora kako kažete da "antitrinitarci promoviraju i druge zablude i repove crkve"  pretpostavljam da bi moglo biti tako.

  Nijesam se tim bavio. Vidio sam da ima drugih ozbiljnih zabluda i što se mene tiče nemam nikakve potrebe da slušam te likove, pogotovo ne liberalne Amerikance koji tripuju da od njih sve potiče i zavisi. Ne mislim da je u pitanju neka igra crkve, jer im to ništa ne bi trebalo, jednostavno mnogi ljudi su bili pokrenuti na objavu poruke o lažnom trojstvu, manje ili više uspješno, sa različitim motivima. Što se naš tiče, mi smo zaključili taj predmet i on ide zajedno sa ostalim stvarima, što znači da od toga ne pravimo nikakvu sektašku nauku oko koje se sve vrti, već idemo dalje.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 14/11/2016, 12:33

  Predstavnici Generalne konferencije Corp. sa papom u ekumenskoj grupi u Rimu 11-13. oktobra 2016.

  It’s Not My Jesus vs Your Jesus, But Our Jesus, Pope Says to Ecumenical Group

  Noemi

  Broj komentara : 130
  Registration date : 2015-03-19

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Noemi on 14/11/2016, 17:00

  PavleS (citat):
  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):
  PavleS (citat):
  Noemi (citat):Znači iz ove adventističke crkve se isključuju sasvim obični ljudi koji povjeruju u antitrinitarističke ideje nekog pastora (propovjednika), dok ti isti pastori koji drže takva predavanja ostaju u toj istoj crkvi i nitko ih ne dira jako, jako čudno? Budimo iskreni gdje je tu logika i gdje je tu pravda?

  Sve je to kao igrokaz i  neka politika.
  Malo je pastora koji ulaze u to, a ako izađu uglavnom osnivaju neke svoje kao nezavisne službe i dalje bliske HAC-u po mnogo čemu.

  Antitrinitaristička predavanja su postala jako popularna i jako dobro prihvaćena od ljudi u zadnje vrijeme, da li Nader Mensour pripada još adventističkoj crkvi  da li je on isključen? Ako se obični ljudi isključuju koji povjeruju samo u ideje nekog pastora, a takav pastor koji to propagira se ne isključuje  onda je to važno (neovisno gdje se taj propovjednik nalazio), jer to baca sumnju i nema logike?
  Mensur ima svoj ministry. To što su popularna ta predavanja izgleda da je više zbog nekog sektaškog tripa kod ljudi nego stvarnog razumijevanja predmeta, jer u većini slučajeva antitrinitarci promovišu druge zablude i repove crkve.

  To da ima svoju ministry ili službu znam, kao i mnogi drugi tamo po Americi, ali da li je ta služba još u sklopu  adventističke crkve ili je odvojena od nje da li je Nader Mensour isključen iz adventističke crkve ili nije, ako je to tako "velika hereza" navodno za adventističku crkvu? On je svojim propovijedima postao javna osoba koja govori o jako ozbiljnoj temi i mislim da bi se trebalo to znati, jer jednostavno nema logike da se obični ljudi isključuju radi toga jer povjeruju u nekakvu tzv. veliku herezu a pastore koji stoje iza toga ne ili je to samo neka igra da se ljudi navlače oko nečega kao mala djeca.

  Sa ostatkom odgovora kako kažete da "antitrinitarci promoviraju i druge zablude i repove crkve"  pretpostavljam da bi moglo biti tako.

  Nijesam se tim bavio. Vidio sam da ima drugih ozbiljnih zabluda i što se mene tiče nemam nikakve potrebe da slušam te likove, pogotovo ne liberalne Amerikance koji tripuju da od njih sve potiče i zavisi. Ne mislim da je u pitanju neka igra crkve, jer im to ništa ne bi trebalo, jednostavno mnogi ljudi su bili pokrenuti na objavu poruke o lažnom trojstvu, manje ili više uspješno, sa različitim motivima. Što se naš tiče, mi smo zaključili taj predmet i on ide zajedno sa ostalim stvarima, što znači da od toga ne pravimo nikakvu sektašku nauku oko koje se sve vrti, već idemo dalje.

  Dobro. Iako to ne znači da ovo pitanje za Nadera Mensoura nije na mjestu, jer ako se drugi, sasvim obični ljudi isključuju radi nečijih predavanja a on i njemu isti pastori ostaju u toj istoj crkvi onda je to malo apsurdno i sumnjivo i nije fer, barem ako gledaš to kao neki promatrač sa strane. Budući da ne želim ulaziti u daljnje rasprave jer neću ionako dobiti odgovor na to pitanje ovdje zaključujem ovim:

  Jer će doći vreme kad ljudi neće podnositi zdravo učenje,
  nego će po sopstvenim željama nakupiti sebi učitelje koji će im govoriti ono što
  godi njihovim ušima.I odvratiće uši od istine, a okrenuće se izmišljenim pričama.A ti budi trezven u svemu, trpi zlo, propovedaj
  dobru vest, potpuno izvrši svoju službu.(2 Timoteju 4:3-5)

  Hvala i pozdrav.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 14/11/2016, 21:27

  E ne znam što ti se Mensur toliko zamjerio, nije odbojan, ali kad neko počne sa teološkim egzibicijama da mi je iz kuće tu nema popusta.
  Oni negdje moraju ostati pri HAC-u, makar kao sateliti, jer im je to glavna ciljna grupa i logistika. Ima i onih koji vjeruju da će se manjina obratiti a većina napustiti crkvu, uključujući vođstvo i paraše. Dako ostave makar po 5.000 dolara pa da se i mi priključimo poslednjoj crkvi. Cool

  Noemi

  Broj komentara : 130
  Registration date : 2015-03-19

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Noemi on 15/11/2016, 11:36

  PavleS (citat):E ne znam što ti se Mensur toliko zamjerio, nije odbojan, ali kad neko počne sa teološkim egzibicijama da mi je iz kuće tu nema popusta.
  Oni negdje moraju ostati pri HAC-u, makar kao sateliti, jer im je to glavna ciljna grupa i logistika. Ima i onih koji vjeruju da će se manjina obratiti a većina napustiti crkvu, uključujući vođstvo i paraše. Dako ostave makar po 5.000 dolara pa da se i mi priključimo poslednjoj crkvi. Cool
  Nema smisla objašnjavati, neka svako odluči za sebe tko je i kakav je netko uz Božju pomoć.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 15/11/2016, 18:01

  Trojedini ih ujedinio.

  Adventist Director proves the Church united with the Vatican through Ecumenism long ago

  U članku između ostalog piše da prepravljaju pjesme u pjesmaricama kako bi u crkvama pjevali trojedinom.

  D.Kresac

  Broj komentara : 85
  Registration date : 2013-12-26

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  D.Kresac on 7/12/2016, 21:35

  Amazing Discoveries se oglasio povodom rasprave o paganskom trojstvu u adventističkoj crkvi. Pastor Joel Kratzke je objavio, u najnovijem izdanju njihovog časopisa Faith, članak pod naslovom Vetrovi Doktrine u kojem govori o tome kako se u skorije vreme uskovitlala diskusija o trojstvu i kako neki vetrovi negiraju adventisticku i "biblijsku" doktrinu o trojstvu. Iznad naslova članka čak možete videti paganski simbol trojstva. To je samo prvi u seriji članaka koje će objaviti na tu temu. Verovatno će onda objaviti i neki video. Walter Veith je nedavno postao predsednik Amazing Discoveries. Izgleda da će morati da se suoči sa ovom trenutno "vrućom" temom.[img][/img]

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 7/12/2016, 23:27

  Ova triketra im sad postala amblem.
  Čim u AD ima pastora jasno je da to je samo jedan ogranak crkve, što su i objavili negdje na sajtu da vjeruju sve kao Adventistička crkva.
  Fajt se kao dugogodišnji član crkve polako krčka kao žaba u sve vrelijoj vodi a to ne primjećuje dok ga nešto dobro ne prodrma ili se nađe neko da mu otvoreno ukaže kako stoje stvari.

  D.Kresac

  Broj komentara : 85
  Registration date : 2013-12-26

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  D.Kresac on 8/12/2016, 17:10

  Kako vreme odmiče, svi moramo da se izjasnimo po pitanju naše vere. Sada je došao na red Walter Veith. U adventističkoj crkvi, kada se spomene Amazing Discoveries, automatski se misli na Waltera Veitha. To znači, da ako se Amazing Discoveries izjasni u korist paganskog trojstva, to će biti tumačeno, da se Veith izjasnio tako. HAC će likovati, i biće to pravo veselje na sopstvenu pogibao.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 11/12/2016, 19:30  Haceri se prihvatili ozbiljne glume. Smile

  D.Kresac

  Broj komentara : 85
  Registration date : 2013-12-26

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  D.Kresac on 12/12/2016, 17:31

  PavleS (citat):Haceri se prihvatili ozbiljne glume.

  Eeeeeeeeeeee moj Pavle, zar si tek sad primetio? Posle tolikih godina? Zar te je zahvatio Laodikejski sindrom spavanja? Sleep 30 godina sam posmatrao glumu, ali nije mogla da traje večno. Sile mraka su se same otkrile. bom Moralo je eksplodirati, jer i najbolji glumci imaju svoj limit.

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  PavleS on 12/12/2016, 17:42

  D.Kresac (citat):
  PavleS (citat):Haceri se prihvatili ozbiljne glume.

  Eeeeeeeeeeee moj Pavle, zar si tek sad primetio? Posle tolikih godina? Zar te je zahvatio Laodikejski sindrom spavanja? Sleep  30 godina sam posmatrao glumu, ali nije mogla da traje večno. Sile mraka su se same otkrile.   bom Moralo je eksplodirati, jer i najbolji glumci imaju svoj limit.
  Trebalo je platiti ovog Gibsona, ne režira za male pare sigurno, ali imaju odakle, moćna je to korporacija.

  Sponsored content

  Re: DOKAZI OTPADA ADVENTISTIČKE CRKVE

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 24/6/2018, 16:49