BIBLIJSKI FORUM

POZNAVANJE BOGA - NAJVAŽNIJE ZNANJE

Latest topics

June 2018

SunMonTueWedThuFriSat
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Calendar Calendar


  (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE

  Share

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE

  Komentar  PavleS on 22/5/2018, 16:58

  D.Kresac (citat):Ako je Ellen podržavala poruku iz Minneapolisa, a devet godina kasnije piše ovaj tekst, ostaje pitanje, da li su Jones i Waggoner imali istu poruku koju nose sledbenici Davida Claytona?
  Stvar je jasna. Poruka Vagonera i Džonsa je decenijama unazad postala predmet sektašenja, sve liberalnijih pogleda na opravdanje vjerom, koji su vremenom približavani vjerovanjima evangelika i harizmatika (poricanje Zakona i sl.), dok se od Mineapolisa pravila sve veća misterija (kao od tzv. svetog grala). Misterija ili teorija zavjere su potrebne kao paravan da bi se ubjedljivije iznijela neka jeres.

  kadosh777

  Broj komentara : 9
  Registration date : 2014-07-06

  Re: (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE

  Komentar  kadosh777 on 4/6/2018, 00:45

  https://www.hriscanskamreza.net/dobrodosli-u-hriscanstvo-elen-vajt-i-bozji-zakon/
  Nisam dugo pratio forum i sad kad sam se vratio vidim da je Vučinić osnovao "Hrišćansku mrežu" gdje ovaj ekspert za teologiju Bojan Mirković lupeta takve nebuloze da je rota virus blagoslov za ovo šta sam doživio dok sam čitao ovaj njegov tekst o Ellen White. Je li moguće da je Vučinić u takvoj ekipi?

  U biti ne interesiraju me nikakve rasprave i ne znam jel mi ovo sad treba ali svojevremeno sam nekoliko mailova razmjenio s njim i činio mi se teološki dosta ispravan makar se nisam s njim slagao u svemu.

  Oduvjek ponavljam da čovjek koji previše mudruje i filozofira mora pući kad tad. Zašto? Zato što nema vremena za ikakav fizički rad i samim tim psihički odmor, jer dok je fizički aktivan, što je rijetko, razmišlja o filozofiranju. Posljedice svega toga su nervoza i svađalački duh koji sam primjetio kod njega već tada, ali i kod još nekih individua. Kad je čovjek nervozan lako počinja grijeh, a kad to traje i traje onda nervozu prenosi na bližnje, a kad prenese nervozu na svoju ženu onda s vremenom žena mu prigovori inastavi da prigovara. Dalje, kad si sa ženom na Vi onda nema niti aktivnosti u plavoj sobi. E, sad tu počinju problemi. Rekoh ranije da čovjek koji je nervozan skloniji je grijehu, a kad nema intimnih odnosa sa ženom, a navikao si na to onda si s vremenom u teškom problemu da ne budem eksplicitan. Tada dolazi vođa palih anđela po svoje te veliki filozof i mudrijaš teolog počinje obavljati masturbaciju. I tu počinje borba. Vrti se u krug godinama i ne može pobjedit svoje bijele bubrege. Postaje sve agresivniji i nervozniji. Duhovna čula mu otupljuju i napose počinje zatirat Duha Svetog i odbacivati Božju poruku. Pošto je i dalje mudrijaš i filozof i dalje drži oblik pobožnosti ali iskreni Božji sluga vidi da u njemu nema Kristovog Duha.
  Napose vratim se nakon izvjesnog vremena i kompanjon (ekspert teologije) od našeg aktera piše protiv EGW. Iako bijah u čudu brzo svatih pa ona osuđuje grijeh spolnog samozadovoljavanja i sve mi sjeda na mjesto.
  Dakle, braćo moja i sestre. Želja za bludom je glavni problem među Božjim narodom a o tome se uopće skoro i ne govori. Vjerujem da oko 95% svih npr. adventista ima skrivene radnje. Zašto pastori o tome ne propovjedaju? Zato brate što i oni sapunjaju. Dobro je ako samo sapunjaju ali bojim se i da šaraju.
  Ne kažem da filozof to radi ali da sapunja to je izgledno. Bojim se da i među braćom sa ovog foruma koji aktivno pišu postoji isti problem kako prestat sapunjat. Fizički rad 10 sati dnevno, koristit laptop ili smartphone 1h dnevno i bit dobar sa ženom ili ti je pukla crna pogibija kako kaže vojvoda. Ako nemaš ženu i bolje jer manje te vuče zlo.

  Cilj mi je ukazati da filozifiranja po forumima i sektašenja uz svađe po fejsu među tobože subotarima bilo koje sorte su glupost dok 95% tih filozofa ima neuredno srce jer masturbira. Da ne pričam tek kako suptilno gledaju za ženama. Pa to je bruka. Vi ovdje sad meni možete napisat da sam vulgaran ali činjenice su takve da zbog masturbiranja će mnogi zaglavit za vječnost a ovdje mudruju oko perifernih stvari.

  Božji blagoslov!

  PavleS
  Admin

  Broj komentara : 3258
  Registration date : 2008-11-01

  Re: (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE

  Komentar  PavleS on 4/6/2018, 09:46

  Već sam imao tu neprijatnost da pročitam dva rada pomenutog, kako ga ti nazva teologa, i neću više.
  Ti likovi od kojih većina vrlo vjerovatno nije ni pročitala cijelu Bibliju vrte desetak zloupotrijebljenih tekstova iz Pavlovih poslanica, čime doslovno ispunjavaju opomenu iz 2. Petrove 3:15-17:

  "Sem toga, strpljenje našeg Gospoda smatrajte spasenjem, kao što vam je i naš voljeni brat Pavle napisao prema mudrosti koja mu je data, kao što to čini i u svim svojim pismima, govoreći u njima o nekim stvarima koje je teško shvatiti, a koje neupućeni i nepostojani izvrću, kao i ostala Pisma, na sopstvenu propast. Zato vi, voljeni, pošto ovo unaprijed znate, čuvajte se da vas ti drski bezakonici ne odvuku svojom zabludom i da ne izgubite svoju postojanost."

  Interesantne su dvije glavne karakteristike jeretika koje Peter spominje: neupućenost i nepostojanost. Nepostojanost podrazumijeva laku promjenu vjerskih uvjerenja i stavova. U daljem tekstu oni se kvalifikuju kao "drski bezakonici" (u originalu stoji riječ koja ukazuje na nedisciplinu, izbačenost iz kolosjeka). Ovo dobija dodatno na važnosti jer Petar ukazuje na Hristovo strpljenje, što je usko povezano sa savjetom o čuvanju postojanosti.

  Što se tiče ostalog što si naveo, to su stvari koje treba svako da riješi privatno pred Bogom.

  Sponsored content

  Re: (NE)ZAVISNE ADVENTISTIČKE SLUŽBE/GRUPE

  Komentar  Sponsored content


   Danas je 24/6/2018, 01:16